İzmit’te 16 güçlü kadın karakteri canlı heykel olacak!
Gündem, 06 Mart 2025 15:56İzmit Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ile birlikte "Bi' Dünya Kadın" canlı heykel sergisi gerçekleştirilecek.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle İzmit Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ile birlikte İzmit Belediye Meydanı’nda 12.00 ile 15.00 saatleri arasında "Bi' Dünya Kadın" Canlı Heykel performans sergisi düzenleyecek. Bilimde, sanatta, kültürde toplumsal cinsiyet kalıplarını aşarak önemli işler başaran 16 güçlü kadın karakteri canlı heykel olacak.
ÜLKEMİZDE ÖNCÜ OLMUŞ KADINLAR SERGİLENECEK
Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan etkinliğin amacı dünyada ve ülkemizde çeşitli konularda öncü olmuş kadınları kamuoyuna tanıtmak. Bu kadınlar, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri tarafından İzmit Belediyesi önünde belli bir süre hareketsiz durmalarıyla canlı heykel şeklinde sergilenecek.
.gif)
“ÇOK GÜZEL CANLI HEYKEL PERFORMANSI”
İzmit Belediyesi Kadın Aile ve Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadının emeğine, kadına yönelik şiddete, kadının sömürülmesine, kadının her alanda hak ettiği güçlü konuma ulaşması için verilen çabaya dikkat çekmek ve özel bir farkındalık oluşturabilmek için gönüllü kadın arkadaşlarımızla çok güzel bir canlı heykel performansı gerçekleştireceğiz.
“TÜM VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUZ”
"Bi' Dünya Kadın" ismini verdiğimiz bu canlı performansta Zübeyde Hanım’dan, Nene Hatu’na, Leyla Atakan’dan Kara Fatma’ya Türk ve Dünya tarihine damgasını vurmuş belki de tarihin seyrini değiştirmiş birçok kadın kahramanımıza rastlayacaksınız. Gerçekten çok zor ama çok değerli bir performans gösterisi. Tüm vatandaşlarımızı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde İzmit Belediye Meydanında saat 12:00 ‘da bu önemli performansı izlemeye davet ediyorum” dedi.
Gündem, 06 Mart 2025 15:56
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
