Başkan Büyükakın 1 Mart mesajı yayınladı: Unutmayacağız
Gündem, 28 Şubat 2025 11:31Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 1 Mart Üsküdar Deniz Faciasının seneyi devriyesinde bir mesaj yayınlayarak başsağlığı diledi
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Üsküdar Deniz Faciasının 67. yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Büyükakın, bazı acıların üzerinden ne kadar zaman geçse de yüreklerimizde silinmez izler bıraktığını kaydederek, “O gün, geleceğe dair umutlarını ve emeklerini bırakan öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.
ANIT YAPILDI
Başkan Büyükakın, 1 Mart 1958 sabahında yaşanan Üsküdar Vapuru faciasının Türk denizcilik tarihinin en büyük felaketlerinden birisi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İzmit’ten umutla yola çıkan Üsküdar Vapuru, Derince açıklarında fırtınanın beklenmedik pençesine yakalanarak alabora oldu ve 392 canımız hayatını kaybetti. Dalgalara kapılan her can, geride tamamlanmamış hikâyeler, yarım kalmış cümleler ve yüzlerce hayal bıraktı. Bu facia, yalnızca bir vapuru değil, bir neslin umutlarını ve geleceğini de beraberinde götürdü. Bu trajedi, sadece acı bir deniz kazası olarak hafızalarımızda yer etmedi; aynı zamanda eğitim, ulaşım ve denizcilik güvenliği alanında alınması gereken sorumlulukların altını çizdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, bu büyük kaybı unutmamak ve gelecek nesillere hatırlatmak amacıyla Üsküdar Faciası Anıtı’nı inşa ettik. Yalnızca Üsküdar Vapuru’nda kaybettiklerimizin isimlerini taşımıyor; aynı zamanda bir milletin hafızasını da yaşatmış oluyoruz. Bu anıt, o gün kaybettiğimiz vatandaşlarımızın aziz hatırasını yaşatacak, nesilden nesile aktarılacak bir hafıza mirasıdır. Bu anıtla birlikte, sadece kaybettiklerimizi anmakla kalmayıp, aynı zamanda onlardan aldığımız ilhamla daha güvenli ve adil bir gelecek inşa etme kararlılığımızı da simgelemektedir.
Bugün, yitirdiğimiz canları rahmetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına bir kez daha sabır diliyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.”
Gündem, 28 Şubat 2025 11:31
Yorumlar (0)
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
