İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Evine döneceksin!

Siyaset, 08 Mart 2025 21:08

Cumhurbaşkanı aday adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim startını İzmir'den verdi. İmamoğlu, "Dün öğrendim ki, aralarında kimi yol arkadaşım, kimi tanıdığım, kimi tanımadığım bir sürü insanın mal varlığına, banka hesaplarına el koymuşlar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuyan İmamoğlu, "Mertsen, yiğitsen, ufacık da olsa vicdan kırıntın varsa bu meydan okumama yanıt verirsin" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Evine döneceksin!

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı aday adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim startını vermek için bugün İzmir’e geldi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Bugün, bugün yeni bir yolculuğun ilk adımını hep birlikte atıyoruz. Başarmak için her şeyden önce yola çıkmak gerek. Yola koyulmak gerekir. Yerimizde sayarak, şikayet ederek hiçbir şeyi değiştiremeyiz. Ayağa kalkacağız, hedefe yürüyeceğiz. Ve dalga dalga büyüyerek hep birlikte başaracağız.

-Hep birlikte başaracağız. Sevgili dostlarım, hedefimiz belli. Biz yalnızca seçimi kazanmanın değil, milletçe birliğimizi, kardeşliğimizi yeniden kazanmanın peşindeyiz. Sevinçte, kederde, acıda ve mutlulukta milletçe tek yürek olabilmenin peşindeyiz.

-Biz bu ülkeyi, ortak acılarımızı, mutluluklarımızı bile partizanlıkla zehirlemeye çalışan, milletimizi ayrıştırarak iktidarda kalmaya uğraşan bir avuç insandan kurtaracağız. Onlar bizi eşitsiz, adaletsiz bir düzene mahkum etmek istiyorlar.

-Ama bu millet esareti kabul eder mi? Bu millet esareti asla kabul etmez. Bu millet eşitsizliği, adaletsizliği asla kabul etmez.

-Sevgili İzmirliler, sevgili dostlarım, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu güzel cumhuriyet hepimizi eşitlemiş, önümüze bir hedef koymuştu; Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak.

-Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak yalnızca kanun önünde değil, hayatın her alanında eşit olmak demektir. İmkan ve fırsatlara erişimde, hak ve özgürlüklerin kullanımında herkesin eşit olması demektir.

-Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak mahkemelerde olduğu kadar gelir dağılımında da adaletin sağlanması demektir.

Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak, bilimde, teknolojide, üretimde öncü olmak demektir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ten aldığı ilham ve direktifle her zaman, her daim bu hedefler doğrultusunda yürümüştür.

Onun için milli bir ekonominin kurulmasında, ulaşım altyapısının sağlanmasında, açılan ilk fabrikalarda, bankalarda, ekonomi teşekküllerinde hep gururla evladı olduğum ve bu güzel partide sizlere hizmet ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi'nin iradesi vardır.

"23 MART'TA MEYDAN OKUMAYA HAZIR MIYIZ?"

-Sevgili dostlarım, ülkemizin cumhuriyet, demokrasi, hukuk devleti, laiklik, sosyal devlet yolunda attığı adımların hepsinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iradesi vardır.

-Ülkemizin cumhuriyet, demokrasi, hukuk devleti ve laiklik gibi söylediğim bütün bu ilkelerin bugün ne kadar sıkıntıya düştüğünü hepimiz yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi 23 Mart'ta bir kez daha gücünü ve iradesini ortaya koyacak.

Partimizin Cumhurbaşkanı adayı bizzat sizlerle, üyelerin oyları tarafından belirlenecek. Bunun adı nedir biliyor musunuz?

-Bunun adı demokrasi devrimidir, demokrasi devrimi. Devrim yapıyorsunuz. Tarihe geçiyorsunuz. Bu, bu bir meydan okumadır. Meydan okumadır. 23 Mart'ta meydan okumaya hazır mıyız?

Sevgili dostlarım, Cumhuriyet Halk Partisi, tek adamların ve dar kadroların iradesiyle şekillenen siyasete meydan okumaktadır. Bizler cumhuriyetçiyiz. Bakın doya doya söylüyorum. Bizler cumhuriyetçiyiz.

-Bizler demokratız. Bizim anlayışımıza göre, nasıl ki vatandaşlar ülkenin sahibi ise, sevgili dostlarım, üyeler de partilerin sahibidir.

-Onlar ne derse o olur. Biz kendini devletin sahibi görüp, devletten itaat bekleyenlere benzemeyiz. Bizim anlayışımıza göre millet devletin efendisidir. Millet büyüktür. Millet büyüktür.

