Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş o anlaşmayı memnuniyetle karşıladı
İş Dünyası, 19 Şubat 2025 21:03Türkiye ile Pakistan ve Endonezya arasında imzalanan ticari işbirliği anlaşmalarının iş dünyasında büyük bir memnuniyetle karşılandığını belirten Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, bu önemli adımların ticaretin gelişimine katkı sağladığını vurguladı.
Aslantaş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli katkılarıyla, Ticaret Bakanlığımızın Pakistan ve Endonezya ile yaptığı ticaretin geliştirilmesine yönelik anlaşmaların iş dünyasının motivasyonunu artırdığını ifade etti.
YENİ İŞBİRLİKLERİNİN KATKILARI
Aslantaş, imzalanan anlaşmalarla birlikte Türkiye'nin uluslararası ticaret hacminin artmasının beklendiğini belirterek, “Pakistan ve Endonezya ile imzalanan ticari işbirliği anlaşmaları, iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerini derinleştirirken, Türk iş dünyası için önemli fırsatlar sunuyor. Bu tür ticari anlaşmalar, hem mevcut işbirliklerini güçlendirecek hem de yeni iş fırsatlarının doğmasına zemin hazırlayacaktır” dedi.
MOTİVASYON KAYNAĞI VE İLERİYE DÖNÜK YENİ ADIMLAR
Başkan Aslantaş, bu anlaşmaların sadece ticaret hacmini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda Türk iş dünyasının uluslararası düzeyde daha etkin bir şekilde yer almasını sağlayacağını belirtti. Aslında, bu tür işbirliklerinin her zaman yenilikçi çözümler ve ileriye dönük güçlü projeler yaratma konusunda motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çekti. “İki ülke ile yapılan anlaşmalar, ticaretin önündeki engelleri aşarak ticaretin daha verimli ve sürdürülebilir hale gelmesini sağlayacak. Bu, iş dünyamızın daha geniş pazarlarla tanışmasını ve güçlü bir şekilde büyümesini mümkün kılacaktır” dedi.
İLERİYE DÖNÜK PERSPEKTİF: PAKİSTAN VE ENDONEZYA İLE GÜÇLÜ BAĞLAR
Aslantaş, ayrıca Türkiye'nin gerek coğrafi konumu gerekse ekonomik potansiyeli açısından Pakistan ve Endonezya ile olan ticari ilişkilerini daha da derinleştirmenin önemi üzerine de vurgu yaptı. Özellikle, her iki ülkenin güçlü pazarları ve büyüyen ekonomi potansiyelleri, Türkiye'nin bu pazarlarda daha fazla söz sahibi olmasına olanak tanıyacak. Gebze Ticaret Odası olarak, bu yeni fırsatların değerlendirilmesi ve iş dünyasının bu anlaşmalardan en iyi şekilde yararlanması için gereken desteği sağlayacaklarını belirtti.
YENİ TİCARİ İLİŞKİLERLE GEBZE BÖLGESİNİN EKONOMİK GÜCÜ ARTACAK
Aslantaş, bu tür ticari ilişkilerin sadece Türkiye’nin genelinde değil, aynı zamanda Gebze bölgesindeki sanayi ve ticaretin de güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtti. “Gebze bölgesi, sanayi ve ticaret açısından güçlü bir bölge olup, uluslararası işbirlikleri ile daha da büyüyecek. Pakistan ve Endonezya ile kurulan ticari bağlantılar, bölge ekonomisine büyük bir ivme kazandıracaktır” diyerek, uluslararası işbirliklerinin bölgesel kalkınmaya nasıl katkı sunduğuna değindi. Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Türkiye’nin uluslararası ticaretinde önemli bir rol oynamaya devam edeceğini ve ticari işbirliklerinin sürdürülebilir büyüme için kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Aslantaş, bu anlaşmalarla birlikte iş dünyasının daha geniş bir vizyonla hareket edeceğini ve Türkiye’nin küresel ticaretteki yerini daha da sağlamlaştıracağını ifade etti.
İş Dünyası, 19 Şubat 2025 21:03
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
