Taş kırma tesisiyle 6 ayda 17 milyon tasarruf
Gündem, 10 Nisan 2025 16:33Büyükşehir, Körfez Kıyırlı’da kurduğu yerli üretim Taş Kırma ve Eleme Tesisi ile maliyetleri yüzde 50 oranında düşürdü, 6 ayda 17 milyon tasarruf sağlandı.
Büyükşehir Belediyesi, Körfez Kıyırlı’da kurduğu Taş Kırma ve Eleme Tesisi ile yol yapım, bakım ve onarım projelerinde büyük fark yaratıyor. Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak inşa edilen tesiste 6 ayda 97 bin 048 ton mıcır üretildi, 17 milyon 468 bin TL’lik tasarruf sağlandı.
8 FARKLI TİP MALZEME ÜRETİLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Kıyırlı’da dünya standartlarına uygun, çevreye duyarlı ve yüzde 100 yerli üretimle kurulan taş kırma ve eleme tesisinde asfalt malzemesi üretiyor. Yol yapımında kullanılan çeşitli boyutlardaki malzemelerin üretildiği tesiste, saatte 400 ton kapasiteyle çalışılıyor. Çevreye duyarlı 1400 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren tesis, CE belgeli toz indirgeme sistemiyle hava kirliliğini minimuma indiriyor. Üretilen mıcır, sıcak asfalt ve altyapı çalışmaları için ideal bir malzeme olarak kullanılıyor. Tesiste 8 farklı tip agrega malzemesi üretilerek asfalt yapımı ve yol yapımında kullanılıyor.
.gif)
SON TEKNOLOJİYLE ÜRETİM VE YÜKSEK VERİMLİLİK
Taş Kırma ve Eleme Yerleşkesi sınırları içerisinde bulunan 63 milyon ton rezervli kalker taşı ocağından kırma tesisine getirilen cevher taşlar, burada konkasörde son sistem teknolojiyle kırılıyor. Cevher taşları, modern konkasör tesislerinde son teknolojiyle kırılarak elek sistemiyle farklı boyutlarda ayrıştırılıyor. Bu malzemeler, İzmit Solaklar Asfalt Şantiyesi’nde kurulu asfalt plent tesislerinde sıcak asfalt üretiminde kullanılıyor. Ayrıca soğuk asfalt üretiminde de tesiste üretilen mıcırdan faydalanılıyor.
HEM EKONOMİK HEM DE ZAMANINDA TEMİN
Taş Kırma ve Eleme Tesisi, artan hammadde fiyatları ve tedarik zinciri sorunlarının önüne geçilmesine de katkı sağlıyor. Tesis, asfalt plenti ve yol projelerinde ihtiyaç duyulan malzemeleri yüzde 50 daha ekonomik bir şekilde ve zamanında temin edebilme imkânı sunuyor. Bu sayede projelerin verimliliği artırılırken, maliyetler de önemli ölçüde düşürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu tesis ile sadece çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda şehrin altyapı ihtiyaçlarını yerli kaynaklarla karşılayarak önemli bir ekonomik katkı sağlıyor.
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ DE KURULACAK
Diğer yandan tesiste Güneş Enerji Sistemi (GES) kurularak, güneş enerjisinden elektrik üretilmesi de planlanıyor. GES faaliyete geçtiğinde üretimde daha büyük bir tasarruf sağlanacak.
Gündem, 10 Nisan 2025 16:33
Yorumlar (0)
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
