Derince’de deprem fotoğrafları sergisi
Gündem, 07 Mart 2025 18:16Derince Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin birlikte düzenlediği deprem konulu fotoğraf sergisi, Derince Kent Meydanı’nda gerçekleşti.
1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında yurt genelinde farkındalık oluşturan çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Derince Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi de bu kapsamda deprem konulu fotoğraf sergisi düzenledi. Kent Meydanı’nda düzenlenen program Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.
.gif)
FARKINDALIK ÇALIŞMASI
Programda ilk konuşmayı yapan İMO Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, “Türkiye’nin % 92 oranındaki yerleşim alanı, deprem bölgesi ve fay hatları üzerinde yer almaktadır. Depremle mücadele etmek noktasında inşaat mühendislerinin, kamu kurumlarının işleri olduğu gibi vatandaşlarımızın da farkındalık çalışmalarına katılmaları çok önemli. Düzenlenen farkındalık çalışmaları deprem sonrası hasarı en az şekilde atlatmamıza neden olacak önemli bir adımdır. Bu farkındalık çalışmasında bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
DİRENÇLİ KENTLER
Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe de yaptığı konuşmada “Bizler 1999 depremini bizzat yaşayan ve o günkü acıların tazeliğini hala hafızalarında yaşayan bir bölgenin insanlarıyız. Dolayısıyla deprem gerçeğiyle yüzleşen bir toplumuz. Fakat o günden beri ne yazık ki gerekli önlemler alınmadı. Aslında en önemli işimiz deprem olmalı. Dirençli kentler yaratmalıyız. Çünkü insan sağlığından ve yaşam hakkından değerli hiçbir şey yok. Ancak günümüzde baktığımızda depreme ayrılan bütçe ve çalışmalar çok yetersiz” dedi.
Gündem, 07 Mart 2025 18:16
Yorumlar (0)
TRT'nin canlı yayınında şaşırtan anlar!
Gölcük’te şok! Ağaçlık alanda ölü bulundu
Erdoğan adına kurulan vakıf vergiden muaf tutulmuş
Derince’de anlamlı kermes
Büyükakın, üç ayların başlangıcını kutladı
Doğusel: Gemilere yönelik saldırıları endişeyle takip ediyoruz
İYİ Parti Kocaeli’de yeni üyelere rozetleri takıldı
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’un makam odası boş kalmıyor
Medya operasyonlarının asıl sebebi ne?
Vali Aktaş’tan Lastik-İş Sendikası’na ziyaret
Kaybettiğiniz eşyalar burada olabilir!
Hyundai Motor Türkiye’nin kurumsal web sitesi yenilendi
İlaç fiyatlarına zam kapıda!
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
