Edip Akbayram bu defa Çayırova’daki grev çadırında anıldı
Gündem, 10 Mart 2025 07:51Gebze - Emek Partisi (EMEP), Edip Akbayram'ı grevdeki Kaynak Tekniği (Lincoln Electric) işçileriyle birlikte grev çadırında andı.
Çayırova’da bulunan, Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Kaynak Tekniği fabrikasında işçiler 38 gündür grevlerini kararlılıkla sürdürüyor. Grevlerde, direnişlerde her zaman emekçilerle birlikte olan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sanatçı Edip Akbayram bu defa grev çadırında anıldı.
EMEP'in düzenlediği etkinlikte sanatçılar Ozan Çoban ve Güneş Demir sahne aldı. Şair Hakkı Zariç ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Tekin Sürek ve EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da söz alarak hem greve dair mesaj verdi, hem de Edip Akbayram'ı andı.
"İŞ, EKMEK VE ÖZGÜRLÜK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ"
Anmada konuşan EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, "Edip Akbayram EMEP'in kuruluş çalışmalarında, işçi sınıfının gazetesi Evrensel'in dayanışma etkinliklerinde her zaman yer aldı. Birlikte işçi sınıfının dayanışmasını büyütmek için çabaladık. Onun gibi bütün hayatını, yüreğini, emeğini işçilerin mücadelesine adamış sanatçılarımız var. Onun şahsında bütün o sanatçıları da buradan anmış olalım. İşçi sınıfının sanatçılarıyla yolumuzu açacağız. Edip Akbayram gibi sanatçıların kıymetini bileceğiz. Bu ülkenin iş, ekmek ve özgürlük türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz" dedi.
.gif)
"SAHTEKARLIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"
Ülkeyi yönetenlerin nutuklar atarak gerçeği gizlediğini ifade eden Bayhan, "Yaşadığınız grevlerde, verdiğiniz mücadelelerde siz de görüyorsunuz. Memleketin hali hal değil. Her gün lüks saraylarda, salonlarda vatan millet nutukları atanlar yabancı tekellerin fabrikalarında gidilen grevleri yasaklıyor. Bu iktidar grev yasaklarıyla sizin yanınızda mıydı yoksa o emperyalist tekellerin mi? Bu ülkenin Çalışma Bakanı sizin haklarınızı mı savundu yoksa büyük sermayenin çıkarlarını mı? Bu ülkeyi yönetenlerin bu nutuklarını sizler yaşayarak görüyorsunuz. Büyük bir sahtekarlıktan başka bir şey değil o nutuklar, gerçekler ortada" diye konuştu.
"BU MEMLEKETTE GELECEKTEN UMUT KESİLMEZ"
Gelecekten umut kesilmemesi gerektiğini vurgulayan Şair Hakkı Zariç, "Şarkılarla, şiirlerle, müzikle, resimle grevleri büyük bir coşkuyla büyütebiliyoruz. Edebiyat, sinema, şiir gibi alanların bir çoğu sınıf dayanışmasından besleniyor, buradan güç alıyor. Edip Akbayram'ın geleneğini başka arkadaşlarımız sürdürecek şimdi. Edip Akbayram, Orhan Kemal, Sennur Sezer, Vedat Türkali, Yaşar Kemal gibi edebiyatçıların, sanatçıların, şairlerin, ressamların olduğu bir memlekette gelecekten umut kesilmez" dedi..
TYS Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Tekin Sürek ise, "Grevinizle dayanışmak için buradayız, başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum. Sizler için bir okul olsun bu grev, başarısıyla Türkiye işçi sınıfına yeni ufuklar açsın" dedi.
"EDİP ABİ DE 'BENİ GREV ÇADIRLARINDA ANIN' DERDİ"
Edip Akbayram'ın hak ettiği yerde anıldığını belirten müzisyen Ozan Çoban, "Biz buraya destek olmaya değil, sizden umut almaya geldik. İyi ki varsınız Bütün bir ülkeye hakkın, emeğin nasıl alınabileceğini gösteriyorsunuz. Edip Akbayram'ın grev çadırında anılıyor olması bizim için mutluluk verici. Herhalde kendisi yaşıyor olsa 'Beni grev çadırlarında anın' derdi. Büyük bir sanatçıyı hak ettiği yerde anıyor olmanın verdiği gururu da yaşıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi. Konuşmaların ardından müzisyenler Ozan Çoban ve Güneş Demir, grev alanında Edip Akbayram'ın türküleri seslendirdi.
Gündem, 10 Mart 2025 07:51
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
