Zafer Partisi’nden Adalet Bakanı’na Ümit Özdağ soruları

Siyaset, 03 Mart 2025 20:40

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu basın toplantısında iktidara sert eleştiriler yöneltti ve Adalet Bakanı’na da Genel Başkanları Ümit Özdağ adına dikkat çeken sorular yöneltti.

Zafer Partisi’nden Adalet Bakanı’na Ümit Özdağ soruları

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu şöyle konuştu:

Bugün Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ'ın tutuklanarak siyasetten el çektirilmesinin kırk ikinci günündeyiz. Kırk iki gündür Silivri’de hapis tutulan Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ'ın tutuklanmasına sebep olan iddianamesi halen hazırlanıp mahkemeye gönderilebilmiş değil. Tutuklu vaziyette Silivri’de iddianamenin hazırlanmasını ve mahkemenin duruşmalarının başlamasını bekliyor Sayın Genel Başkanımız.

GENEL BAŞKANIMIZIN DOĞUM GÜNÜ

Bugün 3 Mart. Genel Başkanımız Ümit Özdağ'ın doğum günü. Sayın Özdağ bugün 64 yaşına yürüyor ve 64. yaşını Silivri’de tek kişilik odasında tek başına karşılayıp kutlayacak. Pasta yerine kitapları ve yanan mumlar yerine ışıl ışıl yanan, parıldayan siyasal düşünceleriyle Atatürk'e PKK'nın terörünün kurbanı olan şehit ve gazilerimize saygı duruşunu sürdürerek 65. yaşına girecek Genel Başkanımız.

Biz bugün ona bir doğum günü hediyesi veremesek de başta söylediğiniz gibi Genel Başkanımız için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından bir doğum günü hediyesi bekliyoruz. Çok şey değil beklediğimiz sadece bir iddianame. Yani hazırlanması gecikmiş iddianamenin daha fazla geciktirilmemesi hepsi bu.

ADALET BAKANINA SORUYORUZ

Sayın Tunç, hali hazırda halkı kinle düşmanlığa tahrik suçundan kaç kişi tutuklu olarak yargılanmaktadır? Tutuklu olarak soruşturuluyor. Tutuklu olarak soruşturulan kaç kişi var? Bu suçlamayla halkı kim ve düşmanlığa tahrik suçundan? Sayın Bakan için fazla mesai gerektirmeyecek bu sorunun cevabı hem Zafer Partisi hem de Türk kamuoyu için açıklayıcı olacaktır. Bunun cevabını Adalet Bakanı'ndan bekliyoruz.

PKK TERÖRÜ VE AYRIKÇI TALEPLERİ

Şimdi ele alacağım konuya başlarken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve Türk Devleti'ni PKK teröründen korumak için canını ortaya koyan şehit ve gazi, asker, polis, istihbarat ve korucu kadrolarımızın cesur kahramanlarını saygı, sevgi ve minnetle selamlıyorum. PKK terör örgütü Kürt kökenli Türk vatandaşlarını Türk milleti bütününden kopartıp etnik kökene dayalı ayrı farklı bir yapay millet oluşturmak amacıyla güya Kürtler adına hareket ettiğini söyleyerek ülkemizi 40 yılı aşkın süredir teröre boğmuştur.

PKK tarafından 40 yılı aşkın süredir Türk olduğumuz için öldürülmüşüz. Kürt kökenli Türk olduğumuz için de öldürülmüşüz. PKK, Türkiye Cumhuriyeti'ne boyun eğdirmek için bizi kundaktaki bebekken de öldürmüş, büyüyüp öğretmen, polis, işçi, asker ve sivil vatandaşken de öldürmüş.

PKK terör silahıyla bizi kalleşçe öldürürken bunu bir takım siyasal talepler için yapmıştır. Anayasadan Türk adının çıkartılması veya Türk’ten başka bir adın anayasaya girmesi için 40 yıl boyunca PKK terörü tarafından öldürülmüşüz. PKK 40 yıldan fazladır Türk vatandaşlarını öldürüyor çünkü Türkiye'de Türkçeden başka bir dil ile, Kürtçe dil ile de eğitim verilsin istiyor. Bunun için Türk vatandaşlarını öldürüyor.

Kürtçe eğitim verilsin diye biz Türkler 40 yıldır öldürülüyoruz. PKK, Türkiye Cumhuriyeti üriter milli devletini dağıtıp, devletin içinde yerel bir devlet kurmak için, ulusal egemenliğimizi bölmek için, terörün kurduğu pusularda biz Türk vatandaşlarını 40 yıldır kalleşçe öldürmüş. Türk milletinin içinden halkın bir kesimini alıp Kürt adıyla ayrı farklı bir yapay millet oluşturabilmek için Türk vatandaşları 40 yıl boyunca öldürülmüş. Şimdi ise bugünlerde aynı PKK ve onun kurucu elebaşı Abdullah Öcalan açıklamasıyla öğreniyoruz ki artık terörü kullanmayacaklarmış.

