Eleştirenleri içeri tıkıyorlar dedi, ifadeye çağrıldı!
Gündem, 01 Mart 2025 10:52Kayseri’de sokak röportajında iktidarı eleştiren Halil Küpeli isimli emekli vatandaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeye çağrıldı. Küpeli’nin sokak röportajında, “Eleştirenleri içeri tıkıyorlar” sözleri ise dikkat çekti.
Kayseri’de sokak röportajında iktidarı eleştiren Halil Küpeli isimli emekli vatandaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeye çağrıldı. Küpeli’nin sokak röportajında, “Eleştirenleri içeri tıkıyorlar” sözleri ise dikkat çekti.
İFADEYE ÇAĞRILDI
Röpotajın ardından Halil Küpeli’nin Erdoğan’ın doğum gününde ‘Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı.
“AKIL TUTULMASI”
Olayın ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Avukat Emre Ayan, söz konusu durumun demokratik bir hukuk devletinde "akıl tutulması" olarak nitelendirilebileceğini ifade etti. Ayan, "Konuşan yanıyor. Konuşan alelacele emniyete çağrılıyor. Susturuluyor, yıldırılıyor. Ve isteniyor ki, suskun bir toplum oluşsun, hiç kimse muktedirleri eleştirmesin" dedi.
"CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇU YENİDEN DÜZENLENMELİ"
Avukat Ayan ayrıca Ceza Kanunu’ndaki "Cumhurbaşkanına hakaret Suçu"nu yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, aynı zamanda AKP Genel Başkanı olarak aktif siyaset yapmaya devam ettiğini hatırlatan Ayan, tarafsızlık ilkesini ihlal eden Cumhurbaşkanları için getirilen yasal düzenlemeyi, Erdoğan’ın kendisini koruyacak bir kalkan olarak kullandığını kaydetti.
Röportajda iktidarı emekli maaşları ve artan hayat pahalılığı üzerinden eleştiren Küpeli, aylık maaşının yetmediği için çalıştığını söylemişti. Küpeli, halkın yoksullukla mücadele ederken iktidar mensuplarının şatafat içerisinde yaşadığını da kaydetmişti. Halil Küpeli, ayrıca iktidarın eleştiriye tahammüllü olmadığını da söylemiş ve ağzını açanın gözünü cezaevinde açtığını da sözlerine eklemişti.
Gündem, 01 Mart 2025 10:52
Yorumlar (0)
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
