Eğlenerek öğreniyorlar!
Gündem, 05 Mart 2025 08:02Büyükşehir, “Mutlu Çocuklar Okulu” etkinlikleri kapsamında çocuklara zorbalığın nedenleri, etkileri ve zorbalıkla başa çıkma yöntemlerini eğlenceli bir dille anlattı.
Büyükşehir tarafından Ramazan ayı kapsamında düzenlenen “Mutlu Şehir Okulları Ramazan’da Bir Başka” etkinlikleri devam ediyor. Bu bağlamda “Mutlu Çocuklar Okulu” başlığı altında gerçekleştirilen etkinliklerden biri de “Drama ile Zorbalığa Hayır-Alaycı Memo ile Zorbalığa Dur De” söyleşisi oldu.
ZORBALIĞA KARŞI FARKINDALIK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ndeki çocuklar ve aileleri için farklı alanlarda pek çok etkinlik düzenliyor. Bu kapsamda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Anne Şehir Merkezi Akasya’da düzenlenen etkinlikte Yazar Cansu Başak Yalçınkaya, çocuklarla bir araya gelerek zorbalık konusunda farkındalık oluşturdu. Yalçınkaya, söyleşi kapsamında çocuklara zorbalığın nedenleri, etkileri ve zorbalıkla başa çıkma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Empati kurmanın önemi üzerine de konuşan Yalçınkaya, çocukların interaktif katılımını sağlayarak konuyu daha anlaşılır hale getirdi.
.gif)
EĞİTİCİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Etkinliğin devamında çocuklarla çeşitli eğitici oyunlar oynanırken, pipetlerden müzik aletleri yapılarak eğlenceli bir atölye gerçekleştirildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen söyleşi ile çocuklar hem bilinçlendi hem de keyifli vakit geçirdi. Anne Şehir merkezlerinde Ramazan ayı boyunca devam edecek Mutlu Şehir Okulları etkinlikleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 262 318 27 29 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabiliyorlar.
HERKES BİLİNÇLENDİRİLİYOR
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Anne Şehir Merkezi’nde düzenlenen bu tür eğitimlerle hem öğrencilerin hem de velilerin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu değerli eğitimlerle Kocaeli’ndeki çocuklar ve aileler, zorbalıkla başa çıkma konusunda daha donanımlı hale geliyor.
Gündem, 05 Mart 2025 08:02
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
