Bu mahallede vatandaş bayram namazını sokakta mı kılacak?
Gündem, 26 Mart 2025 14:38DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Kuruçeşme Mahallesinde 6 ay önce gündeme getirdiği Kuruçeşme cami alanında incelemelerde bulunarak inşaatın başlamamasına tepki gösterdi.
BİR BUÇUK YILDIR CAMİYİ YAPAMIYORLAR!
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, “Bu camiyi biz yaptıracağım.” dediğini söyleyen Gergerlioğlu, sonrasında halkın caminin yapılmasını beklediğini belirtti. Cami yapılması planlanan alanın önünde konuşan Gergerlioğlu, “Cami alanının hali bu. 1.5 yıldır bu camiyi yaptırılamıyor. Başlayan hiçbir şey yok. 6 ay önce gelmiştik biz çevre sakinleriyle cami derneği başkanıyla da görüşmüştük. “Yapılacak, başlanacak. Büyükşehir bize söz verdi.” gibi laflar etmişlerdi. Biz tamam takip edelim demiştik. Biz 6 ay önce buraya geldikten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ne yaptı biliyor musunuz? İnşaata başlamadı. Sadece etrafını reklam panolarıyla çevirdi. Reklam panolarına “Kuruçesme Merkez Camii hayırlı olsun” yazıp birde cami resmi yaptırmışlar. Tahir Büyükakın’ın işleri böyle işte. Gel de gülme!” ifadelerini kullandı.
.jpeg)
REKLAM PANOSU ASARAK BECERİKSİZLİĞİNİZİ GİZLEYEMEZSİNİZ!
Tahir Büyükakın’ı sert sözlerle eleştiren Gergerlioğlu, “Etrafına reklam panoları çevirmeyi iş zannediyor ki içerisi görünmesin. Elektrik trafosu olan yeri kapatamamışlar ve içerisinin içler açısı durumu görünüyor. Bu ne skandal bir durumdur? Kuruçeşme halkı buna mı layık? Şu hale bakın! Bir moloz yığını. Burada bir cami vardı ve 1.5 yıl önce yıktılar ve yenisini bir türlü yapamıyorlar.” şeklinde konuştu. Cami alanının karşısında küçük bir mescitte insanların namaz kıldığını aktaran Gergerlioğlu, Cuma ve bayram namazlarında mescit küçük olduğu için insanların dışarıda namaz kıldığını ve ramazan ayı boyunca insanların namaz kılarken zorlandığını söyledi.
“BECEREMEDİĞİ PROJELERİ ELİMLE GÖSTERİNCE TAHİR BEY SİNİRLENİYOR!”
AK Partililerin halkı kandırmaktan başka bir şey yapmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Umuttepe'de de cami yapılacaktı. O da yılan hikayesine döndü. Bu AK Partililerin işi böyledir. Orada da müteahhit ihaleyi almış, kaçmış Allah bilir Sayın Büyükakın Kuruçeşme camisinin ihalesini kime verdi? Daha çalışmaya başlamamışlar bile. Bu ne rezalet diye soruyorum ve Kuruçeşme halkının uğradığı bu mağduriyeti gündeme getiriyorum. Böyle rezalet olmaz, böyle skandal olmaz. Sayın Büyükakın deseydin ki: “Ben bu camiyi yaptıramam.” millet kendi kendine cami yaptırsaydı.” ifadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bir türlü tamamlayamadığı projeleri eliyle gösterdiği zaman Tahir Büyükakın’ın kızdığını belirten Gergerlioğlu, Tahir Büyükakın’ı tiye alarak “Ömer Faruk Gergerlioğlu bizim projeleri böyle gösteriyor.” dediğini söyledi. Büyükakın’a seslenen Gergerlioğlu, “Sen yaptığında biz kötü mü dedik? Kuruçeşmeliler olarak 1.5 sene sana mühlet verdik. Ortada bir moloz yığının var. Burada büyük bir başarın var tebrikler.” şeklinde konuştu.
Gündem, 26 Mart 2025 14:38
Yorumlar (0)
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
