Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a meydan okudu

Siyaset, 06 Nisan 2025 22:18

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Olağanüstü Kurultay'ında açıklamalarda bulundu. Sert sözlerle iktidara yüklendi. Yalan ve iftiralarla CHP'ye kumpas kurulduğunun altını çizdi.

Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a meydan okudu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü kurultayda salonu selamlayarak sözlerine başladı.

İşte Özgür Özel'in konuşmalarından satır başları;

CHP'yi göstermek için buradayız. Umudunu bize bağlayan vatandaşlarımızın umudunu savunmak için buradayız.

Tüm yetkiler elindeyken, demokratik seçimlerle ülkeyi tanıştıran partidir CHP. Kendisine ebedi cumhurbaşkanlığı teklif edildiğinde, milletin hakimiyetine bağlı kalan Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir CHP.

Millet karar vermiş, AKP 23 yıl milleti yönetmiştir. CHP 47 yıl sonra bir başarı elde ettiyse sandıkta başarı elde etmiştir. Ve biz bugün kazandığında ve kaybettiğinde nasıl davrandığını göstererek buradayız.

AKP 22 yıl sonra 2. parti konumuna düştü. Partimiz yüzde 25'lik tavanı tuzla buz etti. CHP, ülkenin 7 bölgesinde belediye yöneten tek parti oldu.

1 yıl öncesi seçim gecesi, partimize ulaşan yolların insan seli olduğu akşamda pek çoğunuz da TV'den bizi dinlediniz. Birlik ve beraberliğe sahip çıkacağımızı, kibir değil tevazunun kazandığını, bunu bir galibiyet değil görev olarak gördüğümüzü söylemiştik. O gece, kafasında bavullarını toplayıp gitmeyi düşünen gençler bir umut beslemişler demiştik. İşte onlar için buradayız.

Belediye başkanlarımız, kreşler , et dağıtımı, yoksul evlatlarına burs... İhtiyacı olanlara partisine bakmadan yardım götürdüler.

Anket şirketleri verileri sonrası, CHP'nin halkla kurduğu temasın ve kapsayıcı dilin, emin adımlarla iktidara taşıdığını bizde gördük onlar da (AKP) gördü.

Her geçen gün örgütümüzün kabiliyetini arttırdığını ve 18-25 yaş aralığı gençlerin partiye üye olma hızını memnuniyetle takip ettik.

Milletin sandıktaki mesajını okumaya gayret ettik. Karşımızdaki partileri ve seçmenlerine duyduğumuz saygıyı gözeterek zaman zaman diplomatik ilişkilerle, seçmenlerle konuşan bir dili geliştirdik ve. Araştırmalarda 1. parti konumuna gelmeyi başardık. Bugün genel seçim olsa tercih edilen parti olmayı başardık.

Ve AKP, kaybetmenin sınavından geçemediğini herkese göstermiştir. Bizimle hizmette yarışma imkanları yoktu. Onun yerine kamudaki gücü kullanarak yargıyla sindirme yoluna gittiler. Ülkedeki yoksulluğu derinleştirdiler. Ellerindeki iktidar yetkisini kötüye kullananlar adımlarını sistematik bir şekilde kullanmaya devam ettiler.

Yaşadığımız Saraçhane süreci ile CHP tüm anketlerde bugün Türkiye'nin birinci partisi. Belediyeler hizmetlerini aksatsın, personele ödeme yapamasın diye mali operasyon düzenlediler. Barolardan iş insanlarına kadar, hukuksuzluk dalgası başlatarak, tüm kesimleri sindirmeye çalışarak, insanları itiraz edemez hale sokmaya, 13 yıl önceki görüntülerle dava başlatarak, özel tasarımlı operasyonlar yaptılar. Bunun içine devlet kurumlarını da dahil ettiler.

Oysa uyuşturucu baronlarına ses etmeyenler, AKP'ye ses edeni tutuklama sebebi olarak gördüler. Millet ya susup sinecek, geri çekilecekti ya da millet direnecekti. Millet fakru zaruret içindeyken kimden enerji aldıysa ona baktı. Gazi Mustafa Kemal'in gözlerine baktı.

Teslim olmak yerine, meydan okumaya karar verdik. Madem ki korkuyorsun, adayımızı belirliyoruz diyerek yola çıktık. 30 yıl önce alınmış diplomayı iptal etmeye ve, İmamoğlu ve arkadaşlarına operasyon yaparak gözaltına alarak darbeyi başlattılar. Üniversitede alakasız bir kuruldan diplomayı iptal ettirdiler.

