Ağız ve Diş Sağlığı personelinin mağduriyeti son bulmalı
Sağlık, 26 Şubat 2025 16:39Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Serkan Kökduman ile birlikte Nuh Çimento ve Derince Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde (ADSM) görev yapan çalışanları ziyaret etti. Çeker,” Ziyaret sonrası açıklama yaptı.
Şube Başkanı yapmış olduğu açıklamada, ”Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde (ADSM) ve Ağız Diş Sağlığı Hastanelerinde (ADSH) çalışanlara dağıtılan teşviklerde mağduriyet yaşamaktadırlar. Sağlık çalışanları için ay sonunda ne kadar maaş alabileceklerini bildikleri Tek Kalem Maaş’ın temel ücret politikası olması gerekliliği her geçen gün daha da ortaya çıkıyor. Çalışanların maaş dışı ödemelerinde yaşanan garabetler ve adaletsizlikler mağduriyet oluşturmaya devam ediyor.
ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLMEKTE
Bu durumlardan biride Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerindeki teşvik dağıtım oranlarında görülmektedir. Dağıtım oranları Ocak 2024 tarihinde 0.36 iken bir sene sonra Ocak 2025’te 0,22’ye düşürülmüştür. Bir diş hekimi için 30 bin puanda geçen seneye göre yaklaşık 5 bin TL’ye kayba neden olan bu düşüşün bir izahı olamaz. SUT fiyatları artmışken, kurumların fatura tutarı yükselmekte iken dağıtım oranları düşürülerek çalışanlar mağdur edilmektedir. Çalışanın hakkı, alın teri elinden alınmaktadır.
.jpg)
KABUL EDİLEMEZ DÜŞÜŞ BİTİRİLMELİ
Böyle bir geriye gidişin adına teşvik denilmesi de anlamsızdır. Bu durum teşvik etmekten öte çalışanların çalışma heveslerini kıran, motivasyonlarını düşüren ve sağlık hizmetine olumsuz etki eden bir uygulamadır. Bakanlık dağıtım oranlarındaki kayıpları sonlandırarak bu kabul edilemez düşüşü bitirmeli ve dağıtım oranlarını bir yıl önceki eski seviyesine çıkarmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda Sağlık Bakanlığı’na gerekli başvuruları yaparak çalışanların kaybının telafi edilmesini talep edeceğiz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.
Sağlık, 26 Şubat 2025 16:39
Yorumlar (0)
Erdoğan adına kurulan vakıf vergiden muaf tutulmuş
Derince’de anlamlı kermes
Büyükakın, üç ayların başlangıcını kutladı
Doğusel: Gemilere yönelik saldırıları endişeyle takip ediyoruz
İYİ Parti Kocaeli’de yeni üyelere rozetleri takıldı
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’un makam odası boş kalmıyor
Medya operasyonlarının asıl sebebi ne?
Vali Aktaş’tan Lastik-İş Sendikası’na ziyaret
Kaybettiğiniz eşyalar burada olabilir!
Hyundai Motor Türkiye’nin kurumsal web sitesi yenilendi
İlaç fiyatlarına zam kapıda!
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
