Bu kadar da olmaz dedirten ayrıcalık!
Gündem, 07 Şubat 2025 03:32Üç bin 600 eski ve yeni milletvekiline trafikte “Ceza Muafiyeti” getirildi. Vekiller hangi kuralı ihlal ederse etsin, tek kuruş ceza ödemeyecek.
Mevcut milletvekillerine “Ceza Muafiyeti” getirildi. Eski vekiller kırmızı ışıkta da geçse, hatalı park da yapsa ve hız sınırını aşıp radara da yakalansa artık tek kuruş trafik cezası ödemeyecek. Tüm trafik kurallarını ihlal edebilecek. Plakaya yazılan cezalar da TBMM tarafından ödenecek. Mevcut milletvekillerine tanınan bu hakkın kapsamı genişletildi ve böylelikle trafikte 3 bin 600 imtiyazlı eski ve yeni vekil yaratıldı.
Karar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından onaylanırsa yürürlüğe girecek. Mevcut milletvekillerinin 2 aracı, eski milletvekillerinin de bir aracı trafik cezasından muaf olacak. Milletvekili araçlarının plakaları trafik müdürlüklerinde kayda alınıyor ve cezadan muaf tutuluyor. Plakaya trafik cezası yazılırsa tutanaklar da vekile değil TBMM’ye gönderiliyor. Ceza Meclis bütçesinden ödeniyor. Daha önce milletvekilliği sona erdiğinde bu hak da sona eriyordu. Şimdi ömür boyu trafik cezası muafiyeti getirildi.
İLK TEPKİ AKKİRAZ’DAN
Bu gelişmeye ilk tepki CHP İstanbul eski Milletvekili Sabahat Akkiraz’dan geldi. Akkiraz, “TBMM’den aradılar, dilekçe ile başvurursam bir araçım trafik cezalarından muaf olacakmış. Neden? Kurallara uymama hakkı mı var? Kurallar herkes içindir” dedi.
‘Dur ihtarına uymayana 30 bin lira ceza kesilsin’
Polisin ‘dur’ ihtarına uymayanlar yakalandığında başka bir suç unsuru yoksa bu yıl itibariyle 2 bin 168 lira ceza ödeyecek. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bu durumdaki sürücülere verilen cezaların 30 bin liraya çıkarılmasını istedi. TBMM’ye yasa teklifi veren Öztürk, cezanın caydırıcı olmaması nedeniyle dur ihtarına rağmen kaçma vakalarının arttığına dikkat çekti ve kaçan sürücünün ehliyetine de el konmasını önerdi.
Öztürk, yasanın şu şekilde düzenlenmesini istedi: “Trafik denetimi esnasında, trafiği düzenleme ve denetimle görevli yetkili kişilerin ‘dur’ ihtarına uymayan veya denetim halinde iken kaçmaya çalışan araç sürücüleri için 30 bin TL idari para cezası uygulanır ve bu kişiler hakkında ehliyete el koyma tedbiri uygulanabilir.”
Gündem, 07 Şubat 2025 03:32
Yorumlar (0)
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
