ASKON ve Deniz Feneri öncülüğünde Gazze için 21 milyon TL toplandı
İş Dünyası, 10 Mart 2025 14:01Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Genel Başkan Orhan Aydın öncülüğünde ve Deniz Feneri Derneği paydaşlığında bu yıl ikinci kez düzenlediği Gazze’ye Bağışlanmak Üzere 2. Hayır Müzayedesi ile büyük bir dayanışma örneği sergiledi.
Müzayede kapsamında 200 sanat eseri açık artırmaya çıkarılarak 21 milyon TL bağış toplanıp, Ramazan ayı boyunca Gazze’de sıcak yemek dağıtımı yapılacak bir aşevi kuruldu.
Orhan Aydın: “Gazze’deki İnsanlık Dramına Sessiz Kalamayız” ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, müzayedenin ardından yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan trajediye dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“İnsanlık tarihinin en büyük soykırımlarından birine büyük bir utançla tanıklık etmek durumunda kaldık. Adeta elimiz kolumuz bağlı bir şekilde buğzetmekten başka bir şey yapamadık. Ancak böylesi bir durumda Gazzeli kardeşlerimiz için yapmış olduğumuz desteklere bir yenisini daha eklemek istedik.
Zulme karşı büyük bir direniş gösteren Gazzeli kardeşlerimizle dayanışma içinde olmayı bir borç bildik.” “Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayız. Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak, onlara sıcak bir lokma ulaştırmak hepimizin görevi. Bu anlamlı destek hareketine katkı sunan tüm hayırseverlere yürekten teşekkür ediyorum.”
.jpg)
Aydın, ASKON’un geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Deniz Feneri Derneği ile iş birliği içinde gerçekleştirdiği bu müzayedenin, Gazze halkına umut olacağını vurguladı. ASKON’un Türkiye ve Dünya’daki Şubelerinden Büyük Destek ASKON’un İstanbul’daki Genel Merkezi’nde düzenlenen müzayedeye Kocaeli başta olmak üzere Türkiye ve Dünya genelindeki ASKON şubeleri de aktif olarak katılım sağladı.
Dünya’nın dört bir yanındaki şubelerden toplanan bağışlarla Gazze’ye yönelik yardımların kapsamı genişledi. ASKON Kocaeli Şube Başkanı Fatih Işık, müzayede sonrası yaptığı açıklamada, “Gazze’deki kardeşlerimizin yüzlerinde bir tebessüm olabilmek, onlara umut olmak en büyük dileğimizdir.
ASKON’un her bir şubesi, bu dayanışma hareketinin önemli bir parçası oldu. Bu vesileyle tüm paydaşlarımıza ve destekçilerimize teşekkür ediyor, Gazze halkına sabır ve metanet diliyoruz,” dedi. Gazzelilere Umut Olacak Aşevi Gazze’de zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize destek olmak amacıyla ASKON ve Deniz Feneri Derneği iş birliğiyle bölgede bir aşevi kuruldu.
Bu aşevinde pişirilen sıcak yemekler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak savaşın gölgesinde hayatlarını sürdüren Gazzelilere umut ve güç verilmesi hedefleniyor. Ramazan Ayının Dayanışma Ruhu Gazze’ye Ulaştı ASKON ve Deniz Feneri Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü bu yardım kampanyası, Gazze’deki insani krize dikkat çekerek, bölge halkının temel ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlıyor.
ASKON’un şubeleriyle birlikte yürüttüğü bu dayanışma hareketi, Türkiye’nin dört bir yanındaki hayırseverlerin desteğiyle büyüyerek, Gazze’de günlük sıcak yemek dağıtımı yapacak aşevinin hayata geçirilmesini sağladı.
İş Dünyası, 10 Mart 2025 14:01
Yorumlar (0)
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!
21 ile kar yağacak, Kocaeli'ye rötarlı gelecek!
Dolandırıcılardan yeni tuzak!
Sahte dolar şoku! 50 ve 100'lükleri kimse almıyor
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
