Dilovası Müftülüğü bir kez daha çocukları camide buluşturdu
Gündem, 11 Şubat 2025 19:11Dilovası İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 2. Çocuk Buluşması gerçekleşti.
Sabahın erken saatlerinde Diliskelesi Gültepe Camiinde buluşan çocuklar, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Sabah Namazı ile etkinliğe başladı.
MÜFTÜ KÖÇ: "ÇOCUKLARIMIZ EMANETTİR"
Dilovası İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Köç, etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, İslam’ın çocuklara verdiği değeri vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Çocuklarımız bizlere Allah’ın birer emanetidir. Onların gönüllerine iyiliği, merhameti, dürüstlüğü ve adaleti nakşetmek bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), 'Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakamaz' buyuruyor. Biz de çocuklarımıza, onlara bırakabileceğimiz en kıymetli miras olan iman ve güzel ahlakı kazandırmalıyız."
Konuşmasında, çocukların camiye alışmasının önemine değinen Müftü Köç, "Sevgili çocuklar, burası Allah'ın evi. Buraya her gelişinizde Allah’ın rahmeti sizi kuşatır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), 'Allah, gençliğini Allah’a ibadetle geçiren kuldan razı olur' buyuruyor. Bugün burada, sizlerin bu güzel ortamda bir araya gelmesi büyük bir nimet ve sevinç kaynağıdır," dedi.
.gif)
VELİLER VE ÇOCUKLARDAN DUYGULARINI ANLATAN MESAJLAR
Sabah namazı etkinliğine katılan çocuklar ve veliler, organizasyonun kendilerinde bıraktığı izlenimleri paylaştı. 10 yaşındaki Mustafa, camiye gelmenin kendisini mutlu ettiğini söyleyerek, "Sabah namazını kılmak çok güzeldi. Burada arkadaşlarımla buluştum, dualar ettik ve sonunda hediyeler aldık. Çok güzel bir sabah geçirdik," dedi.
Etkinliğe kızıyla birlikte katılan veli ise, "Çocuklarımızın camiye alışması, manevi duygularının güçlenmesi açısından bu program çok kıymetli. Sabah namazına birlikte kalkmak, onların sorumluluk bilinci kazanmalarına da yardımcı oluyor. Müftümüz sayın İbrahim Köç’e teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
12 yaşındaki Zeynep "Namaz kılarken huzur hissettim. Müftü amca çok güzel şeyler anlattı, özellikle Peygamberimizin çocukları ne kadar sevdiğini öğrenmek beni çok mutlu etti," diye konuştu. Diğer veliler de etkinliğin çocukların manevi gelişimine katkı sağladığını belirterek, bu tür organizasyonların devam etmesini istediklerini dile getirdi.
HEDİYELER VE İKRAMLARLA SON BULDU
Program sonunda çocuklara Bisiklet, Akıllı Saat, Kulaklık ve Futbol Topu olmak üzere çeşitli hediyeler verildi. Ardından sıcak çorba ikram edilerek etkinlik tamamlandı.
Gündem, 11 Şubat 2025 19:11
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