Sandık geleceği gün adayı hakim karşısına çıkartarak, gözümüz karardı mesajını verdiler. Onlar adayı emniyete götürdüğünde, halkı dayanışma sandığına davet ettik. İnanılmaz bir ayağa kalkışla, yüzde 96 katılım oranıyla geldiler seçtiler ve tarihe geçtiler.

Türkiye bir avuç cuntacıdan büyüktür. Millet sandığa gelip cuntayı bitirecektir. İrade milletindir. Ben ve bu salonda partimizin iradesini temsil eden bizler, Ekrem Başkanında, Belediye Başkanlarımızın da namuslarına kendi namusumuz kadar kefiliz.

Gizli tanıklar ve yandaşların iftiraları milletin vicdanında kabul bulmamıştır ve sorgu tutanaklarında bir şey çıkmamıştır. Mehmet Şimşek'in baskısıyla, MASAK'ta bir uzman yardımcısına bir rapor hazırlatılmış. MASAK raporu bir kanıt olarak konulamamıştır. Bir yandan da Ekrem Başkanı İBB'ye kayyum atamak için terörle bağdaştırmaya çalışıyorlar.

Belediye başkanımız neyle suçlanıyorsa, talimatı benim verdiğimi ve suçun benim olduğunu kabul ediyorum. Eğer bugün hala kayyum varsa, çözüme dair söylenmiş her sözün altı boşaltılmaktadır. Kürtlerin de teminatı biziz. Şehitlerimizin, anaların ve gazilerin gözünün içine bakamayacağımı hiç bir işin içinde de olmayacağımızı da bilin.

Tayyip Erdoğan'a diyorum ki; ben İmamoğlu ve bu davaların avukatıyım. Getirin belgeleri canlı yayına çıkalım, Akın ve sizin iftiralarınızı TRT ekranlarından yayınlayalım. Bakalım millet iftiraya mı prim veriyor, yoksa tertemiz cumhurbaşkanı adayına mı sahip çıkıyor. Bu cunta iktidarının yaptıklarını nerde olursa olsun anlatmazsan namerdim.

1 yıl öncesi seçim gecesi, partimize ulaşan yolların insan seli olduğu akşamda pek çoğunuz da TV'den bizi dinlediniz. Birlik ve beraberliğe sahip çıkacağımızı, kibir değil tevazunun kazandığını, bunu bir galibiyet değil görev olarak gördüğümüzü söylemiştik.

O gece, kafasında bavullarını toplayıp gitmeyi düşünen gençler bir umut beslemişler demiştik. İşte onlar için buradayız. Belediye başkanlarımız, kreşler , et dağıtımı, yoksul evlatlarına burs... İhtiyacı olanlara partisine bakmadan yardım götürdüler.

Anket şirketleri verileri sonrası, CHP'nin halkla kurduğu temasın ve kapsayıcı dilin, emin adımlarla iktidara taşıdığını bizde gördük onlar da (AKP) gördü. Her geçen gün örgütümüzün kabiliyetini arttırdığını ve 18-25 yaş aralığı gençlerin partiye üye olma hızını memnuniyetle takip ettik.

Milletin sandıktaki mesajını okumaya gayret ettik. Karşımızdaki partileri ve seçmenlerine duyduğumuz saygıyı gözeterek zaman zaman diplomatik ilişkilerle, seçmenlerle konuşan bir dili geliştirdik ve. Araştırmalarda 1. parti konumuna gelmeyi başardık. Bugün genel seçim olsa tercih edilen parti olmayı başardık.

Ve AKP, kaybetmenin sınavından geçemediğini herkese göstermiştir. Bizimle hizmette yarışma imkanları yoktu. Onun yerine kamudaki gücü kullanarak yargıyla sindirme yoluna gittiler. Ülkedeki yoksulluğu derinleştirdiler. Ellerindeki iktidar yetkisini kötüye kullananlar adımlarını sistematik bir şekilde kullanmaya devam ettiler.

Yaşadığımız Saraçhane süreci ile, CHP tüm anketlerde bugün Türkiye'nin birinci partisi.
Belediyeler hizmetlerini aksatsın, personele ödeme yapamasın diye mali operasyon düzenlediler.
Barolardan iş insanlarına kadar, hukuksuzluk dalgası başlatarak, tüm kesimleri sindirmeye çalışarak, insanları itiraz edemez hale sokmaya, 13 yıl önceki görüntülerle dava başlatarak, özel tasarımlı operasyonlar yaptılar. Bunun içine devlet kurumlarını da dahil ettiler.

