Kocaeli’de toplu taşımada vatandaştan komisyon alınıyor
Gündem, 10 Mart 2025 22:55DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’de toplu ulaşımda kredi kartıyla ödenen ücretten banka komisyonu alınmasını eleştirdi. Gergerlioğlu, pahalı olan ulaşıma ek olarak komisyon alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
İzmit’te, D-100 Karayolu’nun kenarındaki otobüs duraklarında açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “Bu yol, şehrin en yoğun ulaşım hatlarından biri. Burada dikkat çekmek istediğimiz en önemli konu ise toplu taşıma sorunu. Kocaeli’nde minibüsler ve otobüsler, halk için önemli bir ulaşım hizmeti sağlıyor. Ancak, zam üstüne zam geliyor! Son olarak %35 oranında yapılan zamla Kocaeli halkı iyice zor durumda kaldı. Benzin ve mazot fiyatları sürekli artıyor, bu yüzden toplu taşımaya belirli oranlarda zam yapılması belki anlaşılabilir. Ama asıl göz yumamayacağımız başka bir durum var! Ulaşımda ödeme için kredi kartı kullanımında banka komisyonunun vatandaşa yansıtılması kabul edilemezdir!” ifadelerini kullandı.
.jpg)
KOCAELİ’DE TOPLU TAŞIMADA KREDİ KARTI KULLANIRKEN KOMİSYON ALINMASI KABUL EDİLEMEZ!
Otobüslerde Kent Kart ve kredi kartıyla ödeme yapılabildiğini aktaran Gergerlioğlu, Kredi kartıyla ödeme yaptığınızda sizden ek komisyon kesiliyor! Size somut bir örnek vereyim: Gebze, Çayırova veya Darıca’dan İzmit’e gelmek için otobüse bindiniz. Kent Kart ile ödeme yaptığınızda 76 TL 25 kuruş ödüyorsunuz. Ama kredi kartı ile ödeme yaptığınızda hesabınızdan tam 80 TL 83 kuruş çekiliyor! Yani sizden tam 4 TL 58 kuruş fazladan kesiliyor! Bu komisyon kime gidiyor? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne mi? Başka bir yere mi? Bunu merak ediyoruz! Buradan Sayın Tahir Büyükakın’a sesleniyorum: Vatandaşın cebinde nakit yok, kredi kartıyla ödeme yapıyor ama bir de üstüne fazladan komisyon alınıyor! Bu komisyon neden alınıyor? Bu ücreti sizin karşılamanız gerekmiyor mu? Bir Gebze-İzmit yolculuğunda bile vatandaştan 4 TL 58 kuruş komisyon almak insafsızlık değil mi? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaştan alınan 4 TL 58 kuruşa mı muhtaç?” şeklinde konuştu.
VATANDAŞIN ULAŞIM HAKKI BELEDİYE İÇİN KAZANÇ KAPISI OLMAMALI!
100 binlerce Kocaelilinin temsilcisi olarak herkesin hakkını savunacağını söyleyen Gergerlioğlu, “Vatandaşın ulaşım hakkı neden bir kazanç kapısı haline getiriliyor? Kocaeli halkı için toplu taşıma en temel ihtiyaç! Araç sahibi olmayan vatandaşların tek seçeneği toplu taşıma kullanmak. Ama görüyoruz ki Büyükşehir Belediyesi, kredi kartı kullanan vatandaştan kâr etmeye çalışıyor. Bu konu Kocaeli medyasında yeterince gündeme gelmemiş olabilir, ama biz söylüyoruz: Bu komisyonu kim alıyor? Ve neden alıyor? Kocaeli halkı her geçen gün zamlarla eziliyor. Ama bu kez zam meselesine bile değinmeden sadece kredi kartı komisyonuna dikkat çekiyoruz. Böyle bir uygulama kabul edilemez! Bu konunun takipçisi olacağız. Yetkililerden açıklama bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gündem, 10 Mart 2025 22:55
Yorumlar (0)
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
