İzmit’te tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’le keyifli sohbet!
Gündem, 11 Mart 2025 23:46Büyükşehir’in Ramazan söyleşilerine konuk olan oyuncu Ahmet Yenilmez, kendine has üslubuyla unutulmaz bir sohbete imza attı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirdiği Ramazan söyleşilerine tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez konuk oldu. Kendisine has üslubuyla muhteşem bir sohbete imza atan Yenilmez, anlattıklarıyla Ramazan ayının güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
ÇOCUKLUĞUNDAKİ RAMAZAN MANİSİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Milli İrade Meydanı’nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda tiyatro oyuncusu ve yazar Ahmet Yenilmez, Büyükşehir’in düzenlediği söyleşide sevenleri ile buluştu. Milli İrade Meydanı’ndaki Sanat Kafe’de gerçekleşen sohbete vatandaşlar ilgi gösterdi. Yenilmez, sohbete çocukluğunda dinlediği Ramazan manisiyle başladı. “İşte geldim kapınıza, selam verdim hepinize, selamımı almazsanız, daha gelmem kapınıza” şeklindeki maniyi hatırlatan Yenilmez, “Biz Ramazan davulcusu değil, dümbelekcisi derdik. Bu mani Ramazan demekti. Birlik ve beraberlik demekti. Hala belleklerimizde o günkü gibi duruyor” şeklinde konuştu.
BİR OSMANLI ALİMİ EBUBEKİR EFENDİ
İlgiyle izlenen sohbette Yenilmez, dini eğitim vermek için Güney Afrika’ya gönderilen Osmanlı alimi Erzurumlu Ebubekir Efendi’ye değindi. Osmanlı alimi Ebubekir Efendi'nin İslam’ı öğretmek için 1863'te Güney Afrika'ya gönderildiğini, bir müderris ve dört mezhep müftüsü olduğunu söyleyen sevilen sanatçı, “Ebubekir Efendi, Güney Afrika'da yaptığı hizmetlerle çok önemli işlere imza atmış bir alim. Hem Afrika'daki torunları hem de Türkiye'deki torunları da Ebubekir Efendi gibi çok değerli vazifelerde bulunmuşlar. Ebubekir Efendi'nin torunlarından biri de Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı olan Ebrahim Patel’dir” dedi.
.gif)
MİNİK HAYRANINA OYUNCULUK TAVSİYELERİ
Öte yandan Ahmet Yenilmez, seyirciler arasında bulunan minik bir hayranının sorusuna yanıtı verdi. “İleride sizin gibi ben de oyuncu olmak istiyorum. Bana neler önerirsiniz?” diyen çocuğa altın değerinde tavsiyelerde bulunan Yenilmez, “Bunu duyduğuma çok sevindim. Ben sana derim ki; önce Ömer Seyfettin oku, Kemalettin Tuğcu’nun bütün eserlerini bitir. Ve en önemlilerinden biri türkü dinle, o türkülerin hikâyelerini mutlaka öğren. Sonra gün içinde kendi yaşadıklarını hikayeleştir ve oyunlar izle. Bu konuda Kocaeli şanslı bir şehir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin son derece başarılı bir şehir tiyatrosu var. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunlarını izle. Yaşın daha da büyüğünde ise Türk ve Dünya klasiklerini oku” dedi.
YENİLMEZ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Yenilmez, konuşmanın sonunda kendisini böylesine anlamlı bir ayda Kocaelililerle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Beni izlemeye gelen sizlere de teşekkür ederim. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ederim” dedi. Yenilmez oyuncu olmak isteyen minik hayranıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Gündem, 11 Mart 2025 23:46
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
