Asıl vatandaşı tahrik etmek budur
Siyaset, 17 Şubat 2025 16:27İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, NOW TV ekranlarında İlker Karagöz’ün sunduğu programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, NOW TV ekranlarında İlker Karagöz’ün gündeme dair sorularını yanıtladı ve "Gidin sağlık personelinin gırtlağına yapışın" diyen AKP Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’a da tepki gösterdi ve canı yayında suç duyurusunda bulundu.
Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olabilmek için yaşadığı iştahın muhalefette de kendini göstermeye başladığını belirten Dervişoğlu, "Bakın neyi konuşuyoruz? Adayları konuşuyoruz" dedi.
Olası anayasa değişikliği ile ilgili takınılması gereken tavırların konuşulması gerekirken, muhalefetin başka şeyler konuştuğunu belirten Dervişoğlu, "Siyaset kişiselleşiyor. Siyasi partilerin özgün kimlikleri zarar görüyor. Herkes 'kim, ne olacak' tartışmasına düşerken, vatandaşın hali ne olacak sorusu cevapsız kalıyor" dedi.
İşte Dervişoğlu'nun yayındaki konuşmalarından satır başları:
ÜLKEYİ YÖNETENLER NE HALDE OLDUĞUMUZU GÖRMÜYOR MU?
- Ülkeyi yönetenlerin baktığına inanıyorum ama gördüklerine hiç şahit olmadım. Dolayısıyla yaşanmış olumsuzluklarla alakalı görüş beyan eden de yok. 23 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. Aslında bütün olumsuzlukların sorumlusu bugün iktidardır.
VEKİLDEN SAĞLIKÇILARA TEHDİT
Dervişoğlu “Gidin sağlık personelinin gırtlağına yapışın” diyen AKP Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam için şu ifadeleri kullandı:
- Bu hiç şakaya benzeyen bir şey değil, çünkü sonunda "kışkıtırım" cümlesi de var. TBMM'de sağlık çalışanlarını korumak adına yasa çıkarıldığını düşüneceksiniz. "Ben ekipmanları sağladım hizmet alamıyorsanız gidin hekimlerin yakasına yapışın, şayet bunu yapmazsanız ben sizi kışkırtırım." derseniz, bu siyasetçiye yakışmayan bir üsluptur. Ayrıca kendi içinde suç da barındırıyor. Bundan "şaka yaptım" diyerek kurtulunulamaz. Bu cümleler tehlikelidir ve sağlık çalışanlarına da hakarettir. Ağzından çıkanı tartmayanların en son yapacağı iştir siyaset. Bu yapılan , sorunları güç kullanılarak sorunların çözülmesi yönünde vatandaşı teşvik etmektir. Asıl vatandaşı tahrik etmek budur. Ve sıradan suçlardan halkı birbirine kışkırtmak suçlamasıyla mahkeme huzuruna çıkaranlar, ceza evine dolduranlar, bu cümleye çok dikkat etsinler. Buradan söylediklerimi suç duyurusu kabul etsinler. Savcılar harekete geçmeli.
TÜSİAD HAKKINDA AÇIKLAMALAR
- TÜSİAD YİK Başkanı'nın söylemlerinden niyet okuması yapıyorlar. Türkiye susturuldu. Konuşanlar hapishaneye gönderiliyorlar. Suat Toktaş haber yapma refleksinden dolayı tutuklanıyorsa, Türkiye susturulmak isteniyor. Türkiye'de yargı sisteminin tartışıldığının söylenmesinin neresi yanlış. Madem TÜSİAD'ın sicili bozuk diyorsunuz o zaman neden bu kadar teşvik veriyorsunuz.
İMRALI SÜRECİ HAKKINDA AÇIKLAMALAR
- Bu iş başladığı andan itibaren, bu süreci kalkışma olarak adlandırdım. Türkiye cumhuriyetsizleştirilmeye ve Türksüzleştirilmeye çalışılıyor. Eğer Türkiye'nin geleceğini Öcalan'a bağlamış ve çözümü orada arıyorlarsa bundan utanmaları lazım.
Siyaset, 17 Şubat 2025 16:27
Yorumlar (0)
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
