Gergerlioğlu: Hep birlikte soygun yapmışlar!
Siyaset, 07 Mart 2025 05:04DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’deki MESEM yolsuzluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı'na Kocaeli MESEM'deki yolsuzlukla ilgili verdiği soru önergesi ve gelen cevapları gösteren Gergerlioğlu, gelen cevaplara bakıldığında takibin ve soruşturmanın sürdüğü, bu yolsuzlukla ilgili bazı görevlilerin açığa alındığına dair ibarelerin olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'de MESEM yolsuzluğu çerçevesinde onlarca kişinin tutuklandığını belirten Gergerlioğlu, Kocaeli Tüpraş Teknik Okulu Müdürü ve Yardımcısının açığa alındını söyledi. Olayın ne kadar büyük olduğunu önceden söylediğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Kocaeli'de çok vahim bir soygun yapılmıştı ve bunun etkin bir şekilde üstüne gidilmesi gerektiğini söylemiştik. Bize gelen cevaplar çok tatminkar değildi. Fakat sonrasında olayın boyutları ortaya çıkmaya başladı.” ifadelerini kullandı.
AK Parti, MHP, Cumhur Zulüm İttifakı ifadelerini boşuna kullanmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Hep birlikte maalesef çok önemli bir soygun yapılmış. Birçok kişinin karıştığı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların, birtakım danışman kurulların, birtakım fabrikaların karıştığı büyük bir sahtekarlık yapıldığı anlaşılıyor. Bu konuda gecikmeli bir şekilde soruşturmanın yürüdüğünü görüyoruz. Etkin bir soruşturma yürütülmesi gerekiyor ve kamu alacaklarının da mutlaka tahsil edilmesi gerekiyor. En önemlisi de Cumhur İttifakı döneminde yolsuzluğa bu denli uygun bir zeminin oluştuğu apaçık ortaya çıkıyor ve bunu da halkımızın bilmesi gerekiyor. Boş yere bu olaylar olmuyor. Konunun Kocaeli Milletvekili olarak takipçisi olacağımı tekrar vurguluyorum.” şeklinde konuştu.
Siyaset, 07 Mart 2025 05:04
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
