Gergerlioğlu: Mecliste bile zorba ruhunuzu yansıtıyorsunuz!
Siyaset, 13 Mart 2025 00:39DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Genel Kurulda yaptığı konuşmada Siber Güvenlik Yasa Teklifine sert tepki gösterdi. George Orwell’ın “1984” ve “Hayvan Çiftliği” kitaplarına değinen Gergerlioğlu, devlet eliyle hackerlık yapıp insanların verilerine çökülmek istendiğini söyledi.
DEMOKRASİNİN NERESİNDE VAR BU?
Ak Parti'li vekillere polis devletini aştık, artık devlet eliyle hackerlık mı yapmak istiyorsunuz sorusunu yönelten Gergerlioğlu, Siber Güvenlik Yasa Teklifine tepki gösterdi. Hâkime sormaksızın insanların verilerine el koyma, arama, kopyalama yetkisi verildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Siber Güvenlik Başkanlığına, Kurula çok geniş bir yetki tanıyorsunuz. "Siber uzayda faaliyet yapacak." deniliyor. "Kritik altyapı" "kritik kamu hizmeti" kavramları getiriyorsunuz; bunlar yoruma son derece açık. Sınırsız bir yetki getiriyorsunuz bir kurula; denetimi yok. Demokrasinin neresinde var bu? Siyasi ağırlıklı bir kurul oluşturuyorsunuz, yandaşları dolduruyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
GEORGE ORWELL 2025 TÜRKİYE’SİNİ GÖRSEYDİ ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'SİNİ BEN DE HAYAL EDEMEZDİM DERDİ
Birçok milletvekilinin konuşmasında "1984" kitabını hatırlattığını vurgulayan Gergerlioğlu, “George Orwell 1949'da ne yapmıştı? Kendisi eski, ünlü bir yazardır, demokrat sosyalisttir ve bir sosyalist olmasına rağmen sosyalist ülkelerdeki aşırı katı yönetimleri de Stalinizmi de eleştiren bir insandır, hakkaniyetli bir insandır. "1984" kitabını yazdı ve herkes ona " George 1984'te bu kadar devlet zorbalığı olacak mı? Çok abartıyorsun." dedi ama ona benzer hadiseler oldu. George Orwell doğruyu görmüştü. Hele ki George Orwell 2025 Türkiye’sini görseydi ne derdi biliyor musunuz? "Erdoğan'ın Türkiye'sini vallahi ben de hayal edemezdim. Bu nasıl bir baskı, bu nasıl bir zorbalık, bu nasıl bir faşizm?" derdi. Resmen devlet eliyle hackerlık yapmak istiyorsunuz, insanların verisine çökmek istiyorsunuz; hangi hukukta var bu? Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nu ayaklar altına alıyorsunuz, Anayasa'yı ayaklar altına alıyorsunuz, geniş veri toplama ve işlem kapasitesini yorumlayan birtakım yetkiler veriyorsunuz bu kuruma ve ondan sonra da birçok muafiyet yetkisi veriyorsunuz.” şeklinde konuştu.
DEM’Lİ BELEDİYELER, İMAMOĞLU, GAZETECİLER HATTA VEDAT MİLOR’UN ÜSTÜNDE DEMOKLES'İN KILICINI DOLAŞTIRIYORSUNUZ
Yargıyı muhaliflerin üzerinde bir sopa olarak kullanmak için bunun yapıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Şunu unutmayın zamanında da başkaları yargıyı sizin üzerinizde sopa olarak kullanmıştı, ben ona da karşı çıkmıştım; 367 krizi yaşanmıştı bu Mecliste, vallahi o zaman 367 krizine de karşı çıkmıştım. Şu anda başkaları üzerinde, Sayın İmamoğlu, bizim belediye başkanlarımız, tüm düşünce insanları, gazeteciler, yazarlar ve hatta Vedat Milor üstünde bile Demokles'in kılıcını dolaştırıyorsunuz, "Kelleni alırım." diyorsunuz.” ifadelerini kullandı. Ak Parti sıralarına seslenen Gergerlioğlu, böylesine zorba uygulamalar, böylesine zorba yasa teklifleri varken aranızda tek bir hakkaniyetli, vicdanı sızlayan insan yok mu sorusunu yöneltti. Ak Partiden istifa eden Mustafa Yener’e değinen Gergerlioğlu, “Aranızdan birinin vicdanı sızladı, sağ olsun saygıyla anıyorum. Bu antidemokratik tutumu protesto ederek ayrıldı aranızdan. İkinci bir kişi yok mu diye size soruyorum,” şeklinde konuştu.
HAYVAN ÇİFTLİĞİ KİTABINI OKUMAYI HERKESE ÖNERİRİM
George Orwell'ın 1945'te yazdığı, "Hayvan Çiftliği"; kitabına değinen Gergerlioğlu, “Bu kitabı okudunuz mu arkadaşlar? Ben defalarca okudum. Çok değerli bir kitap, müthiş bir kitap; özgürlükçü bir insan, idealist bir insan, gerçekten George Orwell değerli bir insan. İşte, sizin gibi yönetimlerde, baskı ve zorbalığın olduğu yönetimlerde neler olabileceğini orada anlatıyor. Birtakım ideallerle "demokrasi" "hukuk" "AB uyum yasaları" diyerek gelenlerin daha sonra nasıl katı bir yönetim, nasıl bir faşizm uyguladığını çeşitli mesellerle anlatıyor orada; çok önemli, çok değerli okumanızı tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.
MECLİSTE BİLE ZORBA RUHUNUZU YANSITIYORSUNUZ!
Muhalefet olarak Siber Güvenlik Kanun Teklifine karşı çıktıklarını belirten Gergerlioğlu, genel kurula hitap etmesini söyleyen meclis başkanı ve Ak Parti grup başkan vekiline “AK PARTİ ve MHP yapıyor bu uygulamaları, kime sesleneceğim?” cevabını verdi. Muhalefetin sürekli yoklama isteyerek kanun tekliğini durdurmaya çalıştığını söyleyen Gergerlioğlu, kendisine sataşan Ak Parti Grup Başkan vekiline; “Bağırma oradan Bahadır Yenişehirlioğlu! Sabredeceksin! Bizim dediklerimize sabredeceksin” ifadeleriyle tepki gösterdi. “Aranızda hakkaniyetli ve vicdanlı var mı?” sorusundan rahatsız olan Yenişehirlioğlu’na cevap veren Gergerlioğlu, “Benim bütün söylediklerim doğru! Sen antidemokratik uygulamaları terk edeceksin! Bizim konuşmalarımıza sabredeceksin! Burada bağırıyorsunuz, işte zorba ruhunuzun yansıması buradan geliyor.” şeklinde konuştu. Söylediklerinde tek bir yanlışlık olmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Ben tüm örneklerle en güzel bir şekilde eleştiriyorum sizi. Okumadıysanız George Orwel'i bir okuyun, ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz. Birtakım idealist düşüncelerle iktidara gelip ondan sonra hukukun beline kazmayı vurmanın ne olduğunu göreceksiniz.” dedi.
Gergerlioğlu konuşurken AK Parti Grup Başkan Vekili Yenişehirlioğlu’nun saldırganlığını kabul etmediklerini söyleyen DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli, “Bu bir şiddettir. Dolayısıyla, kendini kontrol edemiyorsa Genel Kurul çalışmalarına katılmasın, kabul etmemiz mümkün değildir; kendisini kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 13 Mart 2025 00:39
Yorumlar (0)
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
