Özgür Özel yargıdaki çürümüşlüğü gözler önüne serdi!
Siyaset, 18 Mart 2025 11:38CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, grup toplantısında eski dönemde AKP'de olan belediyelere ilişkin açtığı dosya ise gündemde büyük yankı uyandıracak. Özel, Süleyman Soylu'nun 37 dosyaya el koyduğunu iddia etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Erdoğan sert Filistin tepkisi göstererek, "Trump’a tutunabilmek için Filistin davasını satıyorsa Erdoğan, yazıklar olsun. Yazıklar olsun" dedi. Devlet Bahçeli'nin “Terörsüz Türkiye der misin?” sözüne ise Özel, "Net cevap veriyorum, net. Biz terörsüz bir Türkiye’den yanayız. siz mafya terörüne de karşı mısınız?" cevabını verdi. Özel, ayrıca eskiden AKP'de olan belediyelere ilişkin dosyaları açtı. 2016 yılında İBB Hamidiye A.Ş., 'Güven Su' diye şirketi devraldığında 700 milyon TL'nin kayıp olduğunu öne süren Özel, "Bu dosya hazırlanıyor ama tam savcılığa verilecekken Süleyman Soylu'nun yolladığı mülkiye müfettişleri el koyuyor. Savcılığa sesleniyorum; Soylu'nun el koyduğu 37 dosyadan biridir." ifadelerini kullandı.
İSRAİL'E SERT DİL, TRUMP'A MEYDAN OKUMASINI BEKLEDİK.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün akşam saatlerinde ateşkesi bozarak Gazze'yi bombalayan İsrail'e sert çıkarak Erdoğan'a seslendi. Özel, şunları söyledi;
"Ramazan ayında da islam çoğrafyasında gözyaşı dinmiyor. İsrail'in Gazze saldırısında 50 bin şehit verdik. Ateşkes ile umutlandık, ancak daha sonra Trump'ın Filistin'e emirleri başladı. Bunu duyan Netenyahu'nun tehditleri geldi. Dün ise İsrail Gazze'yi bombaladı. 400'ye yakın kişi hayatını kaybetti. Nedeni ise ABD'nin tekliflerinin reddedilmesi gösterildi. Teklif ise Filistinlileri Gazze'den ayıracak. Orayı İsrail ile turizme açacak. Bu duruma günlerce susmuştu. İsrail'e sert dil, Trump'a meydan okumasını bekledik. Soruyorum Erdoğan’a: Bugün akşam iftarda çıkacaksın yine o kürsüye. Trump’a Filistin’le ilgili ne dedin? Bir şey dedin mi? Dediysen niye yazmaya korkuyorsun? Demediysen bunu nasıl söylemiyorsun? Deyip de bir cevap aldıysan o cevabı söyle de bilelim ama şunu biliyoruz ki, Nisan sonunda randevu istiyorsan Trump’a laf etmeyeceksin, Filistin’e sahip çıkmayacaksın. Trump’tan randevu için. Yani buradaki iktidarını sürdürmek için dışarıdaki tek umudu, Trump’a tutunabilmek için Filistin davasını satıyorsa Erdoğan, yazıklar olsun. Yazıklar olsun."
"TERÖRÜN DE MAFYANIN DA KÖKÜ KAZINSIN İSTİYORUM"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Terörsüz Türkiye der misin?” sözünü yanıtlayan Özel, "Hepiniz gelip CHP’nin durduğu noktaya gelmişsiniz. Göreceğiz, devamında o adımları atabilecek misiniz, atamayacak mısınız? Ama durduğumuz yer doğru olmuş, tarih bizi tescillemiş. Adam bize “Terörsüz Türkiye der misin?” Net cevap veriyorum, net. Biz terörsüz bir Türkiye’den yanayız. Terörün durmasından yanayız. Terörsüz Türkiye’nin baş savunucusuyuz ama biz terörün her türlüsüne, şiddetin her türlüsüne karşıyız. Biz mafya terörüne de karşıyız. Bu soruyu soranlar, siz mafya terörüne de karşı mısınız? Terörün de mafyanın da kökü kazınsın istiyorum" ifadelerini kullandı.
"BALIKESİRLİLERİN CEBİNDEN 104 MİLYON ÖDENMİŞ"
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İBB'nin AKP dönemindeki dosyaları çıkaran Özel, gündemi sarsacak iddialarda bulundu. Özel, şunları söyledi;
"3 milyonluk anketi 104 milyona yaptırıp parasını ödediği bir şirket. Bir de seçim anketinde, Balıkesir Büyükşehir'i AKP kazanıyor. Seçimi turturamadığı ankete Balıkesirlilerin cebinden 104 milyon ödenmiş. Balıkesir Başsavcısı beni duyuyorsan harekete geç. Eğer hesabını sormasan, bir kelime dahi konuşamazsınız. Hodri meydan!
"SOYLU'NUN EL KOYDUĞU 37 DOSYADAN BİRİDİR"
2016 yılında İBB Hamidiye A.Ş., 'Güven Su' diye şirketi devralıyor. Bugünkü para ile 330 milyon eden şirkete, 1 milyar TL ödeme yapmışlar. 700 milyon TL kayıp. Bu dosya hazırlanıyor ama tam savcılığa verilecekken Süleyman Soylu'nun yolladığı mülkiye müfettişleri el koyuyor. Savcılığa sesleniyorum; Soylu'nun el koyduğu 37 dosyadan biridir. O dasyaya mı bakacaksın, yoksa İmamoğlu'nun önünü mü kapatacaksın."
"BU BAYRAMDA EMEKLİLERİN BOYNU BÜKÜLMESİN"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, grup toplantısında eski dönemde AKP'de olan belediyelere ilişkin açtığı dosya ise gündemde büyük yankı uyandıracak. Özel, Süleyman Soylu'nun 37 dosyaya el koyduğunu iddia etti.
İkramiye ilişkin de konuşan Özel, "En düşük emekli maaşı Meclis'ten geçmeden 25 gün önce Bakan tarafından kuruşu kuruşuna duyuruluyor. Geçen hafta ise 3 bin TL'yi 4 bin TL yapacaklarını Meclis'e gelmeden açıkladılar. O 3 bin TL, en az bir asgari ücret olmalı. Bu bayramda emeklilerin boynu bükülmesin" dedi.
"ELİMDE ÜNİVERSİTENİN İMAMOĞLU'NU VE BİRÇOK KİŞİYİ ÇAĞIRDIĞI İLAN VAR"
İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmeye çalışıldığının altını çizen Özel, "35 yıl önce aldığı diplomaya dava açmışlar. Eli kulağında yarın bekliyorlar ki o diploma iptal edilsin. Elimde üniversitenin İmamoğlu'nu ve birçok kişiyi çağırdığı ilan var. Diyor ki: yatay geçiş ile öğrenci kabul edeceğiz. Ekrem başkan bunu görüp başvuruyor. Birinin yüzünden hepsinin diplomasını iptal et. Bu olacak şey değil." dedi.
Siyaset, 18 Mart 2025 11:38
Yorumlar (0)
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
