İzmitli üreticilere meyve ağacı budama ve aşılama eğitimi
Gündem, 01 Mart 2025 14:52İzmit Belediyesi meyve yetiştiricilerine yönelik Meyve Ağacı Budama ve Aşılama Eğitimi yaparken programa katılan vatandaşlara sertifikaları teslim edildi
İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü meyve yetiştiricilerine yönelik Meyve Ağacı Budama ve Aşılama Eğitimi gerçekleştirdi. Üreticilere eğitimi İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı bölümünden Ziraat Mühendisi Mehmet Veysel Ayhan ve Ziraat Mühendisi Serdar Memiş verdi. Eğitim sonrasında katılımcılara sertifikaları takdim edildi ayrıca eğitim kapsamında İzmit Belediyesi Tarımsal Uygulama Bahçesinde uygulama etkinliği yapıldı.
“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Neslihan Çakır eğitim programı öncesinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “İzmit belediyesi olarak gücümüz yettiğince, tüm olanaklarımızla üreten ve üretmek isteyen çiftçilerimize, çiftçiliğe ilgi duyan vatandaşlarımıza destek olmak istiyor, destek olmaya devam ediyoruz.
.gif)
“120 DÖNÜMDE 20 ÇEŞİT BİTKİNİN TARIMINI YAPIYORUZ”
İzmit Belediyesi kendi bünyesinde de atıl kalan tarım arazilerini işleyen boşta tarım arazisi bırakmayan bir belediye. 5 dönümlük alternatif ürünler bahçemizde Aronya üretimi, 22 dönümlük tarımsal uygulama bahçemizde lavanta ve meyve üretimi, tarımsal üretim bahçemizde yazlık ve kışlık sebze üretimi, çilek bahçemiz de 8 dönüm ekili alanda çilek üretimi, Süleymaniye mahallesi koza evinde ipek böceği koza üretimi, Süleymaniye mahallesin de yeni kurulan 5 dönüm alan içerisinde meyve bahçesi, İzmit için alternatif ürün olması amacıyla kurulan yaklaşık 5 dönüm dağ çileği bahçesi ve diğer arazilerimizde buğday mısır üretimi olmak üzere yaklaşık 120 dönümlük alanda 20 çeşit bitkinin tarımını yapmaktayız.
“AŞILAMA TEKNİKLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAĞIZ”
Yeşil bizim için çok önemli, toprak önemli, yaban hayatımız önemli, kırsalımız önemli, şehirlerin büyümesi ve sanayileşmeyle kaybettiğimiz yeşilimizi, ormanlarımızı, topraklarımızı, kentin yaban hayatını korumak istiyoruz, doğal güzelliklerimizi korudukça gelecek nesiller, torunlarımız bu konudaki çabalarımızı görüp bizi minnetle anacaktır. Bugün burada bulunmamızın nedeni meyve ağaçlarında doğru budama teknikleri, verimliliği artırma yöntemleri hastalıklara karşı önlemler ve aşılama teknikleri konularında bilgi sahibi olmaktır.”
Gündem, 01 Mart 2025 14:52
Yorumlar (0)
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
