Fatih Erbakan sert çıktı, Erdoğan o konuda konuştu!
Siyaset, 09 Şubat 2025 19:24Malezya, Endonezya ve Pakistan'a ziyaretleri öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın 'Gazze' planının konuşulmaya değer bir yanı olmadığını söyledi. Bunun abesle iştigal olduğunu söyleyen Erdoğan, "Gazzelileri binlerce yıllık ezeli ve ebedi vatanlarından çıkarmaya kimsenin gücü yetmez" dedi. Günlerdir aynı konuyla ilgili CHP’lilerden gelen eleştiriler karşısında sessiz kalmayı tercih eden Erdoğan’ın, bugün AKP’deki seçmen kitlesini de etkileme gücü olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın sert sözler sarf etmesinden sonra suskunluğunu bozması da dikkat çekti. Fakat Erdoğan, Fatih Erbakan’ı değil, CHP’lileri hedef aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya, Endonezya ve Pakistan'a ziyarette bulunacak. Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gideceği Malezya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.
Burada ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze halkını tehcir etme planına da değinen Erdoğan, tepkisini dile getirdi.
Erdoğan, İsrail'in ateşkesi kalıcı kılmak yerine daha sinsi ve insanlık dışı planların olduğunu gördüklerini ifade ederek "Siyonist lobinin baskısıyla yeni Amerikan yönetiminin Gazze'yle ilgili gündeme getirdiği önerilerin bizim açımızdan dikkate ve konuşulmaya değer hiçbir yanı yoktur" ifadesini kullandı.
Bunun abesle iştigal olduğu değerlendirmesi yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"*Gazzelileri, binlerce yıllık ezeli ve ebedi vatanlarından çıkarmaya kimsenin gücü yetmez. Gazzesi, Batı Şeria'sı, Doğu Kudüs'üyle Filistin, Filistinlilerindir.
*İsrail'in her türlü gaddarlığına, vahşetine ve saldırılarına rağmen topraklarını terk etmeyen Gazze halkı Gazze'de kalmaya, Gazze'de yaşamaya, Gazze'ye sahip çıkmaya devam edecektir.
*Gazze'yi Gazzelilerden koparmaya yönelik her türlü plan, hakikatin sert duvarına çarpıp tuz buz olacaktır. Bölgede barış, huzur ve kalkınma isteniyorsa, bunun yolu ateşe daha fazla benzin dökmekten değil, Filistinlilere hakkını vermekten geçiyor.
*Malezya'da yapacağımız konuşmamızda Gazze'nin sürat inşası noktasında atılması gereken asıl adımı paylaşacağız."
MUHALEFETE YÜKLENDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konu ile ilgili açıklamalarına değinen Erdoğan, "Birileri bizim Filistin hassasiyetimizi sorgulamaya cüret ediyor" dedi.
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"*Filistin davasında şahsımızın ve hükümetimizin duruşunu sorgulamak sizin ne haddinize?
*Daha düne kadar Hamas'a terör örgütü yaftası vuran, işgal güçlerine şirin gözükmek için direnişçileri suçlayan siz değil misiniz?
*Siz önce Filistin direnişine attığınız iftiralardan dolayı çıkın bir özür dileyin de ondan sonra konuşun.
*İnsanda biraz mahcubiyet olur, utanma olur, arlanma olur, hayal duygusu olur."
Siyaset, 09 Şubat 2025 19:24
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’lilerden anlamlı bayramlaşma!
İzmitli kadınlar Adana ve Antep’te eğlenceye doyacak!
Belediye personeli cenazeye giderken kaza kurbanı oldu
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