Oysa uyuşturucu baronlarına ses etmeyenler, AKP'ye ses edeni tutuklama sebebi olarak gördüler.
Millet ya susup sinecek, geri çekilecekti ya da millet direnecekti. Millet fakru zaruret içindeyken kimden enerji aldıysa ona baktı. Gazi Mustafa Kemal'in gözlerine baktı.

Teslim olmak yerine, meydan okumaya karar verdik. Madem ki korkuyorsun, adayımızı belirliyoruz diyerek yola çıktık. 30 yıl önce alınmış diplomayı iptal etmeye ve, İmamoğlu ve arkadaşlarına operasyon yaparak gözaltına alarak darbeyi başlattılar. Üniversitede alakasız bir kuruldan diplomayı iptal ettirdiler.

Sandık geleceği gün adayı hakim karşısına çıkartarak, gözümüz karardı mesajını verdiler. Onlar adayı emniyete götürdüğünde, halkı dayanışma sandığına davet ettik. İnanılmaz bir ayağa kalkışla, yüzde 96 katılım oranıyla geldiler seçtiler ve tarihe geçtiler. Türkiye bir avuç cuntacıdan büyüktür. Millet sandığa gelip cuntayı bitirecektir. İrade milletindir.

Ben ve bu salonda partimizin iradesini temsil eden bizler, Ekrem Başkanında, Belediye Başkanlarımızın da namuslarına kendi namusumuz kadar kefiliz. Gizli tanıklar ve yandaşların iftiraları milletin vicdanında kabul bulmamıştır ve sorgu tutanaklarında bir şey çıkmamıştır. Mehmet Şimşek'in baskısıyla, MASAK'ta bir uzman yardımcısına bir rapor hazırlatılmış.

MASAK raporu bir kanıt olarak konulamamıştır. Bir yandan da Ekrem Başkanı İBB'ye kayyum atamak için terörle bağdaştırmaya çalışıyorlar. Belediye başkanımız neyle suçlanıyorsa, talimatı benim verdiğimi ve suçun benim olduğunu kabul ediyorum.

Eğer bugün hala kayyum varsa, çözüme dair söylenmiş her sözün altı boşaltılmaktadır. Kürtlerin de teminatı biziz. Şehitlerimizin, anaların ve gazilerin gözünün içine bakamayacağımı hiç bir işin içinde de olmayacağımızı da bilin.

Tayyip Erdoğan'a diyorum ki; ben İmamoğlu ve bu davaların avukatıyım. Getirin belgeleri canlı yayına çıkalım, Akın ve sizin iftiralarınızı TRT ekranlarından yayınlayalım. Bakalım millet iftiraya mı prim veriyor, yoksa tertemiz cumhurbaşkanı adayına mı sahip çıkıyor.

Bu cunta iktidarının yaptıklarını nerde olursa olsun anlatmazsan namerdim. Özel, Saraçhane'deki 17 siyasi partiye, yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ederek sözlerini sonlandırırken, Mansur Yavaş'ın da İmamoğlu'nun davasına sahip çıktığını ifade etti.

Tutuklu siyasileri bir bir sayan Özel, Ümit Özdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da isimlerine yer vererek CHP'nin sloganı haline gelen, "Ya hep beraber, ya hiç birimiz" sloganını tekrarladı.

Büyük mitinglerle yola devam edeceğini açıklayan Özel, İzmir ve İstanbul mitingleri için tarih verdi. 19 Mayıs'ta İzmir'de ve her çarşamba İstanbul'da bir ilçede mitingler düzenleneceğini açıkladı.

Siyaset, 06 Nisan 2025 22:18

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!

İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!

Yağmur yağsa sığınacak yer yok!

Yağmur yağsa sığınacak yer yok!

Büyükakın STK’lara seslendi

Büyükakın STK’lara seslendi

Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!

Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!

Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu 

Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu 

Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar

Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar

Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı

Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı

Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak

Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak

Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!

Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!

Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!

Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!

Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var

Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var

İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu

İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu

Trafik cezaları cep yakacak!

Trafik cezaları cep yakacak!

Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!

Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!

İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu

İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu

AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?

AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?

Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?

Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?

Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır

Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır

Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi

Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi

Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama

Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama

Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular

Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular

Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi

Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi

İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi

İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi

DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!

DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!

Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede

Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede

Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru

Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru

Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!

Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!

Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı 

Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı 

Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar

Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar

Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!

Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!

Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller

Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller

15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!

15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!

Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?

Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?

Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!

Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!

Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!

Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!

Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor

Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor

Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız

Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız

Kule Deresi yine köpürdü!

Kule Deresi yine köpürdü!

Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı

Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı

Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu

Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu