Çanakkale Zaferi Şehitleri Gölcük'te dualarla anıldı
Gündem, 18 Mart 2025 02:00Gölcük’te 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü nedeniyle, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Etkinlikler kapsamında şehitler dualarla anıldı.
Gölcük’te, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü kapsamında tören düzenlendi. Anıtpark’ta sabah 10.30’da başlayan törene; Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yücel Korkut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Gölcük Temsilcisi Mehmet Uğur, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldılar.
TÖREN SONRASI ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Deniz Ana Üs ve Tuğamiral Yücel Korkut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gölcük Temsilciliği Başkanı Mehmet Uğur’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, askeri bando eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde de; İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Törenin ardından ise; Gölcük Şehitliği’ni ziyaret eden Kaymakam Gültekin, Başkan Sezer ve beraberindekiler, Kuran tilaveti sonrasında şehitler için dualar ettiler.
.gif)
MUKADDESAT UĞRUNA CANLARINI SEVE SEVE FEDA ETTİLER
Çelenk sunma törenin ardından, Gölcük Şehitliği’nde Kuran Kerim tilaveti ve dualarla şehitler anıldı. Başkan Sezer yaptığı açıklamada: “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milletimize ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirterek bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatan ve mukaddesat uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi.
ÇANAKKALE ORATORYOSU DUYGULANDIRDI
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü kapsamında Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda da program düzenlendi. Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen programda; Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları Çanakkale konulu tiyatro oyunu, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Programın sonunda, Gölcük’te ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan “Çanakkale” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Gündem, 18 Mart 2025 02:00
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
