Ümit Özdağ bu yüzden tutuklu, iktidar korkuyor!
Siyaset, 20 Şubat 2025 17:25Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Atila Kaya yaptığı konuşmada, “Erdoğan halen Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığı yerde” dedi.
Milli Egemenlik Platformu’nun geçen hafta Ankara'da gerçekleştirdiği Milli Egemenlik Kongresi yalnızca Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın konuşması üzerinden gündeme geldi.
Milli Egemenlik Kongresi’nde Zafer Partisi, İYİ Parti, MHP’den kopan milliyetçiler buluştu.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklanmasının ardından milliyetçileri, Atatürkçüleri, Cumhuriyetçilerin artık yan yana olacağını ifade etmişti. “İttifak” olarak yorumlanan bu çıkıştan sonra muhalif milliyetçiler ilk kez bir araya gelmiş oldu.
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Atila Kaya, kongrede önemli açıklamalarda bulundu.
Atila Kaya’nın yaptığı konuşmasında en dikkat çeken detay ise iktidar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söyledikleri oldu.
"İKTİDAR KORKUYOR"
Kaya yaptığı konuşmada, “İktidar korkuyor! Milli çıkarları çiğnediği için; milli çıkarları savunan Türk milliyetçilerinden korkuyor. Ümit Özdağ bu yüzden tutuklu. Müsavat Dervişoğlu bu yüzden tehdit ediliyor. Mustafa Kemal'in askerleri, onun ordusundan, bu yüzden atılmak isteniyor. Ve bizler de bu yüzden onların yanında ve bugün burada bir aradayız! İktidarın milliyetçiler üzerindeki baskısı, Tayyip Erdoğan'ın halen ve hiç ayrılmadan, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığı yerde olduğunun en açık göstergelerinden biridir” dedi.
Kaya, konuşmasının devamında şunları söyledi,
“Kendisini Türk tarihine ait saymayan ve onunla hesaplaşma derdinde olan, sosyolojisinin odağına ümmet' kavramını yerleştirmiş, din esaslı eğitim ve örgütlenme ile tahkim edilmiş tek adam sultasını savunan, devleti temsil makamlarını devlete meydan okuma mevzileri olarak gören ve Cumhuriyet düşmanlığını dışa vurmakta beis görmeyen, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan 'Türk Devleti'ni, İslamcı bir Türk-Kürt-Arap federasyonuna dönüştürmek isteyen iktidara karşı durmak için bir aradayız.
Bizler Türkçüyüz. Türkçüler, baskıcı tek adam düzenlerine karşı özgürlüğü savunmakla öne çıkmıştır. Türk milliyetçilerinin ilk kuşağı; hem emperyalizme ve saray istibdadına karşı hem de etnik ve dini ayrılıkçı kalkışmalara karşı mücadele etmiş ve bu mücadelenin aynı anda hepsine karşı olması gerektiğinin bilincinde olmuştur. Sonraki kuşak olan 3 Mayıs nesli de, “milli şef” totalitarizmine karşı, açıktan ve kitlesel bir direniş ortaya koymuşlardır. Bu direnişi gerçekleştiren nesil, saraya başkaldıran kurucu nesle layık olduğunu göstermiştir.
Şimdi sıra bizdedir.
Onların devamı olan bizlerin de, onların durduğu yerde durmamız gerekir. Bu yerin; bu yıkımın ve bu daha kötüsüne gidişin tam karşısında olması gerektiği şüphesizdir. Türk milliyetçilerinin gerçek kurtarıcı önderinin, Türk milliyetçiliği temeli üzerinde kurduğu Cumhuriyet, her tür tehditten korunmak isteniyorsa; Türk milliyetçileri kendi başlarına var olmalı, hele de karşı olmaları gereken yapılarla işbirliği zilletine asla düşmemelidir.
Bunun için; varız ve biriz!
Bunun için; ayağa kalkmak ve yürümek istiyoruz!
Birlikte yürümek için motivasyona ihtiyacı olanlar; A. Bican Ercilasun ve İskender Öksüz hocalarımızın heyecanlarını dikkate alabilirler.
Şairin dediği gibi;
"Hiçbir korkuya benzemez halkını satanın korkusu"
İktidar korkuyor!
Milli çıkarları çiğnediği için; milli çıkarları savunan Türk milliyetçilerinden korkuyor.
Ümit Özdağ bu yüzden tutuklu.
Müsavat Dervişoğlu bu yüzden tehdit ediliyor.
Mustafa Kemal'in askerleri, onun ordusundan, bu yüzden atılmak isteniyor.
Ve bizler de bu yüzden onların yanında ve bugün burada bir aradayız!
İktidarın milliyetçiler üzerindeki baskısı, Tayyip Erdoğan'ın halen ve hiç ayrılmadan, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığı yerde olduğunun en açık göstergelerinden biridir.
Bölücübaşını o kadar sevmiş ve sahiplenmişler, demografik ihaneti o kadar içselleştirmişler, Atatürk ilkeleri ve cumhuriyet kazanımlarını 0 kadar ortadan kaldırmaya azmetmişler, istibdadı o kadar kolay uygulanır sanmışlar ki; Aydın ve gazetecileri, Mustafa Kemal'in askeri olan Türk subaylarını ve Ümit Özdağ'ı cezalandırmakla, Müsavat Dervişoğlu'yu tehdit etmekle bu işi başarabileceklerini düşünmekteler.
Oysa, başta bu salonu dolduranlar olmak üzere; hürriyet ve istiklale aşık Türk milliyetçilerinin yurdumun üstünde tüten en son ocağı sönmedikçe, bu işi başaramayacaklardır; buna izin vermeyeceğiz!
Türk milliyetçiliği ne sermayenin ne tek adam düzenlerinin ne de ümmetçi hayallerin bekçisidir.
Türk milliyetçiliği ne islamcı toprakta ne de liberal iklimde yeşerir; o ancak laik cumhuriyet toprağında ve toplumcu iklimde yeşerir.
Yolunu da yol göstericisini de türk tarihinin dışında arayanlardan olmayacağız; yönümüz de yolumuz da kılavuzumuz da bellidir: yolumuz Türk'e doğru; kılavuzumuz Bozkurt'tur.
Tanrı Türk'ü korusun ve Yüceltsin!”
Siyaset, 20 Şubat 2025 17:25
Yorumlar (0)
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
AKP'de Öcalan oyumuzu düşürür endişesi!
Başiskele’deki dev projede 350 milyon TL tasarruf sağlandı
Başkan Hürriyet, Yahya Kaptan’daki çalışmaları yerinde inceledi
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Büyükşehir, 68 yeni otobüs satın aldı
Çayırova’da Başkan Çiftçi’nin 21 derslikli yeni meslek lisesi heyecanı!
Körfez ADD, yardımseverleri kahvaltıda ağırladı
Coşkun Sabah'ı yumurtacılıktan soğuttular!
Altın fiyatı bankaları solladı!
Başkan Sezer, Gölcüklüleri gururlandırılan başarılı öğrenci Sarp Arel’i tebrik etti
KOTO 23. Meslek Komitesi’nden eğitim kurumlarına ziyaret
Minikler Hereke halısının üretim sürecini yerinde gördüler
Kocaeli’de kadın hakeme saldırı yönetim zafiyetidir
Benzine bir indirim daha
Bırak muhalifleri, AKP'lilerin başına neler geldi
Kocaeli Bilnet Lisesi öğrencileri Amerika’da Falcon 9 roketinin fırlatılışına tanıklık etti
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
