İSU’dan Kartepe’ye rekor yatırım
Gündem, 17 Mart 2025 22:56Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kaliteli altyapı ve kesintisiz hizmet anlayışıyla kentin merkezinden en uzak kırsal mahallelere kadar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Kartepe ilçesinde 2024 yılı boyunca 554 milyon TL’lik yatırımla önemli projelere imza atan İSU, ilçeye 123 bin 67 metre uzunluğunda yeni altyapı hattı kazandırdı.
123 BİN 67 METRE YENİ ALTYAPI
Kaliteli altyapı, kesintisiz hizmet ve modern işletmecilik anlayışıyla yatırım ve hizmetlerini sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2024 yılı boyunca kentin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak, su ve kanalizasyon sistemlerini güçlendirmek, çevreyi korumak ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak amacıyla, hem şehir merkezinde hem de kırsal bölgelerde vatandaşlara daha sağlıklı, güvenli ve kaliteli bir altyapı sunmayı hedefleyen birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda, 2024 yılında Kartepe ilçesinin çeşitli mahallelerinde altyapı yenileme, yeni su depoları inşa etme ve dere ıslahı projeleri gerçekleştiren İSU, 73 bin 668 metre içme suyu hattı, 44 bin 941 metre kanalizasyon hattı ve 4 bin 458 metre yağmur suyu hattı inşa ederek toplamda 123 bin 67 metre yeni altyapı hattını devreye aldı.
114 BİN 400 METRE DERE TEMİZLİĞİ
İSU Genel Müdürlüğü, 2024 yılında Kartepe’de gerçekleştirdiği altyapı yatırımlarının yanı sıra dere temizlik faaliyetleriyle çevreyi koruma ve insan sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırma çalışmalarını sürdürdü. Yıl boyunca toplamda 114 bin 400 metre dere temizliği yaparak derelerin düzenli akışını sağladı ve doğal yaşam alanlarının korunmasına katkı sundu. Ayrıca, 1.720 metre ıslah işlemi gerçekleştiren İSU, taş duvar ve betonarme kesit olarak inşa edilen derelerin kirlilikten arındırılması için etrafına kanalizasyon kolektör hatları döşeyerek üzerine demir korkuluklar yerleştirerek güvenliği sağladı.
.gif)
1.000 METREKÜP DEPO İNŞA EDİLDİ
İSU Genel Müdürlüğü 2024 yılında Kartepe’de sürdürdüğü çalışmalar kapsamında vatandaşlarımıza kesintisiz su temini sağlama amacı ile Suadiye, Kuzuyayla ve Nusretiye Mahalleleri’nde yapımı tamamlanan 100 metreküp kapasiteli 3 adet yeni içme suyu deposunun bağlantı çalışmalarını tamamlayarak devreye aldı. Ayrıca, Arslanbey Mahallesi’nde 100 ve 500 metreküp kapasiteli betonarme içme suyu depo inşa çalışmaları da tamamlandı. Bununla beraber; Kartepe Maşukiye Mahallesi’nde bulunan mevcut su kaynaklarının su kalitesinin arttırılması için bir adet içme suyu terfi istasyonu da inşa ederek hizmete sundu.
2025 YILINDA YATIRIMLAR HIZLANARAK DEVAM EDECEK
2025 yılı içerisinde Kartepe’deki planlanan yatırımlarına hız kesmeden devam edecek olan İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, depo ve dere ıslah çalışmaları gerçekleştirecek.
Gündem, 17 Mart 2025 22:56
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
