Körfez’deki Bayat Ekmek Yarışması’na girdiler paraları kaptılar!
Gündem, 09 Şubat 2025 09:19Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen " Bayat Ekmeklı Lezzetler" yarışması Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplamda tatlı ve tuzlu olarak iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada birincilere 10 Bin ikincilere 7 Bin 500 Üçüncülere ise 5 Bin TL ödül verildi.
YARIŞMA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Körfez Kent Konseyi Kadın meclisi tarafından gerçekleştirilen yarışmada 45 yarışmacı kıyasıya yarışırken organizasyona Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Dairesi Başkanı Nagehan Malkoç, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Çırpan ve Osman Yurt, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetimi, Daire Müdürleri, Sıyası Parti temsilcileri, STK Temsilcileri , muhtarlar ile il ve ilçeden pek çok vatandaş katılım sağladı.
JÜRİDEKİ İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ
Tütünçiftllik Kültür Merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda toplam 45 katılımcı bayat ekmekten ürettikleri tatlı ve tuzlu lezzetleri ile jüri karşısında ter döktü. Yarışmanın jürisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Daire Başkanı Nagehan Malkoç, Öğretim Üyesi Ayfer Karaca Öymen, Körfez İlçe Tarım Müdürü Semra Koşumcu, Şef Ayten Saner, Öğretim Üyesi Huriye Zafera ve Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif Tohumcu ile Şefler Şayeste Karabatak, İzzettin Özdemir, Ahmet Metin Yıldırım, Sedat Tekin, Süleyman Deniz, Cengiz Gülden, Abdurrahman Matalman, Kaya Şerbet, Sinan Gelmez ve Turkuaz Haber Ajansı Haber ve Yayın Koordinatörü Veysel Kavrayan yer alarak lezzetleri değerlendirdi.
.gif)
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Toplamda 45 katılımcılının yarıştığı organizasyonda tatlı ve tuzlu kategorisinde ilk üç oluşturularak ödüller verildi. Bu kapsamda tuzlu kategorisinde birinci Dilek Toktaş, İkinci Nuray Akın, üçüncü ise Kadirhan Çiftçi olurken tatlı kategorisinde ise birinci Çiğdem Kalaoğlu, ikinci Damla Nur Çelik, üçüncü ise Hatice Ön oldu. Kazananlara ödülleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Daire Başkanı Nagehan Malkoç, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın ve Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zehra Coşkun Salih tarafından verildi.
KADIN MECLİSİNE TEŞEKKÜR
Bayat ekmek yarışmasının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadın Meclisi Başkanı Zehra Coşkun Salih yarışma için aylardır büyük emek verdiklerini dile getirerek ‘’Bugün yaptığımız organizasyonumuzun kusursuz hazırlığı ve işleyişinde büyük emek veren kadın meclisimize çok çok teşekkür ediyorum. Bugün gösterdik ki her gün çöpe atılan kilolarca bayat ekmek ile harika işler çıkararak hem ev ekonomimize hem de ülke ekonomimize büyük katkı sunabiliriz. Amacımız bu farkındalığa dikkat çekmekti. Bunu çok güzel başardığımızı düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ ’dedi.
Gündem, 09 Şubat 2025 09:19
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
