Kartepe’de pes doğrusu dedirten sorumsuzluk!
Siyaset, 04 Nisan 2025 12:33DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe’de Mesleki ve Teknik Lise alanının sıfır araçların depolanmasında kullanılan lojistik tesisine dönüştürülmesine tepki gösterdi.
Kartepe'de hukuka aykırı işler yapıldığını vurgulayan Gergerlioğlu, tarım arazilerinin usulsüz şekilde sıfır araç depolama alanı olarak kullanıldığını söyledi. Kartepe’nin Arslanbey Mahallesinde Mesleki ve Teknik Lise alanı olarak belirlenen yerin sıfır araçların lojistik tesisine dönüştüğünü belirten Gergerlioğlu, “Kartepe Belediyesi'ne, Kartepe Kaymakamlığı'na soruyoruz. Bu nasıl iştir? Depolama alanı dışarıdan görünmesin diye de çevresini bir brandayla örtülmüşler. İçeride sıfır araçların park ettiğini görüyoruz. Belki binlerce sıfır araç park etmişler. Burası bir meslek okulunun arazisi. Fakat bir lojistik tesisine kiralanmış ve onlar da böyle sıfır araç park yeri haline getirmişler burayı. Burada bir meslek okulu yapılması gerekirken, tarım arazisi iken çok rahat bir şekilde burası kiralanmış.” ifadelerini kullandı.
BU TESİSİN RUHSATI VAR MI?
Meslek okulu arazisini bu tesise kimin verdiğini soran Gergerlioğlu, “Bu tesisin ruhsatı var mı? Eğer varsa kimden almış? Memleketin hali bu işte! Önüne gelen istediği işi yapıyor. Biz buradan yetkililere soruyoruz. Bu nasıl bir iştir? Bu konuda bir açıklama yapın. Burası bir meslek okulu arazisiyken kim ruhsat verdi buraya? Kimin araçları burada bekletiliyor? Memleket bu kadar boş mu? Allah aşkına neler oluyor burada? Kocaeli Milletvekili olarak, Kartepe Belediye Başkanından bir açıklama bekliyorum.” şeklinde konuştu.
MECLİS GÜNDEMİNDE!
Kartepe'nin güzel bir doğasının olduğunu ve her tarafta yemyeşil alanların bulunduğunu söyleyen Gergerlioğlu, tarım arazilerinin yavaş yavaş betonlaştırılarak lojistik üstlere çevrilmesine tepki gösterdi. Konunun mecliste takipçisi olacağını söyleyen Gergerlioğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a da konuya ilişkin soru önergesi verdiğini söyledi.
Siyaset, 04 Nisan 2025 12:33
Yorumlar (0)
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