Kalleş pusularda bizi öldürmekten vazgeçmişler. Öcalan böyle beyan etmiş. Değerli Türk kamuoyu herhangi bir terör örgütünün silah bırakacak olması, insan öldürmekten cinayet işlemekten vazgeçmesi hem onlar adına hem de maruz kalan ülkeler adına olumlu bir tablodur. Ancak Burada Türkiye özelinde PKK elebaşı Öcalan döktüğü kan ve aldığı canlar için herhangi bir pişmanlık göstermemiş, bir özeleştiri yapmamış aksine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kabahatli ve sorumlu göstermiştir.

HANGİ PAZARLIKLARI YAPTINIZ?

Üstelik içeriği vatandaşlardan gizlenen birtakım güvenceleri de koşul olarak ileri sürebilme küstahlığını göstermiştir. Bir terör örgütü cinayet işlemekten vazgeçecek diye hangi hukuki ve demokratik güvenceleri istemiştir. Bunlar, metinlerdeki ifadeler, sözlü mesajlardaki ifadeler yahut PKK'nın yan organizasyonlarının başındaki yöneticilerin ifadeleriyle kullandıkları DEM Partisi'nin açıklamaları da buna dahildir. Hukuki ve demokratik güvenceler nelerdir?

Siyasi ve hukuki düzenlemeler neleri kapsıyor? Demokratik siyaset ve hukuki boyut neleri kapsıyor neleri içeriyor bunun içeriğini taraflar halktan gizliyor yani Cumhur İttifakı iktidarı pazarlık masasının bir tarafında diğer tarafında PKK ve onun kurucu elebaşı Öcalan bu içerikleri halktan, Türk kamuoyundan gizliyor. Ne kadar süreyle gizleyebileceksiniz? İstenen yasal, anayasal düzenlemelerden bahsediliyor. Bu yasal ve anayasal düzenlemeler nelerdir?

Türk milleti bunu size sormayacak mı sanıyorsunuz? Yani 28 Şubat'ta açıklama yapıldıktan sonra oldu, bitti mi bu iş? Bu pazarlık masasının diğer tarafından verilenler, alınanlar nelerdir? Bunlar konuşulmayacak mı?

Halktan kaçırmaya çalıştığınızı görmüyor muyuz? PKK'nın silah bırakma kararı PKK'nın başlattığı etnik bölücü, ayrılıkçı, siyasal Kürtçü hareketin yalnızca terör boyutuyla ilgilidir. Silah bırakma kararı sadece terör boyutuyla ilgilidir. Fakat yarım asırdır Türk milletinin içine ekmiş olduğu zehirli tohumlar ne yazık ki filiz vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir kısmı çok acıdır ki fikren ve kalben Türk milletinden kopartılmıştır. Kendisini milleti ve devletiyle Türkiye bütününe ait hissetmeyen bir nesil yetişmiş bir topluluk oluşturulmuştur. Bu zehrin bünyeden atılması, bu toplumsal hastalığın sağlatılması, iyileştirilmesi artık siyaset kurumunun işidir.

Terörist silah bırakacaksa şayet, değerli arkadaşlar öyleyse zaman terörizm ile mücadele zamanıdır. Eğer elinde silahla terör işleyen terörist yoksa, teröristle mücadele değil, artık terörizmle mücadelenin zamanıdır. Ve bu da siyaset kurumunun işidir. Böyle olacaktır.

Kırk yıldır teröristin silahına boyun eğilmediği gibi, bundan sonrası için de terörizmin siyasal taleplerine boyun eğilmeyecektir. Bu siyasal mücadele siyasal partilerimiz aracılığıyla verilecektir. Ve bu siyasal mücadelede en önemlisi asla PKK terörizminin politik taleplerini karşılayan onunla aynı dili kullanan siyasal partiler aracılığıyla bu mücadele verilemez. Silaha silahla fikre, fikir ile karşılık verilir. Üniter milli devleti yaşatmak için millici olunmalıdır. Milleti bir arada tutabilmek için milletçi, milliyetçi olunmalıdır. Türk dilinin egemenliğini bölüşmemek için dilde Türkçü, dilde Türkçülük yapılmalıdır.

