Çayırova’da sıfır atık adına yeni adım
Gündem, 22 Mart 2025 01:15Sıfır atık alanında öncü çalışmaları hayata geçiren Çayırova Belediyesi, yeni bir uygulama için daha düğmeye bastı. Pilot uygulama kapsamında, ilk olarak Akse Mahallesi’nde kurulacak ‘atığın sıfır noktası’ alanı için çalışmalar başladı.
Göreve geldiği günden bu yana Sıfır Atık alanında önemli çalışmalar yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, ilçeye ve belediyeye Sıfır Atık Belgesini de kazandırmıştı. Sıfır atık alanında öncü çalışmaları hayata geçiren Çayırova Belediyesi, bu alanda bir uygulamayı daha devreye almaya hazırlanıyor. Pilot uygulama olarak Akse Mahallesi’nde yapılacak ‘Atığın Sıfır Noktası’ için çalışmalar başladı. Atık oluşumunun en aza indirgenmesi ve atıkların kaynağında ayrı olarak toplanıp geri dönüşüme kazandırılması için yeni bir atık toplama kabini Akse Mahallesi’ne yerleştirilecek.
SIFIR ATIK BİLİNCİ YAYGINLAŞACAK
Sıfır atık bilincinin daha da yaygınlaşması amacıyla devreye alınacak uygulama kapsamında, Akse Mahallesi’nde bulunan Çayırova Belediyesi Kapalı Pazar Alanı’nın karşısında tespit edilen bölgede, atık toplama kabini için temel beton dökümü gerçekleştirildi. Pilot uygulama olarak Akse Mahallesi’nde başlatılacak çalışmanın ilçe genelinde birçok noktaya yayılması da hedefleniyor.
ATIKLARLA PUAN KAZANACAKLAR
Atığın Sıfır Noktası uygulaması kapsamında, Çayırovalı ilçe sakinlerinin; kâğıt, karton, plastik, metal, cam, bitkisel atık yağ, elektronik atık ve atık pilden oluşan geri dönüştürülebilir atıkları, görevli personel tarafından teslim alınacak. Atığın Sıfır Noktası uygulamasında, belirlenen puanlama sistemine göre, ilçe sakinlerinin getirdikleri atıklar karşılığında elde ettikleri puanların, vatandaşlara yemek çeki ya da atık puanına karşılık gelen ücret kart sistemiyle geri dönüşü sağlanacak.
Gündem, 22 Mart 2025 01:15
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
