Yasaklar sizin, mücadele bizimdir
Siyaset, 13 Şubat 2025 10:39EMEP İl Başkanı İlhami Şahbaz başta Gebze olmak üzere devam eden grevlere ve direnişlere ilişkin açıklama yaptı.
Şahbaz, Gebze’de grevinin 4.günüde olan 130 kadın işçinin çalıştığı Chinatool, neredeyse iki aydır grevde olan Green Transfo ve grevlerinde iki haftayı geride bırakan Askaynak işçilerinin ekmeğini büyüme mücadelesi sürdürmesinin önemine vurgu yaptı. Öte yandan Türkiye’nin dört bir yanında grev ve direnişlerin devam ettiğini belirten Şahbaz “Gücünü iktidarın sınırsız desteğinden alan sermayedarlar işçilere her türlü baskı ve sömürü politikasını uygulamaktan geri durmuyor.
Bugün 7 kadın işçinin çalıştığı Askaynak’ ta grevci işçilere su, elektrik, tuvalet dahi verilmiyor işçiler cezalandırılmaya çalışılıyor. Chinatool patronu kadın işçilerin aklıyla alay edercesine ‘Bu zammı kadın işçiler istemiş olamaz’ diyor. Sadece ilimizde değil Gaziantep’te Başpınar Organize Sanayii işçilerinin sefalet zammı dayatmalarına karşı başlattıkları fiili grevleri ve direnişleri devam ederken, Gaziantep Valiliği bir kez daha Antep sermayesinin imdadına yetişti.
Gece yarısı yaptığı açıklamayla 15 gün boyunca (Organize Sanayi Bölgeleri) özel olarak belirterek ve "bekleme eylemi" diye yeni bir kavram uydurarak, tüm eylemleri yasaklamış. Belediye başkanı, sermaye partileri ve vekilleri sermayeden yana tutum aldılar. Şimdi Vali de aynı tutumu sergiledi. Sömürü çarkı, işçilerin ağır çalışma koşulları devam etsin, sermaye daha fazla kazansın diye işçilerin hak alma mücadelesi karşısında tüm ilde yasaklar getirdi. Bu tutum çok tanıdık. ‘Tek adam’, metal işçilerinin grevini yasakladı, işçiler yasak kararını yırtıp mücadelelerine devam ederek kazandılar. Antep işçisi de bu yasak kararını aşacak yollar bulacaktır.
Şimdi görevimiz ülkenin dört bir yanında bu yasakları yıkacak bir mücadelenin ve dayanışmanın örgütlenmesidir. Sendikalar, demokrasi güçleri, meslek örgütleri, emekten yana siyasi partiler ve tüm güçler olarak direnen Antep işçisinin, metal işçisinin, Chinatool, Green Transfo, Askaynak ve Çayırhan işçisinin yanında olmaktır” dedi.
Siyaset, 13 Şubat 2025 10:39
Yorumlar (0)
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
