Gebze Ticaret Odası’nda epilepsi hastalarının sorunları konuşuldu
İş Dünyası, 17 Şubat 2025 08:13Kocaeli Epilepsi ve Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Başaran ve ekibi, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş'ı ziyaret ederek epilepsi hastalarının karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.
Ziyaret sırasında, epilepsi hastalarının iş bulma noktasındaki zorluklar, toplumsal farkındalık eksiklikleri ve karşılaşılan diğer engeller gündeme geldi.
GEBZE TİCARET ODASI OLARAK DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA YANINDAYIZ
Bu ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş: ‘’Bizler dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunların hem farkındayız hem de çözüm üretebilecek projelerin hayata geçirilmesi noktasında da aktif olarak görev almaktayız. Başta istihdam olmak üzere diğer bir çok konuda geçmiş de yaptığımız gibi bugün ve gelecekte de projelerimizi hayata geçireceğiz.
İşin özünde yarın başımıza nelerin geleceğini hiç birimiz bilmiyoruz. Belki bugün destek olmaya çalıştığımız vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar yarın bizlerinde mücadele etmesi gereken sorunlar haline gelebilir. Onun içinde empati kurarak yol almamız gerekmekte. Ayrıca, Kocaeli Epilepsi ve Engelliler Derneği Başkanı Ersin Başaran ve ekibine teşekkürlerini ileterek, bu tür iş birliklerinin toplumsal farkındalık yaratma açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
“Bir kez daha fark ettiğimiz bir gerçekte dezavantajlı bireylerle ilgili yürümemiz gereken daha çok yolumuzun olduğudur. Bu noktada bizler de üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” diyerek, çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.
BAŞARAN: “EPİLEPSİ HASTALARINA DESTEK İÇİN PROJELER HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Kocaeli Epilepsi ve Engelliler Derneği Başkanı Ersin Başaran ise, epilepsi hastalarının karşılaştığı zorlukları dile getirerek, derneklerinin projeleri hakkında bilgi verdi. Başaran, epilepsi hastalığının engel derecesinin belirlenememesi nedeniyle iş bulmada büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Epilepsi hastalığının engel derecesi saptanamadığı için iş arayışında engelli istihdamından da faydalanamıyoruz ve bu sebepten dolayı da iş bulma noktasında çeşitli zorluklar çekmekteyiz” dedi. Başaran, ülkemizde epilepsi hastalığına sahip yaklaşık 1 milyon kişiye yakın birey bulunduğunu ve bu kişilerin işsizlik dışında birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını ifade etti.
MOR HAREKET PROJESİ İLE FARKINDALIK YARATMA ÇABASI
Başaran, epilepsi hastalığıyla ilgili toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla başlattıkları "Mor Hareket" adlı projelerine de değindi. “Sesimizin daha çok kişi tarafından duyulması noktasında ‘Mor Hareket’ adını verdiğimiz bir projemiz bulunmakta ve her ay düzenli buluşmalar aracılığıyla farkındalık yaratmak istiyoruz.
Çünkü epilepsi hastalığı ile ilgili doğru bilinen birçok yanlış bulunmakta. İnşallah yapacağımız etkinlikler aracılığıyla bir taraftan yaşadığımız sorunlara çözüm önerileri bulacağız, diğer taraftan da hastalığımızla ilgili olarak vatandaşlarımızı doğru bilgilerle buluşturacağız” şeklinde konuştu.
İŞBİRLİĞİ VE TOPLUMSAL FARKINDALIK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Söz konusu ziyaret, epilepsi hastalarının ve engelli bireylerin toplumda daha fazla yer alabilmesi, iş gücüne katılımlarının artırılması ve toplumsal farkındalığın oluşturulması adına büyük bir adım. Her iki tarafın da desteğiyle, bu tür projelerin hayat bulması ve epilepsi hastalarının yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.
İş Dünyası, 17 Şubat 2025 08:13
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
