Başkan Büyükakın, afet gönüllüleriyle iftarda bir araya geldi
Gündem, 23 Mart 2025 11:24Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli Afet Gönüllüleri İftar Programı'na katıldı. Büyükakın, “6 Şubat depremleri bize bir kez daha gösterdi ki, afet yönetimi gönüllü kuruluşların fedakarlığıyla mümkün” dedi.
PROTOKOL VE AFET GÖNÜLLÜLERİ KATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli’ndeki afet gönüllüleriyle iftar programında bir araya geldi. Antikkapı'da düzenlenen iftar programına Başkan Büyükakın’ın yanı sıra; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zümran Aracı, Kocaeli Afet Platformu Başkanı Melih Altınterlik, Kocaeli Kızılay Şube Başkanı İbrahim Pay, ANKA Arama Kurtarma ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli İl Başkanı Emrah Uysal ve Kocaeli’nde faaliyet gösteren arama kurtarma dernekleri, STK temsilcileri ile yöneticileri katıldı.
BÜYÜKAKIN’A TABLO HEDİYE EDİLDİ
Başkan Tahir Büyükakın, iftar programında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"6 Şubat depreminde yakinen fark ettik ki gönüllü kuruluşlar olmadan dünyanın hiçbir afet organizasyonu kendi başına başarılı olamaz. Çok geniş bir yardımlaşma ağı, arama-kurtarma ekibi ve afetin öncesi, anı ve sonrasına dair çok iyi bir yayılım sergilemeniz lazım. Biz de bütün stratejimizi bunun üzerine oturttuk. Sizler olmadan bizim bir başarı gerçekleştirmemiz mümkün değil. Sizler çalışmaların içinde olduğunuz sürece ancak başarıya ulaşırız. Sizlere teşekkür ediyorum. Ramazanınızı tebrik ediyor, önümüzdeki Kadir Gecesi'ni kutluyorum." Konuşmasının ardından Kocaeli Afet Platformu Başkanı Melih Altınterlik tarafından Başkan Büyükakın’ın da yer aldığı depremin unutulmaz anını yansıtan bir tablo kendisine hediye edildi.
.gif)
“İYİ Kİ VARSINIZ, HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ise gönüllülere hitap ederek, afetlerdeki katkılarının çok değerli olduğunu belirtti. Vali Aktaş, "İyi ki varsınız. 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri başta olmak üzere tüm afetlerdeki özverili yardımlarınız için teşekkür ederim. Kamuda, özel sektörde, hobilerinden ve ailelerinden ödün vererek bu anlamlı hizmeti sunan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah bir daha afet görmeyiz ama hayatın gerçeği bu. O yüzden kıymetlisiniz. Her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.
BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
İftar programı, Başkan Büyükakın ve Vali İlhami Aktaş’ın gönüllülerle sohbet edip fotoğraf çektirmesini ardından sona erdi. Katılımcılar, afet anında gösterdikleri özverili çalışmalarla Kocaeli’deki birlik ve beraberliğe olan katkılarından dolayı bir kez daha takdir topladı.
Gündem, 23 Mart 2025 11:24
Yorumlar (0)
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
