İYİ Parti’den de Hürriyet’e kiralık diyen AKP’li meclis üyesine tepki geldi
Siyaset, 11 Nisan 2025 11:26İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Kamil Şirin, dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li Meclis üyesi Mehmet Ustaoğlu’nun İzmit Belediye Başkanı’na kiralık demesine tepki gösterdi.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Kamil Şirin’in yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
10.04.2025 tarihinde yapılan KBB Meclis toplantısında bir meclis üyesi tarafından Sn. Fatma Kaplan Hürriyet’e hitaben sarf edilen "kiralık" ifadesi, esas itibarıyla demokrasinin temel ilkelerini ve halkın yönetimde temsilini reddetme mahiyetinde bir irade beyanıdır; yerel siyasette kadınların varlığına ve saygınlığına yapılmış açık bir saldırıdır. Bu söylem asla kabul edilemez ve geçiştirilemez.
Bugün hedef alınan isim, 2018 yılında Türk siyasi tarihinde önemli bir demokrasi sınavında sorumluluk üstlenen 15 milletvekilinden biridir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin o gün aldığı tarihi kararla, söz konusu milletvekilleri partilerinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçmiş ve partimizin 24 Haziran 2018 seçimlerine katılımını mümkün kılmıştır.
Bu kararla birlikte demokrasiye nefes aldıran CHP milletvekillerini, yani Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ı; o gün sergiledikleri cesaret ve sorumluluk dolayısıyla takdirle anıyoruz.
İsimlerini yeniden hatırlatmaktan onur duyduğumuz bu değerli vekiller, sadece bir partinin değil, milletimizin demokrasiye olan inancının temsilcileri olmuşlardır.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı olarak kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Siyasetin nezaket ve saygı çerçevesinde yürütülmesi gerektiği inancıyla; kadını hedef alan, cinsiyet ayrımı yapan ve demokrasimizi değersizleştiren bu tarz yakışıksız söylemleri tekraren reddediyoruz. İYİ Parti, siyasette halkın eşit temsili ve kadınların onurlu varlığının savunucusu olarak her zaman son kaledir.
Siyaset, 11 Nisan 2025 11:26
Yorumlar (0)
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
