Başkan Büyükakın barış mesajı verdi
Gündem, 21 Mart 2025 11:24Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, doğanın uyanışı ve baharın müjdecisi Nevruz Bayramı kutlama programında yaptığı konuşmasında, “Nevruz bizim kültürümüzün ayrılmaz parçasıdır" diyerek etkinliğe katılanlara birlik ve barış mesajı verdi.
Kocaeli, bu yıl Nevruz’un büyüsünü büyük bir coşkuyla yaşadı. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Kent Konseyinin ortak düzenlediği etkinlik, şehri adeta bir bayram havasına bürüdü. Doğanın uyanışını, baharın gelişini ve eski Türk geleneklerini simgeleyen Nevruz, bu özel günün anlamını yansıtan renkli gösteriler ve etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Nevruz yürüyüşü ile başladı.
PROTOKOL ÜYELERİ KATILIM SAĞLADI
Merkez Bankası önünden başlayan yürüyüş, Kent Meydanı’na kadar Mehteran eşliğinde coşkuyla gerçekleştirildi. Programa; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Sadettin Hülagü, Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nuh Zafer Cantürk, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Kadir Çetin, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar katılarak Nevruz coşkusunu paylaştı.
.gif)
“NEVRUZ KÜLTÜRÜMÜZÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”
Nevruzun önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, “Nevruz bizim kültürümüzün ayrılmaz parçasıdır. Bu tür kutlamalar aslında milletlerin tarihleri boyunca onların bir arada kalması için bir değerdir. Siz baharı bir güzelliğin başlangıcı olarak görmeye başladığınızda, zihninizi ona göre kodladığınızda beraberinde güzellikler getirecektir. Hayata güzellikle baktığımızda hayata pozitif yaklaştıkça hayat da beraberinde güzelleşecektir. Hayat dediğimiz şey bizim birbirimize hitap etme şeklimizdir. İletişim kurmamızdır. Olup biteni güzelleştirecek olan önce insan. Hayat da onunla birlikte güzelleşecek” dedi.
“NEVRUZUMUZ KUTLU OLSUN”
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ise, “Milli Kültürümüzün en önemli bayramını kutluyorum. Nevruz bayramımız kutlu olsun. Baharın uyanışını temsil eden bu günü Milli tarihimizi hatırlayıp bu birliği beraberliği korumasını temenni ediyorum. Başta kardeş devletlerden gelen misafir öğrencilere özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
KENT MEYDANI’NDA NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI
Vatandaşlar, renkli yürüyüşü büyük bir ilgiyle izlerken, şehrin her köşesinden katılanlar etkinliğe de neşe kattı. Yürüyüşün son bulduğu İzmit Kent Meydanı’nda önce “Gujan Ensamble Kafkas Halk Oyunları Ekibi” ve “Kazakistan Dans Topluluğu” sahne alarak izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Dans gösterilerinin ardından protokol üyeleri tarafından Nevruz’un sembolü olan ateş yakıldı. Ardından geleneksel Nevruz ritüelleri olarak semeni sunumu yapıldı, demir dövüldü ve yumurtalar tokuşturuldu.
Gündem, 21 Mart 2025 11:24
Yorumlar (0)
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
