İYİ Parti Çayırova Meclis Grubu’ndan skandal iddia ile ilgili suç duyurusu
Siyaset, 29 Mart 2025 00:32İYİ Parti Çayırova Belediyesi Meclisi Grubu, kamu kaynaklarının kişisel çıkar için kullanıldığına dair skandal niteliğindeki bir dosyayı Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıdı.
AK Parti Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi ve önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Seyhan Dönmez’in, şahsına ait özel aracını Çayırova Belediyesi'nin taşıt tanıma sistemine kaydettirdiği ve bu sayede binlerce liralık akaryakıtın belediye bütçesinden karşılandığı tespit edildi.
Belediye kayıtlarına ve taşıt takip sistemine göre, Dönmez’in özel aracıyla İstanbul, İzmir, Samsun, Düzce gibi şehirlerde şahsi seyahatler gerçekleştirdiği ve yakıt dolumlarının tamamının belediyeye ait akaryakıt kartları üzerinden yapıldığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Bayrak, bu durumun sadece bir etik sorun olmadığını, doğrudan kamu zararına yol açan bir usulsüzlük olduğunu belirtti.
“Şahsi bir aracın belediyenin sistemine kaydettirilerek, halkın vergisiyle kişisel işlerin görülmesi asla kabul edilemez. Bu olayın Çayırovalıların vicdanında yeri yoktur. Konuyu belediye meclisinde gündeme getirmemize rağmen, Belediye Başkanı bu skandal karşısında sessiz kalmış, 'mahkemeye gidin' diyerek sorumluluktan kaçmıştır. Biz de milletimizin bize verdiği görev gereği bu dosyayı yargıya taşıdık.”
İlhami Bayrak ayrıca, sadece bu dosyayla yetinmeyeceklerini, bayramdan sonra kamuoyunun çok daha yakından ilgileneceği imar ve idari usulsüzlüklere dair geniş kapsamlı yeni belgeleri açıklayacaklarını duyurdu.
“Denetim Komisyonu’na bizi almaktan kaçanlar, milletin bize verdiği denetim yetkisini kullanmamıza engel olamayacak. Ne saklanırsa saklansın, biz ortaya çıkaracağız.
Bu dosya elimizdekilerin en hafifi… Bayramdan sonra kamuoyuyla paylaşacağımız gerçekler, Çayırova’da bugüne kadar örtbas edilen birçok konuyu açığa çıkaracak.”
İYİ Parti Grubu’nun adliyeye taşıdığı bu ilk dosyayla birlikte Çayırova Belediyesi’nde hesap verilebilirlik, şeffaflık ve kamu ahlakı ilkeleri üzerinden yeni bir sürecin başlayacağı vurgulandı.
Siyaset, 29 Mart 2025 00:32
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
