Akşener, İmamoğlu'nun danışmanını şikayet etti!
Siyaset, 12 Mart 2025 02:09Eski İYİ Parti lideri Meral Akşener, İmamoğlu’nun danışmanı ve eski İBB Meclisi’nde İYİ Parti Grup Başkanvekili olan İbrahim Özkan’ı MASAK’a şikayet etti. Dilekçede, Özkan’ın banka hesapları ve para hareketlerinin incelenmesi talep edildi. Mal varlığındaki ciddi artışın harekete geçilmesine neden olduğu aktarıldı.
Eski İYİ Parti lideri Meral Akşener, İmamoğlu’nun danışmanı ve eski İBB Meclisi’nde İYİ Parti Grup Başkanvekili olan İbrahim Özkan’ı MASAK’a şikayet etti. Dilekçede, Özkan’ın banka hesapları ve para hareketlerinin incelenmesi talep edildi. Mal varlığındaki ciddi artışın harekete geçilmesine neden olduğu aktarıldı. Akşener, geçmiş dönemde İBB’de istifa eden meclis üyeleri için istifa edenlere ilişkin ‘bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum’ demişti.
Yeni Şafak’ta yer alan haberde; Akşener’in vekili Avukat Abdullah Ören aracılığıyla sunulan dilekçede İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı ve İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinin ardından 1 Kasım 2024’te İmamoğlu’nun siyasi danışanı olarak atanan Özkan’ın mal varlığına el konulması talep edildi.
7 BAŞLIK ALTINDA İNCELEM TALEPİ
Özkan’la ilgili inceleme talep edilmesine ilişkin şu hususlar dilekçede gösterildi;
Özkan ve ailesine ait banka hesapları ve 2017 yılından bu yana gerçekleşen mali işlemleri tespit edilsin.
Özkan ve aile bireylerinin sahibi veya ortağı olduğu şirketler belirlensin ve bu şirketlerin İBB veya iştirakleriyle ticari ilişki içinde olup olmadığı araştırılsın.
Banka hesaplarındaki olağan dışı hareketler tespit edilsin, şüpheli para hareketleri için uluslararası finansal istihbarat paylaşımı yapılsın.
Özkan ve ailesinin taşınır ve taşınmaz mal varlıklarının kaynağı araştırılsın, şirketler veya üçüncü kişiler üzerinden gerçekleştirilen işlemler incelensin.
Özkan’ın ve ailesinin 2017 yılından itibaren mal varlığında yaşanan artış ve azalışların nedenleri ayrıntılı olarak belirlensin.
Özkan’ın doğrudan veya dolaylı olarak yasa dışı gelir elde ettiğine ya da bu gelirleri kullanarak mal varlığı edindiğine dair bir şüphe olup olmadığı tespit edilsin.
TCK'nın ilgili maddeleri ve Vergi Usul Kanunu kapsamında hukuka aykırılık tespit edilmesi halinde yasal işlemlerin başlatılsın.
İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETMİŞTİ, AKŞENER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
2023 yılında İYİ Parti’den istifa ettiğini, yollarına İBB Meclisi’nde bağımsız olarak devam edeceğini açıklayan İbrahim Özkan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu aday olarak göstermek istediklerini savunmuştu. “Bir yıl öncesine kadar cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün ‘belediyeleri yönetemezler’ demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir” demişti.
O dönem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise istifalara ilişkin, “Biz bunu 1997'de Doğru Yol Partisinde yaşadık. Dolayısıyla ben bu konuda idmanlıyım, şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Siyaset, 12 Mart 2025 02:09
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
