Büyükşehir Meclisi’nin kabadayısı!
Gündem, 14 Mart 2025 12:55Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün çıkan kavganın fitilini ateşleyen kişilerden biri de Gebze Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demirhan’dı. Demirhan, sus konuşma, canımı sıkma şeklinde agresif bir tavır sergileyerek CHP İzmit Belediye Meclis üyesi Muhammet Ertürk’ün üzerine yürüdü. Nitekim o anlar saniye saniye kameralara da yansıdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mart ayı meclis toplantısında Gebze ilçesine bağlı Adem Yavuz Mahallesindeki imar planı değişikliğine konuşulurken AKP ve CHP’li meclis üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı.
CHP’li meclis üyesi İlker Ulusoy, imar planına ilişkin itirazlarını ve şerh gerekçelerini açıklarken, AKP’li meclis üyelerinin tepkileri ile karşılaştı. Sözlü tartışma AKP’li meclis üyesi Mustafa Demirhan’ın CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Muhammet Ertürk’ün üzerine yürümesi nedeniyle büyüdü.
AKP’li Demirhan, Kur’an Kursu’nun vakıf değil devlet gözetiminde açılması gerektiğini söyleyen CHP’lilere oturduğu yerden laf atarak Kur’an Kursu’na karşı olmakla itham etti.
BÜYÜKAKIN ARKADAŞLAR LÜTFEN DİYEREK SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI
Demirhan, aynı dakikalarda kendisine vakıf değil de devlet Kur’an kursu açsa ne olur? Konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun diyen CHP’li Muhammet Ertürk’e de el kol hareketi yapma deyip Ertürk'ten sen 5 dakikadır el kol hareketi yapıyorsun bir şey olmuyor yanıtını alınca sinirlendi ve sus konuşma, canımı sıkma şeklinde agresif bir tavırla ses tonunu yükseltti. O dakikalarda Başkan Büyükakın'da arkadaşlar lütfen diyerek tartışmayı sonlandırmak için gayret gösterdi.
Ertürk de kendisine çocuk azarlar gibi hitap eden, adeta atar gider yapan Demirhan’a oturduğu yerden ayağa kalkarak sıksa ne olur yanıtını verince AKP'li Demirhan'da ayaklandı ve üzerine, üzerine yürüdü. Nitekim o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.
Başkan Tahir Büyükakın'ın, daha sonra Muhammet Ertürk'e ben buradan her şeyi görüyorum kalktın ayağa adamın üstüne yürüyorsun demesi de CHP'lileri kızdırdı. Zira Ertürk ayağa kalktı ama kimsenin üzerine de yürümedi. Tam tersine Ertürk'ün üzerine, üzerine gelen Demirhan oldu.
Muhammet Ertürk kendisini şu sözlerle savundu: Sayın Başkan sizin bizi suçlamanız doğru değil. Ben ayağa kalktım ama kimsenin üzerine yürümedim. Buradan 2 adım attıysam hemen istifamı veriyorum. Eğer üzerine yürünen kişi bensem siz istifa edecek misiniz?
Başkan Büyükakın’ın, tamam sakin olalım dedikten sonra CHP'li Ertürk’e, AKP'li Demirhan’ı kastederek ne oldu sinkaflı sözler mi sarf etti? Diye de sorduğu da görüldü. Kuşkusuz ortada küfürlü bir söz de yoktu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a "İlk önce sizin meclis üyeniz bizimkilerin üzerine yürüdü. Şu an da arkadaşlarımız görüntüleri anlattı buyurun izleyin" ifadelerini kullanarak telefonundan kavga görüntülerini gösterdi.
.png)
Mecliste yaşanan gerginlik sonrasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AKP’li Büyükakın’ın her zaman tahrikleri sonucu bu tür olayların yaşandığını öne sürdü. Kaplan şu ifadeleri kullandı;
BAŞKAN HÜRRİYET: SİZ KUR’AN KURSLARINA KARŞI MISINIZ? DİYEREK İFTİRA ATMAYA ÇALIŞTILAR
Din eğitiminin diyanet haricinde bir vakıf, cemaat, dernek olmamalı. Bu tahsisin bir vakfa olmasından dolayı biz buna onay vermedik. Ama gündemde diyanetin uhdesinde olan iki maddeye onay verdik. Ancak vakfa tahsisine karşı çıktığımız için ‘siz Kur'an kurslarına karşı mısınız?’ diyerek iftira atmaya çalıştılar.
Bu sözlü sataşmalarından dolayı gerginlik çıktı. Maalesef Ak Partililerin tavırları hiç değişmiyor bu cemaat, vakıf ve tarikatlardan bir türlü kurtulamıyorlar. Biz ‘devlet Kur'an kurslarından devlet elini çekmemeli dememize’ rağmen AK Partililer üzerimize yürüdüler.
Biz kuran kursu yapılsın diye zaten teklif vermiş bir grubuz ama bunlar devlet yerine ısrarla çocuklarımızı cemaat ve vakıflara teslim etmek istiyorlar. FETÖ’den yaşadıklarımızı gördük ders olmamış ki çocukları teslim etmeye çalışıyorlar. Biz bunları söyleyince onlarda sıkıştıkları zaman CHP’ye din üzerinden saldırılara başlıyorlar, bunların bu tür saldırıları klişeleşti alıştık.
Tahir beyin yıllardır yönetme tarzı; hep tahrik edici, hep lafları eğip bükerek kendileri ne anladıysa onlara cevap vermeye çalışıyorlar. Kendisi hep meclisi geren bir tavırla meclisi yönetmeye çalışıyor ne yazık ki. Sonrada ‘siz gerdiniz’ diyerek suçu bize atıyor.
Gündem, 14 Mart 2025 12:55
Yorumlar (0)
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