"YÖNETİCİ HADDİNİ BİLMELİDİR"

-Yöneticiler, yöneticiler vatandaş karşısında hadlerini bilmelidir. Sevgili dostlarım, devlet, devlet az önce söylediğim gibi milletine hizmet eder. Milletine şefkat elini uzatır.

-Milletini korur. Milletine güler yüzünü gösterir. Vatan, vatan ve millet hepimiz için kutsaldır.

-Devleti yöneten yöneticilerin yüzü asık olmaz, vatandaşını korkutmaz, vatandaşına parmak sallamaz, vatandaşını ürkütmez.

-Dolayısıyla yöneticiler vatandaş karşısında hadlerini bilmelidir. 23 Mart'ta işte bu inancı, bu özgüveni tüm ülkeye yayacağız.

-Yapacağımız ön seçimde iktidara en korktuğu şeyi, iktidar neden korkuyor biliyor musunuz sevgili dostlarım? Sandıktan korkuyor, sandıktan. Ne yapacağız? İktidarın en korktuğu şeyi, sandığı onlara göstereceğiz 23 Mart'ta. Sandığı.

-Cumhuriyet ilanından bugüne artık bu ülkede seçilmişlerin değil, seçilmişlerin değil seçenlerin üstün olduğunu hatırlayacağız. Herkes görüp anlayacak ki mühür kendini sultan sananlarda değil, millettedir millette. Millettedir.

-Onun için sevgili yol arkadaşlarım, değerli dava arkadaşlarım, yoldaşlarım, ön seçimde atacağınız her oy demokrasinin, milli iradenin değerini gösterecek ve sandıktan kaçanları titretecek, zangır zangır titretecek.

-Şu kravatı çıkarayım. Hep birlikte kolları sıvayacağız, ceketimizi çıkaracağız, milletin hakkını millete vereceğiz.

-Millet herkesten büyük. O günden sonra eş dost akraba değil, milletin evlatları milletin ortak çıkarlarına göre bu ülkenin yolunu belirleyecek. Partizanlık belasından kurtulmaya hazır mıyız?

-Dün öğrendim ki, aralarında kimi yol arkadaşım, kimi tanıdığım, kimi tanımadığım bir sürü insanın mal varlığına, banka hesaplarına el koymuşlar. 

-Aralarında tanımadıklarım da var ama herhalde bana selam verdi ya da yanımdan geçerken bana dokundu diye onları da yaktılar.

-Her gün bana ve etrafımdaki arkadaşlarıma yeni bir saldırı uyduruyorlar. Ben bunların hiçbirinden korkmuyorum ve korkmayacağım.

-Son günlerde sizlerin karşısına çıkarak defalarca söylediğim bir şey var: Bu haktan ve hukuktan nasibini almamışların, bu iş bilmezlerin, bu makam ve mevkiye esir olmuşların hiçbir saldırısından korkmadım, korkmuyorum. Korkmadım, korkmuyorum, korkmayacağım. Sevgili dostlarım, benim yürüdüğüm bu yolda ben önce yüce Allah'a, sonra milletime güveniyorum.

-Kumpaslarla, kirli tezgahlarla, entrikalarla, fitneyle, fesatla kurdukları oyunu sizlere söz veriyorum başlarına yıkacağız, başlarına. Başlarına yıkacağız! Sanıyorlar ki bu insanların, sanıyorlar ki malına, mülküne, parasına çökerlerse korkarız, kaçarız. Sanıyorlar ki onların zulmünden yılarız, milletimizi yarı yolda bırakırız. Sanıyorlar ki ben yalnız kalacağım. Yahu, yahu siz 10-15 kişinin malına, mülküne el koyarak beni yalnız bırakacağınızı mı düşünüyorsunuz? Millet benimle, millet! Millet benimle

-Bunlar körleşmiş. Bunlar körleşmiş. Varsa yoksa varsa yoksa koltuk. O koltuk senin mi? O koltuk milletin. O koltuk Türkiye Cumhuriyeti'nin. O koltuk bir saltanatın değil ha. O koltuk, o koltuk bir ailenin değil, milletin evlatlarının, sizin, sizin! Hanımefendiler, beyefendiler, hepinizin! Ey ilgili şahıs, o biliyor kendini, seni gidi seni.

