Edip Akbayram bu defa Çayırova’daki grev çadırında anıldı
Gündem, 10 Mart 2025 21:21Gebze - Emek Partisi (EMEP), Edip Akbayram'ı grevdeki Kaynak Tekniği (Lincoln Electric) işçileriyle birlikte grev çadırında andı.
Çayırova’da bulunan, Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Kaynak Tekniği fabrikasında işçiler 38 gündür grevlerini kararlılıkla sürdürüyor. Grevlerde, direnişlerde her zaman emekçilerle birlikte olan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sanatçı Edip Akbayram bu defa grev çadırında anıldı.
EMEP'in düzenlediği etkinlikte sanatçılar Ozan Çoban ve Güneş Demir sahne aldı. Şair Hakkı Zariç ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Tekin Sürek ve EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da söz alarak hem greve dair mesaj verdi, hem de Edip Akbayram'ı andı.
"İŞ, EKMEK VE ÖZGÜRLÜK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ"
Anmada konuşan EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, "Edip Akbayram EMEP'in kuruluş çalışmalarında, işçi sınıfının gazetesi Evrensel'in dayanışma etkinliklerinde her zaman yer aldı. Birlikte işçi sınıfının dayanışmasını büyütmek için çabaladık. Onun gibi bütün hayatını, yüreğini, emeğini işçilerin mücadelesine adamış sanatçılarımız var. Onun şahsında bütün o sanatçıları da buradan anmış olalım. İşçi sınıfının sanatçılarıyla yolumuzu açacağız. Edip Akbayram gibi sanatçıların kıymetini bileceğiz. Bu ülkenin iş, ekmek ve özgürlük türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz" dedi.
.gif)
"SAHTEKARLIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"
Ülkeyi yönetenlerin nutuklar atarak gerçeği gizlediğini ifade eden Bayhan, "Yaşadığınız grevlerde, verdiğiniz mücadelelerde siz de görüyorsunuz. Memleketin hali hal değil. Her gün lüks saraylarda, salonlarda vatan millet nutukları atanlar yabancı tekellerin fabrikalarında gidilen grevleri yasaklıyor. Bu iktidar grev yasaklarıyla sizin yanınızda mıydı yoksa o emperyalist tekellerin mi? Bu ülkenin Çalışma Bakanı sizin haklarınızı mı savundu yoksa büyük sermayenin çıkarlarını mı? Bu ülkeyi yönetenlerin bu nutuklarını sizler yaşayarak görüyorsunuz. Büyük bir sahtekarlıktan başka bir şey değil o nutuklar, gerçekler ortada" diye konuştu.
"BU MEMLEKETTE GELECEKTEN UMUT KESİLMEZ"
Gelecekten umut kesilmemesi gerektiğini vurgulayan Şair Hakkı Zariç, "Şarkılarla, şiirlerle, müzikle, resimle grevleri büyük bir coşkuyla büyütebiliyoruz. Edebiyat, sinema, şiir gibi alanların bir çoğu sınıf dayanışmasından besleniyor, buradan güç alıyor. Edip Akbayram'ın geleneğini başka arkadaşlarımız sürdürecek şimdi. Edip Akbayram, Orhan Kemal, Sennur Sezer, Vedat Türkali, Yaşar Kemal gibi edebiyatçıların, sanatçıların, şairlerin, ressamların olduğu bir memlekette gelecekten umut kesilmez" dedi..
TYS Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Tekin Sürek ise, "Grevinizle dayanışmak için buradayız, başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum. Sizler için bir okul olsun bu grev, başarısıyla Türkiye işçi sınıfına yeni ufuklar açsın" dedi.
"EDİP ABİ DE 'BENİ GREV ÇADIRLARINDA ANIN' DERDİ"
Edip Akbayram'ın hak ettiği yerde anıldığını belirten müzisyen Ozan Çoban, "Biz buraya destek olmaya değil, sizden umut almaya geldik. İyi ki varsınız Bütün bir ülkeye hakkın, emeğin nasıl alınabileceğini gösteriyorsunuz. Edip Akbayram'ın grev çadırında anılıyor olması bizim için mutluluk verici. Herhalde kendisi yaşıyor olsa 'Beni grev çadırlarında anın' derdi. Büyük bir sanatçıyı hak ettiği yerde anıyor olmanın verdiği gururu da yaşıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi. Konuşmaların ardından müzisyenler Ozan Çoban ve Güneş Demir, grev alanında Edip Akbayram'ın türküleri seslendirdi.
Gündem, 10 Mart 2025 21:21
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
