Ümit Özdağ cezaevinden iktidara yüklendi
Siyaset, 18 Şubat 2025 20:15Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ rehin tutulduğu Silivri Cezaevi’nden iktidara yüklendi.
Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle: Ülkemiz çok ağır bir siyaset, ekonomi, güvenlik ve hukuk krizi yaşamakta ve kriz giderek derinleşmektedir. Cumhur İttifakı’nın krizi aşmak için değil ancak yönetmek için bulduğu çözüm, Türkiye’nin siyasal sisteminin Beyaz Rusyalaştırılmasıdır.
Bunun anlamı otoriter başkanlık rejiminin totaliter bir renge dönüşmesidir. Bu amaçla, Cumhur İttifakı Anayasa Mahkemesi kararlarını ve Anayasa’nın iç hukukun parçası kabul ettiği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamayarak Anayasayı fiilen askıya almıştır.
Cumhur İttifakı seçilmiş özel savcılıklar ve mahkemeler aracılığı ile muhaliflerin yasal ve anayasal haklarını ihlal etmekte ve mevcut hukuki mevzuatı iktidar yanlılarına farklı, muhalefet mensuplarına farklı uygulamaktadır.
Muhalefete uygulanan düşman ceza hukuku ile siyaset, muhalif siyasi partiler, basın şekillendirilmektedir. Böyle bir ortamda “Bağımsız Yargı”dan bahsetmek hatta bağımsız yargı talep etmek, “adaletin tecelli edeceğine” güveniyorum demek anlamsızdır.
Durumu doğru tespit etmek, doğru bir siyasi-hukuki mücadele vermenin de temelini oluşturmaktadır.
Türkiye’nin içine sürüklendiği ve DDK, TMSF ve Siber Güvenlik Yasaları ile daha da ağırlaşan, can ve mal güvenliğinin ortadan kalkmasına uzanacak bir yolu açabilecek derin kriz ortamı, özel sektörün en önemli kuruluşu olan TÜSİAD’ın da olan biteni uzun süre sessiz ve etkisiz izledikten sonra özü itibari ile yumuşak bir açıklama eleştirmesine neden olmuştur.
Ancak Cumhur İttifakı’nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir. Cumhur İttifakı’nın yönlendirmesi ile TÜSİAD’ın açıklaması üzerine “yargı organlarını etkilemek” iddiası ile TÜSİAD’a soruşturma açılması trajikomiktir.
Anayasa Mahkemesi bireysel hakların ihlaline dair karar aldığı zaman Anayasa Mahkemesi’ne ve mahkeme üyelerine siyasi eleştiri sınırlarını çok aşan tepkiler veren, hatta mahkemenin kapatılmasını öneren açıklamalar yargıyı baskı altına almak, adil yargılanmayı etkilemek olmuyor da TÜSİAD’ın açıklamaları mı adil yargılamayı etkileme girişimi oluyor?
Yaşanan, muhalefete yönelik düşman ceza hukuku uygulamasının bir parçasıdır. İktidar bloğu kayıtsız şartsız itaat etmeyen herkesi artık düşman olarak görmektedir.
Siyaset, 18 Şubat 2025 20:15
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
