İmamoğlu ile ilgili şok iddia!
Gündem, 04 Nisan 2025 21:19ABD'li Senatör Chris Murphy’nin, Ekrem İmamoğlu’nun Donald Trump’la yapılan bir telefon görüşmesinin hemen ardından tutuklandığı yönündeki iddiası gündemde yankılandı. Murphy, bu olayın tesadüf olmadığını savundu ve Trump’ın otoriter rejimlere destek verdiğini öne sürdü.
ABD'nin Demokrat Partili senatörü Chris Murphy'in İmamoğlu hakkındaki iddiası, büyük yankı uyandırdı. Orta Doğu Enstitüsü kıdemli üyesi Gönül Tol ile yaptığı röportaj sırasında konuşan Murhpy, görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Trump'la yapılan telefon görüşmesinden sonra" gözaltına alındığı ve sonra da tutuklandığı iddia etti.
Senatör Murphy, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Trump kendini diktatör ve otokratların tarafına koymaya, ya da demokratik ülkelerini diktatörlük rejimine çevirmeye karar veren liderlerin tarafına geçmeye karar verdi. Kendisi otokrasiyi ve kleptokrasiyi normelleştiriyor" diye konuştu.
Türkiye'de son duruma da değinen Murphy "son günlerde Türkiye muhalefeti üzerinde çok büyük bir baskı gördük. Türkiye'nin hızla ve demoktratik ilkelerden tamamıyla uzaklaştığına şahit olduk. Muhalefet liderinin (Ekrem İmamoğlu) hapsedilme kararının, Türkiye'nin Donald Trump'la konuşmasından hemen sonra alınması bir tesadüf değildir. Bu olay, büyük olasılıkla Donald Trump tarafından desteklenmiş ve yeşil ışık yakılmıştır " dedi.
TRUMP YÖNETİMİ NE DEMİŞTİ?
Murphy, bu iddiasını herhangi bir kanıtla desteklemedi. Ancak öne sürdüğü senaryo Türk medyasında büyük yankı uyandırdı.
ABD Başkanı Trump, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasından sonra konuyla ilgili bir açıklama yapmamış, protestolar esnasında da Türkiye'nin 'iyi bir lideri' olduğunu da başka bir basın toplantısınıda dile getirmişti.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise, Washington'da Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la bir araya geldiği sırada "Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili olarak endişelerini" dile getirmişti.
ABD'nin bu İmamoğlu'nun tutuklanması hakkında başka bir yorumu olmamıştı. Ancak Türkiye'deki son olaylara Avrupa'dan da zayıf bir karşılık gelmişti.
Ekrem İmamoğlu, hapishaneden The New York Times'a yazdığı mektupta, bu durumu şu sözlerle eleştirmişti:
"Türkiye'de ve dünyanın pek çok başka yerinde yaşananlar demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel özgürlüklerin sessizlik içinde varlığını sürdüremeyeceğini ve “siyasi gerçekçilik” kılığına bürünmüş diplomatik kolaylıklar uğruna feda edilemeyeceğini göstermektedir."
Gündem, 04 Nisan 2025 21:19
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