Binali Yıldırım’ın açıklamaları

22 Ekim'de Sayın Devlet Bahçeli'nin anonsuyla başlatılan ikinci çözüm, ihanet süreci terörist başı Öcalan ile Cumhur İttifakı arasındaki görüşmelerin bütünüdür, toplamıdır. Müzakerelerin sonucunda bebek katilinin mektubu 28 Şubat günü medya aracılığıyla halka duyurulmuştur. Aynı gün 28 Şubat günü konuya ilişkin masanın taraflarından başka açıklamalar da geldi. Masanın taraflarından Cumhur İttifakı iktidarının başat partisi olan AKP'nin baskın karakterleri, baskın aktörlerinden açıklamalar duyduk.

Bunlardan biri AKP'nin genel başkanlığını yapmış olan Binali Yıldırım'dır. Aynı Binali Yıldırım AKP hükümetlerinde bakanlık ve AKP hükümetinin başbakanlığını yapmıştır. Şimdi bu anılan Binali Yıldırım mensubu bulunduğu İktidar Partisi'nin zihniyetini ve bu yeni döneme ilişkin gelişecek konuları ve siyaseti kamuoyuna aynı gün açıklamıştır. Yani Öcalan'ın mektubunun okunduğu gün Binali Yıldırım'da AKP'nin başbakanı eski ve eski genel başkanı açıklamalarda bulunmuştu ve niyetlerini kamuoyuna açık etmişlerdir. Ulus devletin milletiyle ulus devletin milleti ve etnistenin ne olduğunu bunun farkını bilmeyen AKP'nin bu eski başbakanı yeni bir anayasadan söz etmiş konuşmasında ve vatandaşlık tanımını yapan 66. maddeyi hedef alarak 66. madde gözden geçirilmelidir, gözden geçirilebilir demiştir.

66. madde belli ki gözüne batmış, gözden geçirilmelidir diye söylemiş. Bu arada millet ile vatandaşlık temelli tanımlı millet ile etnisitenin ne olduğunu da bilmeden cümlenin içerisine bolca etnik ve etnisite sözcüklerini yerleştirmiş. Hızını alamayan bu eski AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım yürürlükteki Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın üçüncü ve on dördüncü maddelerini doğrudan çiğneyerek Türk Devleti'nin üniter yapısını hedef almıştır.

Yönetim yetkilerinin başkent Ankara'dan alınarak yerel yönetimlere devrini ifade eden Adem'i merkeziyetçilikten bolca den vurmuş, bu lafları ağzından dökülmüş. Cüretkâr bir edayla konuşan Binali Yıldırım'ı ibretle fakat tanıyarak, bilerek seyrettik siyasal zihniyeti den hareketle. AKP'nin önden sahaya sürmüş olduğu, mayınlı sahaya sürmüş olduğu bu eski genel başkanlığının biz Türk milliyetçileri için diğer bir kahredici yanı ise daha iç acıtıcı yanı ise o Binali Yıldırım'ın Türk Devletleri Teşkilatı'nın Aksakallılar Konseyi'nde Türkiye'yi temsilen bulunuyor olmasıdır. Arap çöllerinde yeşil hurma peşinde koşan siyasal ümmetçilerden kızıl elma ülküsüne hizmet beklemek Türk milliyetçilerinin tercihi değildir.

Bu kendi aralarında yapmış olduğu bir seçim, bir görevlendirme, bir atamadır. Anayasamızdaki Türk adlandırmasını hedef alan bir kişi bir aksakal değil ancak bir köse olabilir. Bir köseyi Türk Devletleri Teşkilatı'na aksakal diye atamak ise AKP'nin kötü bir mizah anlayışı olsa gerek. Biz Binali Yıldırım ve diğerlerinden söz ederken onların yaptığı gibi ayrıca siyasal düşüncelerden hareketle ayrıca bir de etnik kimlik araştırmasına hiç girmeyeceğiz.

BÜLENT ARINÇ’IN AÇIKLAMALARI

Çünkü biz anayasamıza sadığız ve Türk tanımını onların değiştirmek istediği 66. madde üzerinden yapıyoruz. Bu sebeple etnik köken araştırmasına girmeden siyasal zihniyet üzerinden ve politik uygulamalar üzerinden eleştirilerimizi geliştiriyoruz. Değerli arkadaşlar aynı günlerde yine AKP'nin bir başka ağır topu olan eski TBMM başkanı ve AKP'nin kurucu lider kadrolarından Bülent Arınç'ın yine 66. maddenin kimliklendirmesini hedefe koyan sözleri kamuoyuna servis edildi ve üstelik de Bülent Arınç bu konuşmayı Erbil'de yaptı. Tüm bu ve benzeri açıklamalar gösteriyor ki millet karşıtı siyasal İslamcı zihniyet, milli devletin yıkımı saldırısında etnik bölücülerle aynı siyasal taleplere sahiptir. Öyleyse konuşmanın başına dönmek istiyorum. Bundan sonra terörizmle mücadele, terörizmin siyasal talepleriyle mücadeledir.

