Büyükşehir Meclisi’nin kabadayısı!
Gündem, 14 Mart 2025 04:27Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün çıkan kavganın fitilini ateşleyen kişilerden biri de Gebze Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demirhan’dı. Demirhan, sus konuşma, canımı sıkma şeklinde agresif bir tavır sergileyerek CHP İzmit Belediye Meclis üyesi Muhammet Ertürk’ün üzerine yürüdü. Nitekim o anlar saniye saniye kameralara da yansıdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mart ayı meclis toplantısında Gebze ilçesine bağlı Adem Yavuz Mahallesindeki imar planı değişikliğine konuşulurken AKP ve CHP’li meclis üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı.
CHP’li meclis üyesi İlker Ulusoy, imar planına ilişkin itirazlarını ve şerh gerekçelerini açıklarken, AKP’li meclis üyelerinin tepkileri ile karşılaştı. Sözlü tartışma AKP’li meclis üyesi Mustafa Demirhan’ın CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Muhammet Ertürk’ün üzerine yürümesi nedeniyle büyüdü.
AKP’li Demirhan, Kur’an Kursu’nun vakıf değil devlet gözetiminde açılması gerektiğini söyleyen CHP’lilere oturduğu yerden laf atarak Kur’an Kursu’na karşı olmakla itham etti.
BÜYÜKAKIN ARKADAŞLAR LÜTFEN DİYEREK SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI
Demirhan, aynı dakikalarda kendisine vakıf değil de devlet Kur’an kursu açsa ne olur? Konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun diyen CHP’li Muhammet Ertürk’e de el kol hareketi yapma deyip Ertürk'ten sen 5 dakikadır el kol hareketi yapıyorsun bir şey olmuyor yanıtını alınca sinirlendi ve sus konuşma, canımı sıkma şeklinde agresif bir tavırla ses tonunu yükseltti. O dakikalarda Başkan Büyükakın'da arkadaşlar lütfen diyerek tartışmayı sonlandırmak için gayret gösterdi.
Ertürk de kendisine çocuk azarlar gibi hitap eden, adeta atar gider yapan Demirhan’a oturduğu yerden ayağa kalkarak sıksa ne olur yanıtını verince AKP'li Demirhan'da ayaklandı ve üzerine, üzerine yürüdü. Nitekim o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.
Başkan Tahir Büyükakın'ın, daha sonra Muhammet Ertürk'e ben buradan her şeyi görüyorum kalktın ayağa adamın üstüne yürüyorsun demesi de CHP'lileri kızdırdı. Zira Ertürk ayağa kalktı ama kimsenin üzerine de yürümedi. Tam tersine Ertürk'ün üzerine, üzerine gelen Demirhan oldu.
Muhammet Ertürk kendisini şu sözlerle savundu: Sayın Başkan sizin bizi suçlamanız doğru değil. Ben ayağa kalktım ama kimsenin üzerine yürümedim. Buradan 2 adım attıysam hemen istifamı veriyorum. Eğer üzerine yürünen kişi bensem siz istifa edecek misiniz?
Başkan Büyükakın’ın, tamam sakin olalım dedikten sonra CHP'li Ertürk’e, AKP'li Demirhan’ı kastederek ne oldu sinkaflı sözler mi sarf etti? Diye de sorduğu da görüldü. Kuşkusuz ortada küfürlü bir söz de yoktu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a "İlk önce sizin meclis üyeniz bizimkilerin üzerine yürüdü. Şu an da arkadaşlarımız görüntüleri anlattı buyurun izleyin" ifadelerini kullanarak telefonundan kavga görüntülerini gösterdi.
.png)
Mecliste yaşanan gerginlik sonrasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AKP’li Büyükakın’ın her zaman tahrikleri sonucu bu tür olayların yaşandığını öne sürdü. Kaplan şu ifadeleri kullandı;
BAŞKAN HÜRRİYET: SİZ KUR’AN KURSLARINA KARŞI MISINIZ? DİYEREK İFTİRA ATMAYA ÇALIŞTILAR
Din eğitiminin diyanet haricinde bir vakıf, cemaat, dernek olmamalı. Bu tahsisin bir vakfa olmasından dolayı biz buna onay vermedik. Ama gündemde diyanetin uhdesinde olan iki maddeye onay verdik. Ancak vakfa tahsisine karşı çıktığımız için ‘siz Kur'an kurslarına karşı mısınız?’ diyerek iftira atmaya çalıştılar.
Bu sözlü sataşmalarından dolayı gerginlik çıktı. Maalesef Ak Partililerin tavırları hiç değişmiyor bu cemaat, vakıf ve tarikatlardan bir türlü kurtulamıyorlar. Biz ‘devlet Kur'an kurslarından devlet elini çekmemeli dememize’ rağmen AK Partililer üzerimize yürüdüler.
Biz kuran kursu yapılsın diye zaten teklif vermiş bir grubuz ama bunlar devlet yerine ısrarla çocuklarımızı cemaat ve vakıflara teslim etmek istiyorlar. FETÖ’den yaşadıklarımızı gördük ders olmamış ki çocukları teslim etmeye çalışıyorlar. Biz bunları söyleyince onlarda sıkıştıkları zaman CHP’ye din üzerinden saldırılara başlıyorlar, bunların bu tür saldırıları klişeleşti alıştık.
Tahir beyin yıllardır yönetme tarzı; hep tahrik edici, hep lafları eğip bükerek kendileri ne anladıysa onlara cevap vermeye çalışıyorlar. Kendisi hep meclisi geren bir tavırla meclisi yönetmeye çalışıyor ne yazık ki. Sonrada ‘siz gerdiniz’ diyerek suçu bize atıyor.
Gündem, 14 Mart 2025 04:27
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
