Asansörde kurtarma eğitimi
Gündem, 13 Nisan 2025 02:15Büyükşehir İtfaiyesi, yeni göreve başlayan personele “Asansörlerde Kurtarma” konusunda teorik ve pratik eğitim verdi.
Büyükşehir Belediyesi, kenti daha güvenli hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda itfaiye kadrosuna katılan 96 yeni personele “asansörde kurtarma” konusunda teorik ve pratik eğitimler verildi.
ALANINDA UZMAN EKİPLER
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli genelinde bulunan 37 yürüyen merdiven ve 137 asansörün düzenli bakım, onarım ve arızalara müdahale çalışmalarını titizlikle yapmaya devam ediyor. Ayrıca asansörde mahsur kalan vatandaşların can güvenlikleri için hızlıca kurtarma çalışmaları da uzman ekipler tarafından yapılıyor.
.jpeg)
TEORİK VE PRATİK EĞİTİM VERİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve inovasyon çalışmalarıyla itfaiye teşkilatının müdahale hızını ve etkinliğini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda sık sık eğitim çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda yeni göreve başlayan 96 personele “Asansör Kurtarma Eğitimleri” gerçekleştirdi. Asansörde mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik teorik ve pratik tekniklerin anlatıldığı eğitimlerde, “asansör tipleri ve ilgili yönetmelikler”, “temel asansör bilgisi, asansör aksamları”, “hidrolik tahrikin temelleri”, “asansörlerde kapı kilit tipleri ve asansör kurtarma talimatları” konularında detaylı bilgi aktarımında bulunuldu.
ÇEVRE BELEDİYELERDEN KATILIM
Teorik eğitim sonrasında elektrikli makine daireli, makine dairesiz ve hidrolik tip olmak üzere tüm asansörlerde pratik eğitim verildi. Çevre belediyelerden çok sayıda itfaiye personelinin de yararlandığı programlarda, bugüne kadar yaklaşık 300 itfaiye personeline eğitim verildi. Bu eğitimler sayesinde, acil durumlar sırasında daha hızlı ve etkili müdahale edilmesi sağlanarak, vatandaşların güvenliği artırılıyor.
Gündem, 13 Nisan 2025 02:15
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
