İzmit’te tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’le keyifli sohbet!
Gündem, 11 Mart 2025 13:19Büyükşehir’in Ramazan söyleşilerine konuk olan oyuncu Ahmet Yenilmez, kendine has üslubuyla unutulmaz bir sohbete imza attı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirdiği Ramazan söyleşilerine tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez konuk oldu. Kendisine has üslubuyla muhteşem bir sohbete imza atan Yenilmez, anlattıklarıyla Ramazan ayının güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
ÇOCUKLUĞUNDAKİ RAMAZAN MANİSİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Milli İrade Meydanı’nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda tiyatro oyuncusu ve yazar Ahmet Yenilmez, Büyükşehir’in düzenlediği söyleşide sevenleri ile buluştu. Milli İrade Meydanı’ndaki Sanat Kafe’de gerçekleşen sohbete vatandaşlar ilgi gösterdi. Yenilmez, sohbete çocukluğunda dinlediği Ramazan manisiyle başladı. “İşte geldim kapınıza, selam verdim hepinize, selamımı almazsanız, daha gelmem kapınıza” şeklindeki maniyi hatırlatan Yenilmez, “Biz Ramazan davulcusu değil, dümbelekcisi derdik. Bu mani Ramazan demekti. Birlik ve beraberlik demekti. Hala belleklerimizde o günkü gibi duruyor” şeklinde konuştu.
BİR OSMANLI ALİMİ EBUBEKİR EFENDİ
İlgiyle izlenen sohbette Yenilmez, dini eğitim vermek için Güney Afrika’ya gönderilen Osmanlı alimi Erzurumlu Ebubekir Efendi’ye değindi. Osmanlı alimi Ebubekir Efendi'nin İslam’ı öğretmek için 1863'te Güney Afrika'ya gönderildiğini, bir müderris ve dört mezhep müftüsü olduğunu söyleyen sevilen sanatçı, “Ebubekir Efendi, Güney Afrika'da yaptığı hizmetlerle çok önemli işlere imza atmış bir alim. Hem Afrika'daki torunları hem de Türkiye'deki torunları da Ebubekir Efendi gibi çok değerli vazifelerde bulunmuşlar. Ebubekir Efendi'nin torunlarından biri de Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı olan Ebrahim Patel’dir” dedi.
.gif)
MİNİK HAYRANINA OYUNCULUK TAVSİYELERİ
Öte yandan Ahmet Yenilmez, seyirciler arasında bulunan minik bir hayranının sorusuna yanıtı verdi. “İleride sizin gibi ben de oyuncu olmak istiyorum. Bana neler önerirsiniz?” diyen çocuğa altın değerinde tavsiyelerde bulunan Yenilmez, “Bunu duyduğuma çok sevindim. Ben sana derim ki; önce Ömer Seyfettin oku, Kemalettin Tuğcu’nun bütün eserlerini bitir. Ve en önemlilerinden biri türkü dinle, o türkülerin hikâyelerini mutlaka öğren. Sonra gün içinde kendi yaşadıklarını hikayeleştir ve oyunlar izle. Bu konuda Kocaeli şanslı bir şehir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin son derece başarılı bir şehir tiyatrosu var. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunlarını izle. Yaşın daha da büyüğünde ise Türk ve Dünya klasiklerini oku” dedi.
YENİLMEZ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Yenilmez, konuşmanın sonunda kendisini böylesine anlamlı bir ayda Kocaelililerle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Beni izlemeye gelen sizlere de teşekkür ederim. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ederim” dedi. Yenilmez oyuncu olmak isteyen minik hayranıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Gündem, 11 Mart 2025 13:19
Yorumlar (0)
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
