Delegeye saat takmak rüşvettir, kongre şaibelidir!
Siyaset, 23 Şubat 2025 10:04CHP’li Cemal Enginyurt, AKP tarafından düzenlenen 8. Büyük kongresinin şaibeli olduğunu gerekçeleriyle birlikte açıkladı.
AKP, 8. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongre, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden AKP Genel Başkanı seçilirken, partiye, diğer siyasi partilerden de geçişler oldu.
CHP’li Cemal Enginyurt, AKP tarafından düzenlenen 8. Büyük kongre hakkında Halk TV'de önemli açıklamalarda bulundu.
Ankara’da gerçekleşen AKP kongresinin şaibeli olduğuna vurgu yapan Enginyurt, listeye giren kişilerin isimlerini sosyal medyadan öğrendiğini iddia etti.
"ÜNAL KARAMAN VE SERAP YAZICI NE ZAMAN PARTİYE KATILDILAR?"
Yapılan kongrenin şaibeli olduğunu iddia eden Enginyurt, "Belki bugün kimsenin dikkatini çekmeyen bir konuyu gündeme getireceğim. Ünal Karaman, Serap Yazıcı ne zaman partiye katıldılar da ne zaman MYK'ye seçildiler? Rozet takılmış ama önceden yayımlanan listeye MYK üyesi olarak girmişler. Nasıl oluyor bu, üye bile değiller! Hukuka da aykırı, akıl izan alacak bir şey değil. Dolaysıyla bu kongre şaibeli" ifadelerini kullandı.
"DELEGEYE SAAT TAKMAK RÜŞVETTİR"
Delegelere takılan saat hakkında da konuşan Enginyurt, "Zaten kongrenin şaibesi nereden belli, 1600 delegeye 4 bin TL'den saat dağıtılmasından. Bu iddia AKP'liler tarafından söyleniyor. Delegeye saat takmak ne demektir ya, bu şaibe, bu rüşvet! Ben yıllardır siyasetin içindeyim, onlarca kongre yaptık, böyle bir şeye hiç rastlamadık. Bir parti düşünün ki delegelerine saat dağıtıyor ama bu partinin genel başkanı yeri geliyor karşı tarafın konser paralarına bile laf söylüyor" dedi.
“NE YAPARSAN YAP GİDECEKSİN”
Erdoğan’a destek verenlerin dışarıda kaldığını belirten Enginyurt, futbolcu ve pop sanatçılarının listeye dahil edildiğini söyledi. Konuşmasının sonunda Erdoğan’a da seslenen Enginyurt, “Ne yaparsan yap GİDECEKSİN” dedi.
Cemal Enginyurt, X hesabından yaptığı paylaşımda ise şunları söyledi, “Ankara'da Demokratik, Şaibesiz bir kongre yapılıyor. Tek aday,tek liste. Listeye girenler isimleri sosyal medyadan öğreniyor.Yıllarca Erdoğan diyenler kapı önünde,topçusu popçusu listede. Şaibesiz kongre öyle mi? Tek adam korkularını yenmeye çalışıyor. Ne yaparsan yap GİDECEKSİN.”
Siyaset, 23 Şubat 2025 10:04
Yorumlar (0)
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
