Türkkan: Körfez Belediyesi yolsuzluk soruşturmalarından muaf mı?
Siyaset, 07 Şubat 2025 22:18İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2021 yılında Körfez Belediyesi’nde sahte iş bitirme belgeleri düzenlenerek gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturmasının tamamlanmamasını TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Türkkan, söz konusu olayın kamu vicdanını zedelediğini ve soruşturma sürecinin hala sonuçlanmadığını belirtti.
KÖRFEZ BELEDİYESİ’Nİ SORUŞTURMADAN KORUYAN KİM?
Türkkan’ın önergesinde yer alan bilgilere göre, 2021 yılında Körfez Belediyesi’nden alındığı iddia edilen bir belgenin sahte olduğu ortaya çıktı. Bu durum üzerine genişletilen soruşturmada 7 belediye personeli hakkında işlem yapıldığı biliniyor. Ancak bu kişilerin ifadelerinin alınmaması için başvuru yapıldığı, talebin reddedilmesiyle sorgulamalarının gerçekleştiği ifade ediliyor.
Olayla ilgili ortaya atılan iddialar arasında; sahte belgeleri düzenleyen personel ve bu belgeleri alanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı, polis tarafından belediyeye düzenlenen inceleme öncesinde bilgisayarların değiştirildiği ve kayıtların silindiği, merkezi sistemden çıkarılan verilerle tanınmış inşaat firmalarına sahte iş bitirme belgeleri verildiği öne sürülüyor. Ancak bugüne kadar soruşturmada hiçbir ilerleme sağlanamadı.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA 5 KRİTİK SORU*
İyi Partili Türkkan, söz konusu iddiaların kamuoyunda ciddi endişelere yol açtığını belirterek İçişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti:
1) Körfez Belediyesi’nde 2021 yılında ortaya çıkan sahte belge düzenleme iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın güncel durumu nedir?
2) Sahte belgeleri düzenleyen belediye personeli ve bu belgeleri alan kişi ya da kurumlar hakkında bugüne kadar herhangi bir idari veya adli işlem yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonuçları nelerdir?
3) Belediye kayıtlarının silindiği ve bilgisayarların değiştirildiği iddialarıyla ilgili bir inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa elde edilen bulgular nelerdir?
4) İddia edilen sahte iş bitirme belgeleriyle bağlantılı inşaat firmalarına yönelik herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
5) Belediyelerde benzer olayların yaşanmaması için İçişleri Bakanlığı tarafından alınan önlemler nelerdir? Denetim mekanizmaları nasıl işletilmektedir?
Türkkan, Körfez Belediyesi’ndeki iddiaların aydınlatılması ve benzer olayların yaşanmaması için sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Siyaset, 07 Şubat 2025 22:18
Yorumlar (0)
İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
