Gazze boşaltılıyor, iktidar da plana ortak mı?
Gündem, 13 Nisan 2025 23:01Türkiye’nin Suriye sınırında Gazze’den sürgün edilecek Filistinliler için kamp hazırlığı başladı. İddiaya göre Türkiye ve Katar, iki çadır kent için devrede. Planın, Şam’la gizli anlaşmalara bağlandığı öne sürülüyor..
Filistinlilere sürgün iddiası İsrail merkezli i24 News’un haberiyle gündeme geldi. Orta Doğu muhabiri Ariel Oseran’ın aktardığına göre, Suriye’nin Türkiye sınırında yer alan iki kamp, yüz binlerce Gazzeliyi barındırmak üzere yeniden yapılandırılıyor. Biri El-Bab ile Ahterin arasında, diğeri Azez’in doğusunda bulunan çadır kentler, Suriye iç savaşı sırasında Türkiye’ye göçü engellemek için kurulmuştu.
İHH DE İŞİN İÇİNDE
Türkiye ve Katar’ın, HTŞ kontrolündeki bölgelere Gazzelileri yerleştirme planı yürüttüğü öne sürüldü. Suriyeli kaynaklar, Türkiye ve Katar’ın bu planı Suriye yönetimiyle koordinasyon içinde ilerlettiğini iddia etti. Suriyeli mültecilerin evine dönmesi sonrası kampların boş kaldığı belirtilirken Türk yardım kuruluşları İHH ve Avaaz’ın sahadaki uygulamaları yönettiği, ancak konuya dair açıklama yapmadıkları bildirildi.
NETANYAHU BASTIRIYOR
Gazzelilerin Suriye’nin kuzeyine yerleştirilmesi planı; ABD ile Şam arasında yaptırımların kaldırılması ve yeni rejimin tanınması pazarlığının parçası olduğu iddiaları gölgesinde gündeme geldi. Haaretz gazetesine göre İsrail Başbakanı Netanyahu da “Çok sayıda Gazzeliyi başka ülkelere yerleştirme” amacıyla temaslarda bulunuyor. Süreç, Trump-Netanyahu görüşmesinin ardından hız kazandı.
İktidara yakın medyada ‘hicret’ söylemleri başladı
BM verilerine göre Gazze’de oturulabilecek evlerin yüzde 90’ı tahrip oldu. 2 milyona yakın Gazzeli kendi yurdunda mülteci oldu. Gazzelilerin Suriye’nin kuzeyindeki kamplara yerleştirileceği iddiası tartışılırken iktidar medyasında ise ‘Gazze ve hicret’ söylemleri dillendirilmeye başlandı.
Yeni Şafak Taha Kılınç, “Türkiye, Endonezya, Cezayir... Akla gelen birçok alternatif var. Gazzeliler buralarda ‘hicret’ mantığıyla hayatlarına devam ederler” dedi. İsmail Kılıçarslan “Gazzeliler hakkında kimse söz sahibi değil. Kalmak isterlerse kalırlar. Hicret etmek istiyorlarsa ederler” ifadesini kullandı.
Riviera düşünün bir parçası mı?
ABD Başkanı Donald Trump, “Önemli bir gayrimenkul” olarak gördüğü Gazze’yi tatil cennetine çevirmek istediğini söylemişti. Bunun için bir video hazırlayıp kendini dans ederken göstermişti. Bu hayalinin gerçekleşmesi için de Gazzelilerin başka yere göç etmesini istemişti.
Gündem, 13 Nisan 2025 23:01
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
