Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı için kolları sıvadı
Gündem, 05 Mart 2025 18:19Bağımsız denetçi Hayrettin Yalçın, Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
Hayrettin Yalçın’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Değişim Grubu adına 2025 Mayıs ayında yapılacak seçimlerde Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı için adayım. Meslek hayatım boyunca edindiğim bilgi ve deneyimimle hem meslektaşlarımın yanında hem de meslek odamızda görevler aldım. Odamızın ihtiyaçlarını ve meslektaşlarımızın karşılaştığı zorlukları yakından biliyorum. Bu sorunları çözmek için ortak akıl ve katılımcı bir anlayışla hareket etmeyi, çözüm odaklı ve sürdürülebilir adımlar atmayı hedefliyorum.
Mesleğimizin ve edindiğim tecrübelerin bana yüklediği sorumluluğun bilinciyle; kurumsal düşünen, her fikre değer veren, ayrıştırmadan birleştiren bir yönetim anlayışını hâkim kılmak istiyorum. Adalet, tarafsızlık, şeffaflık ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda, meslektaşlarımızın her birinin söz sahibi olduğu, katılımcı ve güçlü bir oda yönetimi oluşturmak için buradayım. Gelin, birlikte hareket ederek mesleğimizi hak ettiği noktaya taşıyalım.
Öncelikle odamızın kurulduğu günden bugüne kadar, oda yönetiminde yer almış, odamıza emeği geçmiş bütün meslektaşlarımıza, odamız çalışanlarına, mesleğimizin gelişimi ve sürdürülebilirliğinde emeği geçenlere şahsım adına teşekkür ediyorum.
2025 yılı Mayıs ayında yapılacak seçimlerde hedefimiz, geleceğini inşa edeceğimiz, sürdürülebilir bir mesleki eğitim ve dayanışma içerisinde, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın toplumda ve paydaş kurumlardaki saygınlığını arttırmaktır. Teknolojik çözümler ile meslektaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, meslek mensuplarının birbirlerini rakip olarak değil, bilgiyi paylaşan, birlik ve dayanışma içerisinde hareket eden yol arkadaşları olarak görmelerini sağlayacak projeleri geliştirmektir.
Müşterilerimizin gönlünde, toplumda ve kamu ile olan ilişkilerimizde daha saygın bir ortamın oluşturulması vizyonuyla hareket edeceğimiz yeni ve yenilikçi yüzlerle bir yol haritası çizerek, meslektaşlarımızın beklenti ve önerilerinin tespiti ve çözümü amacıyla meslek camiamızda örnek alınacak çalışmalar yapacağız. Bu duruşla hizmet etme sorumluluğu, bizler için büyük onurdur. Kocaeli Değişim Grubu olarak, mesleğe ve meslektaşımıza olan bu özveri anlayışıyla Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığını yönetmeye ve oylarınıza talibiz.
Kocaeli Değişim Grubu olarak, mesleğimizin ve meslek camiamızın özgür, demokratik ve sürdürülebilir bir meslek olmasını önemsiyoruz. Mesleğin içinden geliyor ve sorunlarımızın ne denli köklü ve ağır olduğunu gayet iyi biliyoruz. Aynı zamanda bu sorunların çözümünün de hepimizin ortak iradesi ve mücadelesi ile aşılabileceğine inanıyoruz. Hiçbir işin küçük olmadığını ve hepimize ihtiyaç duyulduğunun bilinciyle, ortak akıl ile hareket edeceğiz.
Mesleki saygınlığımızı artıracak olan da budur. Biz bu konuda gayretliyiz, çözüm projelerimizle de hazırlıklıyız. Böylesine nitelikli üyeleri bulunan bir camianın ülkenin ve toplumun sorunlarının çözümüne katkıda bulunurken, kendi mesleki sorunlarında aynı özen ve bilgi paylaşımı ile katkıda bulunacağına dair inancımız tamdır. Bu noktada Meslektaşlarımızın fikirlerine ve desteğine ihtiyacımız vardır. Tüm Meslektaşlarımızı bu sürecin demokratik ve eşit bir öznesi olmaya davet ediyoruz.
1968 Ordu-Fatsa doğumluyum, Yüksek Lisansımı Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Programında bitirdim. SMMM Ofisim, 35 yıldır ikamet ettiğim, Kocaeli-Gebze’dedir. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.
Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odasının bugün itibariyle 2.411 üyesi mevcut olup, bu üyelerin 860’ı Gebze’dedir. Oda yönetimimiz 7 yönetim kurulundan oluşmaktadır. Bu yönetim, 1 başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Sekreter 1 Sayman ve 3 üye olarak şekillenmektedir. Seçimler nispi sisteme göre yapılmaktadır. Gruplar aldıkları oy kadar yönetimde yer alabilmektedir. Değerli Meslektaşlarımızın oyları ve desteği ile kurumsal ve sürdürülebilir bir yönetim şekli inşa edeceğimize inancımız tamdır.
Gündem, 05 Mart 2025 18:19
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
