Gürcistan'daki eylem Saraçhane eylemi diye paylaşıldı!
Gündem, 26 Mart 2025 02:34AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında Saraçhane'de gerçekleşen eylemlere ilgili 5 dakikalık bir video izletti. Protestolara tepki gösteren Erdoğan'ın izlettiği 5 dakikalık videolardaki bazı kayıtların Türkiye'de değil Gürcistan'da çekildiği ortaya çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, tutuklanması ve görevden alınmasının ardından başlayan eylemlerin adresi, İBB Saraçhane Binası ve çevresi oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda CHP öncülüğündeki Saraçhane eylemlerine tepki gösterdi.
Erdoğan, konuşmasında CHP’nin “sokakları terörize ettiğini" ifade etti ve "Türkiye ekonomisine, milletin refah ve huzuruna yönelik her türlü sabotajın hesabı yargı önünde sorulacaktır" dedi.
Konuşmasında, muhalefetin yaklaşımını eleştirerek, “Nasıl bir muhalefet zihniyetiyle karşı karşıya olduğumuza şöyle bir ekranda bakalım” diyerek 5 dakika 36 saniyelik bir video izletti.
Aynı videoyu sosyal medya platformu X’te Erdoğan'ın resmi hesabında da paylaşıldı, “Türkiye’nin ana muhalefet partisinin marjinal sol örgütlerin, millete hakaret eden ağzı bozuk tiplerin, belediyeleri soyup soğana çeviren haramilerin oyuncağı haline gelmesi bizi gerçekten rahatsız ediyor” notu eklendi.
VİDEODAKİ KESİTLER TÜRKİYE'DE ÇEKİLMEMİŞ
Bianet'ten Vecih Cuzdan'ın haberine göre; videonun 04.15-04.21 saniyeleri arasındaki bölümde, Gürcistan’daki protestolardan görüntüler yer aldığı ortaya çıktı. Bu görüntülerde polisle eylemciler arasında yaşanan çatışmalar görüldü. Söz konusu paylaşımın 2024 yılına ait olduğu ve videonun Türkiye'de çekilmediği öğrenildi.
Gündem, 26 Mart 2025 02:34
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