Bu siyasal taleplerle kendi politik tercihleri örtüşen siyasi partiler mücadele edemez PKK terörizmiyle. Milli Devleti yıkımı saldırısında etnik bölücülerle aynı siyasal taleplere sahip olan siyasal İslamcı partiler ve zihniyet ise ancak müttefiklik müttefik olabilir. Zafer Partisi olarak biz bu pazarlık masasını ifşa etmeye içeriğini masanın üstüne dökmeye ve halkı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Siyaset kurumu korkarsa Bu devam etmedeki sebebimiz budur.

Korkmayacağız. üzerlerine üzerlerine gideceğiz. Üstüne üstüne gideceğiz. Sindirmeye, korkutmaya çalışıyorlar. Bizi de bizim üzerimizden muhalif kesimleri de toplumu da sindirmeye, korkutmaya çalışıyorlar. Fakat siyaset kurumu korkarsa, sinerse halk siner. Oysa milyonlarca vatansever, milyonlarca milliyetperver korkmuyor, sinmiyor. Sesleniyoruz Cumhur İttifakı iktidarına.

REFERANDUMA GİDELİM

Varsa cesaretiniz korkmayan, sinmeyen Bu cesur milliyetperverlerin, vatanperverlerin halkın önüne sandığı getirin. Koyun halkın önüne sandığı. Mecliste 400 milletvekili sayısına ulaşmak için al-ver pazarlığına girmek yerine halk oylamasına gidelim. Halka soralım.

Bakalım Türk milletinin kanı üzerinden yapılan bu kirli pazarlık referandum sandığından çıkabilecek mi? Yoksa bu ihanet sürecini sandıkta başınıza mı geçirecek? Cumhur İttifakı'nın yeni üyesi DEM Parti'yle birlikte halktan kaçarak mecliste anayasa değiştirmek yoluna gidiyorsunuz. Bu yoldan sonuç alabileceğinizi gördüğünüzde Sokağa tekrar geri dönmek, fil dişi kulelerinizden inip halkın arasına karışmak zorunda kalacaksınız ki karşılaşacağınız şey bu halk sizin fil dişi kulelere çıkarken ki bıraktığınız halk değildir. Bu halk çok değişti. Çünkü millet artık cesur ve korkmuyor.
Fakat buna rağmen yine de görelim bakalım, milli mücadelede yendiğimiz Türk düşmanlığı referandum sandığından çıkabilecek mi? Siz Anadolu'daki Türk varlığını gömmeye çalışa durun, vatandaş sizi ve hesaplarınızı sandığa gömecek. Karşı devrimci Türk düşmanlığınızın anlaşılabilmesi için maskenizin düşmesi çok uzun zaman aldı. Çeyrek asırdır iktidardasınız.

Fakat iktidarınız uzadıkça o kadar kötüleştiniz ki maskeniz düştü, ve gencinden yaşlısına vatandaşlar aydınlandı. Aydınlandı ve milli kimliğine Atatürk Türkiye'sine sahip çıkıyor. Şimdi AKP hükümeti Cumhur İttifakı için bu onlar adına yakıcı gerçekle yüzleşme, yüz yüze gelme zamanı.

Siyaset, 03 Mart 2025 20:40

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli

Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli

Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti

Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti

Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası

Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası

Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler

Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler

Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha

Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha

Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika

Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika

Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik

Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik

İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti

İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti

Kartepe’de kar küreme mesaisi!

Kartepe’de kar küreme mesaisi!

Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?

Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?

Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam

Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam

Başkan Kocaman gençleri dinledi

Başkan Kocaman gençleri dinledi

MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!

MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!

Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi

Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi

Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir

Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir

Kartepelileri bezdiren fabrikalar!

Kartepelileri bezdiren fabrikalar!

CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti

CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti

Sapanca gölü korunsun çağrısı

Sapanca gölü korunsun çağrısı

Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı

Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı

Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı

Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı

Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu

Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu

Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!

Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!

Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!

Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!

Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu

Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu

Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!

Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!

Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı

Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı

Başkan vekili  Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi

Başkan vekili  Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi

Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak

Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak

Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak

Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak

Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası

Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası

Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi

Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi

KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı

KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı

Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı

Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı

Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!

Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!

Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu

Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu

Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı

Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı

İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi

İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi

Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret 

Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret 

Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor

Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor

Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer

Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer