Vatandaş donuyor, Büyükşehir Karfest’e milyonlarca lira akıtıyor!
Siyaset, 15 Şubat 2025 13:41Kartepe’de elektrik kesintileri devam ederken, İYİ Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Mutlu Sarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi’nin turizm etkinlikleri üzerinden eleştirilerde bulundu. Vatandaş donuyor, Büyükşehir Karfest’e milyonlarca lira akıtıyor dedi.
Kartepe halkının her gün elektrik kesintileriyle karşı karşıya kaldığını ve evlerinde soğuktan donduklarını belirten Sarı, “Ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi ne yapıyor? Şov yapıyor! Karfest’e milyonlarca lira akıtıyor, ‘turizm master planı’ adı altında havalı projelere para harcıyorlar. Peki, vatandaşın en temel ihtiyacı olan elektrik için ne yapılıyor? Cevap: Koca bir hiç!” dedi.
Sarı, SEDAŞ’ın dağıtım altyapısını güçlendirmek yerine vatandaşlara eziyet etmeye devam ettiğine, Kartepe gibi bir turizm bölgesinde insanların en soğuk günlerde elektriksiz kaldığına dikkat çekti. “Evinde küçük çocuğu olan da var, yaşlısı ve hastası olan da var” diyerek, Kartepe’nin turizm potansiyelinin plansız yönetim yüzünden kaybolduğunu vurguladı.
.jpg)
“Turizm altyapı olmadan gelişmez” diyen Sarı, “Kartepe gibi bir doğa harikası, yolları bozuk, ulaşımı yetersiz ve elektrik sürekli kesiliyor. Ama turizm yatırımı adı altında sadece şov yapılıyor. ‘Kartepe turizm merkezi’ diye övünüyorsunuz ama gelen turistler bile otellerde elektrik kesintisiyle karşılaşıyor” şeklinde konuştu.
Sarı, Kartepe’de yaşayanlar olarak şu soruları yöneltti: “AKP heyeti geçtiğimiz hafta SEDAŞ’la yaptığı toplantıda bu sorunları dile getirmiş midir? Yoksa birbirlerini mi ağırlamıştır? Karfest için ayrılan bütçenin bir kısmını altyapıya aktarmak neden aklınıza gelmiyor? Kartepe’yi gerçekten bir turizm merkezi yapmak istiyorsanız, önce yol, elektrik, ulaşım gibi temel sorunları çözmek gerekmiyor mu? Millet evinde donarken süslü etkinlikler yapmak mı belediyecilik? Yıllardır alınan faturalardan toplanan paralar nerede? Neden elektrik kesintileri hâlâ çözülmedi?”
Sarı, son olarak şunları ifade etti: “Bu şehrin önceliği, vatandaşı olmalı. Önce temel ihtiyaçlar karşılanmalı, sonra şov yapılmalı! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve SEDAŞ’a sesleniyoruz: Kendi reklamınızı yapmayı bırakın, vatandaşın derdine çözüm bulun!”
Siyaset, 15 Şubat 2025 13:41
Yorumlar (0)
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
