Anket bahanesiyle Atatürk'ün askerlerini korkutmak!
Polis & Adliye, 09 Şubat 2025 16:12Teğmenler hakkında verilen ihraç kararlarının ardından çarpıcı bir detay ortaya çıktı. 5 teğmenin ihracının ardından diğer teğmenlere “Kılıç çatma törenine katıldınız mı, yanınızda kimler vardı?” sorusunun yöneltildiği bir anketinin yapıldığı öğrenildi.
30 Ağustos 2024'teki Kara Harp Okulu resmi mezuniyet töreni sonrasında teğmenlerin kılıç çatarak, ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' sloganı atmasının ardından başlatılan disiplin soruşturmasında beş teğmen, sevk edildikleri Yüksek Disiplin Kurulu’nca ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırma'' cezası aldı.
Soruşturmaya konu hazırlanan raporlarda, “tören geçişini tamamlayan teğmenlerin stat kenarındaki paravanın arkasında bekletildiği, törenin resmi bölümünün bitimi ve protokolün ayrılmasının ardından “bazı teğmenlerin” sahanın içerisinde toplanmaya başladıkları, çağrı üzerine toplanan grubun mevzuattan kaldırılan ve programda bulunmayan andı okudukları” yer almıştı.
SINAV VARMIŞ GİBİ...
TSK'dan ihraç edilen teğmenlerin avukatı Serdar Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cuma ve cumartesi günü sadece EDOK Komutanlığına bağlı sınıf okullarında eğitimleri devam eden 2024 Harp Okulu mezunu teğmenlere, sınav varmış gibi cep telefonlarına mesaj atılarak, dershanelere çağrıldıklarını ve kendilerine 2 soruluk anket dağıtıldığını bildirdi.
"FİŞLEME GAYRETİDİR"
Avukat Öztürk, birinci soruda, “30 Ağustos 2024 tarihindeki mezuniyet töreni sonrasında yapılan kılıç çatma ritüeline katıldınız mı?, diğer soruda ise “Eğer katıldıysanız yanınızda kimler var?” denildiğini aktardı. Öztürk, şunları kaydetti:
“Anketin neden yapıldığını, yazılı emir olup olmadığı, ankete katılımın zorunlu olup olmadığı gibi sorular soran teğmenlerimize, ‘yazılı emir olmadığı, ankete katılmanın zorunlu olduğu, sözlü emirle bu anketin yapıldığı, ankete katılım zorunlu olmakla birlikte cevap vermenin zorunlu olmadığı’ ancak ad-soyad ve sicil numarası hanelerinin doldurulması emredilmiştir. Bu uygulama, bizim görüşümüze göre bir fişleme gayretidir, yasa dışıdır ve aynı zamanda suç teşkil eder. Bununla ilgili EDOK Komutanı hakkında gerekli yasal işlemin yapılıp yapılmayacağı değerlendirilecektir.”
Polis & Adliye, 09 Şubat 2025 16:12
Yorumlar (0)
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
