Kocaeli'de de Ramazan pidesi 35 TL mi olacak?
Gündem, 08 Şubat 2025 15:28Ramazan ayına sayılı günler kala pidenin fiyatına dev zam yapılacak. Geçen sene İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram ramazan pidesinin 15 liradan satılacak talimatına rağmen pide 25 liradan satılmıştı. Fırıncılar bu yıl ise en az 35 TL'den aşağı satılamayacağını belirttiler.
Ramazan ayının başlamasına 20 gün kala pidenin kaç liradan satılacağı şimdiden merak konusu oldu. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan Pidesi, geçen sene 250 gramı İstanbul, Ankara ve Antalya'da 15 liradan satılmasına karar verilmişti.
Ama fırıncılar un, maya, doğalgaz, elektrik, kira, işçi maliyetleri gibi unsurlar göz önüne alındığında pidenin bu ramazan ayında 35 liradan aşağıya satılmayacağını belirtiyor.
Gram düşürülmesinin pideyi kurutacağını belirten fırıncılar "Gramaj ne kadar yüksek olursa pide kurumaz. 250 gram pide hazırlanacak derlerse tahta gibi kupkuru olur. Yiyen de lanet okur" dediler.
Kocaeli Fırıncılar Odası'nın, 2025 yılı pide fiyatlarını belirlemek için Şubat ayının ortalarında veya son haftasında bir toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor. Ramazan Pidesi fiyatı ile gramajını kamuoyuna açıklaması bekleniyor.
Kocaeli'de geçen yıl 340 gram pide 20 TL'den satıldı. Bu yıl ise en az 30 TL civarında olacağı tahmin ediliyor. Gramaj konusunda kesin karar, görüşmeler sonrası netleşecek.
Pidenin 30 TL civarında satılacağını tahmin eden bir vatandaş "Emekliyim. Evime ekmeği zor götürüyorum. Çünkü cebimde para yok. Pide bu sene de bana lüks gelir. Belki 2-3 sefer Halk Ekmek'in pidesini alırım. Bana kimse eskiler sirkeye ekmek banıp karnını doyuyordu masalını anlatmasın. Otellerde lüks ramazan menüsünün fiyatını haberlerden öğreniyoruz. Artan yemeklerin de hayvan barınaklarına verildiğini hem izliyornuz hem de okuyoruz. Bizler açız aç. Bu ülkede köpek kadar değerimiz yok" dedi.
Bir başka vatandaş ise "Belki çoğunuz bana kızacak ama fırıncılar da 30 TL'den aşağıya satmayız derse onlara tam destek veririm. Fırıncıya asgari ücrnete çalıştıramazsınız. Ekmeğin ham maddesi un. Fiyatı sürekli artıyor. Maya da da durum aynı. Enerji giderleri de aynı. Fırıncılar haklı. Şimdi bize yüksek fiyata pide satan yerlei ihbar edin diyecekler. Okulların kayıt döneminde de durum aynı. Okul dünyanın kayıt parasını alıyor. Müdüre çatacağım. 'Devlet 1 işçinin maaşını karşılıyor. Bunun güvenlikçisi, hademesi, kolorifercisi, çaycısı var. 1 hademe okulumu paspaslasın. Sınıflarımı yoksa tuvaletleri mi temizlesin" diyor. Haklı mı haklı" diye konuştu.
Gündem, 08 Şubat 2025 15:28
Yorumlar (0)
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