-Kafanı kuma, kafanı kuma gömerek gerçeklerden kaçamazsın. Gerçekler seni kovalıyor. Gerçekler senin peşinde. Bir yere kadar kaçabilirsin ama kurtulamazsın. Sanıyor ki ben sineceğim. Sanıyor ki ben korkup kaçacağım. Bakın, bu mübarek Ramazan gününde söylüyorum, ey ilgili şahıs, sana kötü bir haberim var. 

-Vallahi de billahi de tallahi de rüyalarından çıkmayacağım. Korkmayacağım, sinmeyeceğim! Sen beni bir köşeye çekilip susacağımı zannediyorsun. Bakın, ben birilerinin yaptığı gibi şantaj, montaj demiyorum ha. Birilerinin yaptığı gibi, sevgili dostlarım, dış güçler, örgütler, şebekeler, dış sermaye, bilmem ne, falan demiyorum. Daha net bir şey söylüyorum. Eğer benim arkadaşlarım en ufak bir haksızlığa veya hukuksuzluğa karışmışsa gelin bütün dosyaları açın, bütün belgeleri paylaşın, açıkça kamuoyunun önüne koyun.

'BEŞİNCİ YENİLGİYİ DE YAŞAYACAK VE EVİNE GİDECEKSİN'

-Buradan sesleniyorum, sana hodri meydan. Elinizde ne varsa dökün ortaya. Ama öyle, ama öyle uydurma belgelerle, gizli tanık beyanlarıyla belediye başkanlarını, yol arkadaşlarımı, dostumu, arkadaşımı o şekilde değil, mertçe, mertçe. Mert ol mert. 

-Hakka ve hukuka uygun olarak dökün, dökün ortaya. Millet de görsün. Hatta gelin hepimizin vergileriyle ayakta duran, benim de hakkımın olduğu TRT canlı yayın yapsın. Senin savcıların sorsun, benim arkadaşlarım yanıtlasın. 86 milyon duysun, görsün, karar versin. Kim ahlaklı? 

-Hangi dönem kamu ve millet korunmuş? Hangi dönem milletin kaynakları peşkeş çekilmiş? Canlı yayında bu memleket izlesin. Buradan, İzmir'den, yürekli İzmirlilerin tam göbeğinden soruyorum: "Var mı yüreğin? Var mı cesaretin? Haydi bakalım!

-Milletimle beraber tam karşındayım. Bırak yan yollara sapmayı. Bırakın milletin banka hesaplarını bloke edip tezgahlarını kapatmayı.

-Millete gidelim. Ne istiyorsun belediyelerimizden. Neymiş Ahmak davası. Milllet gülüyor. Savcıya tehdit davası, bilirkişi davası bir de üstüne kendinde olmayan diploma davası

-.Gülüyoruz ama mesele ciddi. 35 yıl sonra benim diplomamı iptal ettirmeye çalışan bu kişi yarın sizin 50 yıllık tapularınıza diplomam gibi çöker. Bugün bana yarın hepinize.

Ekrem İmamoğlu olmadan seçime girmek istiyorsunuz. Korkuyorsun öyle değil mi? Korkuyor.Beşinci yenilgiyi de yaşayacaksın ve evine gideceksin.

-Bir Ekrem'e bir şey olacakmış. Milyonlarca Ekrem var bu ülkede seni istemeyen. Tarihte görmediğiniz demokrasi tokadını yiyeceksin.

-O sandık gelecek millet seni evine gönderecek. Cesaretiniz varsa karşımıza çıkın. Her şey çok güzel olacak.

Siyaset, 08 Mart 2025 21:08

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İflas edecek esnafımız var

İflas edecek esnafımız var

Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli

Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli

Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti

Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti

Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası

Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası

Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler

Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler

Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha

Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha

Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika

Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika

Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik

Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik

İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti

İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti

Kartepe’de kar küreme mesaisi!

Kartepe’de kar küreme mesaisi!

Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?

Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?

Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam

Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam

Başkan Kocaman gençleri dinledi

Başkan Kocaman gençleri dinledi

MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!

MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!

Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi

Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi

Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir

Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir

Kartepelileri bezdiren fabrikalar!

Kartepelileri bezdiren fabrikalar!

CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti

CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti

Sapanca gölü korunsun çağrısı

Sapanca gölü korunsun çağrısı

Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı

Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı

Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı

Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı

Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu

Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu

Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!

Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!

Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!

Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!

Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu

Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu

Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!

Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!

Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı

Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı

Başkan vekili  Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi

Başkan vekili  Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi

Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak

Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak

Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak

Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak

Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası

Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası

Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi

Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi

KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı

KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı

Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı

Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı

Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!

Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!

Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu

Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu

Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı

Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı

İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi

İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi

Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret 

Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret 

Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor

Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor