Erdoğan gündemi DEM'le değiştirecek!
Siyaset, 30 Mart 2025 16:42İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart günü gözaltına alınması ve 23 Mart'ta tutuklanmasının ardından; iktidarın Ramazan Bayramı'nın ardından yürüteceği strateji belli oldu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik operasyon sonrası tutuklanmış ve 81 ilde protesto ve gösteriler düzenlenmişti.
10 günü aşkın süredir devam eden gündemi değiştirmek isteyen iktidarın Ramazan Bayramı sonrası yürüteceği strateji de belli oldu.
GÜNDEM 'TERÖRSÜZ TÜRKİYE' OLACAK
Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; 'Terörsüz Türkiye’ sürecinin bayram sonrasında yeniden hızlanacağı belirtiliyor.
ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nisan ayının ikinci haftasında DEM Parti’nin İmralı heyeti ile görüşmesi bekleniyor. Yine bayram sonrasında İmralı’ya yeni bir ziyaret de gündeme gelecek.
Yapılan değerlendirmelerde “Öcalan, ‘silah bırakın’ dediyse, bırakacaklardır. O nedenle işi yokuşa sürmenin hiçbir anlamı yok. Tek gündem terör örgütünün silah bırakması ve kendisini feshetmesidir. Bunun dışında şart sayılabilecek, ön adım sayılabilecek herhangi bir şey kesinlikle yok. Örgüt de buradan bir şey çıkmayacağını biliyor. Çünkü asla bir pazarlığa girilmeyeceği DEM’lilere de İmralı’ya da söylendi. Bu nedenle kongre her an toplanabilir” görüşü dile getirildi.
BAHÇELİ'NİN MALAZGİRT ÇAĞRISI
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin PKK’nın fesih kongresinin Malazgirt’te toplanması önerisinin gerçekleşme ihtimali ise zayıf görünüyor. Siyaset kulislerinde, kongre için Süleymaniye ve Erbil seçeneklerinin hâlen ön planda olduğu belirtiliyor. AKP kaynakları “Gelinen noktada, artık gecikme olmamalı. Çünkü devlet de, siyaset kurumları da her gecikmenin, sürecin zehirlenmesi anlamına geldiğini biliyor. Aynı zamanda DEM Parti de acele edilmesini istiyor. Burada artık top Kandil’de” görüşünü dile getirdi.
ERDOĞAN BAYRAM MESAJINDA YER VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajında, 'Terörsüz Türkiye' gündemine ilişkin açıklamalar yer alırken; Erdoğan şunları kaydetti:
“Terörsüz Türkiye” hedefimiz doğrultusunda başlattığımız çalışmaları, yol haritamıza uygun şekilde sürdürüyoruz. Devletimiz, çağrı yapılmasını sağlayarak üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi sıra, örgütün çağrıya amasız, fakatsız uymasına gelmiştir. Bu konuda da sınırsız bir vakte ve tahammüle sahip değiliz. Daha fazla oyalanılmadan, örgütün kendini feshetmesini ve silahlarını tamamen bırakmasını bekliyoruz. Küresel, bölgesel ve iç dinamiklerimiz bize, böyle bir sürecin başarıyla neticelenmesine, hiç olmadığı kadar uygun bir zemin sunmaktadır. Bunu hep birlikte başardığımızda, ülkemizi 40 yıllık kanlı ve zorlu bir musibetten, inşallah tamamen kurtarmış olacağız."
Siyaset, 30 Mart 2025 16:42
Yorumlar (0)
Erdoğan adına kurulan vakıf vergiden muaf tutulmuş
Derince’de anlamlı kermes
Büyükakın, üç ayların başlangıcını kutladı
Doğusel: Gemilere yönelik saldırıları endişeyle takip ediyoruz
İYİ Parti Kocaeli’de yeni üyelere rozetleri takıldı
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’un makam odası boş kalmıyor
Medya operasyonlarının asıl sebebi ne?
Vali Aktaş’tan Lastik-İş Sendikası’na ziyaret
Kaybettiğiniz eşyalar burada olabilir!
Hyundai Motor Türkiye’nin kurumsal web sitesi yenilendi
İlaç fiyatlarına zam kapıda!
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
